DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 14:53

DI - 15 maj 19 kl. 11:03

EMU:s BNP växer 0,4 procentEuroområdets BNP steg 0,4 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt Eurostats preliminära beräkning av utfallet. Jämfört med motsvarande kvartal 2018 ökade BNP med 1,2 procent. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
EMU, BNP, Eurostats

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EMU:s, BNP, växer, 0,4procent
DI - 05 dec 14 kl. 11:03

EMU växer i måttlig takt

Euroområdets BNP steg 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt Eurostats preliminära beräkning av utfallet. Jämfört med motsvarande kvartal 2013 ökade BNP med 0,8 procent..

HBL - 08 nov 13 kl. 04:30

Nordens Grekland?

Den färska ekonomiska prognosen från EU-kommissionen antyder att en svag tillväxt har kommit i gång.Under den andra halvan av året växer ekonomin med 0,5 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Men hela året visar nolltillväxt i EU och en tillbakagång på 0,4 procent i euroområdet.

HBL - 14 jun 13 kl. 05:30

Inte nu men nästa år

De ekonomiska prognoserna börjar påminna om någon slags absurd dröm där man stretar mot ett mål som hela tiden är lika långt borta.I höstas skulle vändningen till det bättre komma till våren, i vintras skulle nedgången plana ut under sommaren och ekonomin börja växa på hösten.
Men nu har målet igen flyttats framåt, de senaste konjunkturprognoserna talar om fortsatt nedgång under hela det här året, men nästa år kan man börja rita ett plus framför prognossiffrorna, som visserligen är blygsamma, de mest optimistiska vågar tala om en tillväxt på 1,6 procent.

HBL - 14 aug 13 kl. 05:30

Bara sommargräl?

Har Jyrki Katainens sexpartiregering drabbats av allvarlig materialtrötthet, eller handlar de senaste dagarnas irriterade meningsutbyten mellan SDP och Samlingspartiet bara om att höja profilen och markera positionerna när inrikespolitiken går upp i varv?Antagligen en blandning av båda, mot bakgrunden av att uppgången i Finlands ekonomi igen har flyttats ett eller ett par kvartal framåt, och kraven hela tiden växer att regeringen lämnar sin låsning vid det numera överspelade ? och överoptimistiska ?

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Pengaregn för Mikael Ymer efter kvalificering till Franska öppna

På söndag inleds huvudturneringen i Franska öppna mästerskapen i tennis, Roland Garros. Prispengarna i årets turnering har höjts med 8 procent till motsvarande 460 miljoner kronor..

DI - 3 minuter sedan

Maersk: Trumps Twitter inte det enda som räknas

Vd för världens största shippingbolag har lärt sig att inte ringa i larmklockan varje gång USA:s president Donald Trump twittrar om höjda tullar. Det framgick vid fredagens presentation av Maersks kvartalssiffror..

DI - 15 minuter sedan

Misstänkt förhörd om smällarattack

En person har blivit förhörd efter att en smällare kastats mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bil i Mariestad..

DI - 30 minuter sedan

Attendos Finlandschef har sålt aktier för ytterligare 59,8 miljoner

Attendos finanschef Pertti Karjalainen har under de senaste dagarna sålt ytterligare 1,2 miljoner aktier i bolaget för totalt 59,8 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. .

DI - 30 minuter sedan

Från tak till skrivbord - Danske Bank odlar grönt under stjärnorna

Närodlade örter och grönsaker är nu verklighet för restaurangen på Danske Banks huvudkontor i Stockholm. Att kompostera matavfall är ett tydligt sätt att minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö och tak är ofta outnyttjade områden i stadsmiljöer som har stor potential för stadsodling. Med sina stora ytor och sitt perfekta solläge är taket optimalt för att få grödorna att gro..

DI - 45 minuter sedan

Atlas Copco förvärvar italiensk kylutrustningstillverkare

Verkstadsbolaget Atlas Copco förvärvar italienska Eurochiller för en hemlig summa. Det förvärvade bolaget hade under 2018 intäkter på omkring 267 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Pundet faller på May-besked

Brittiska premiärministern Theresa Mays tillkännagivande att hon lämnar sin post satte pundet i gungning. Den brittiska valutan föll mot dollarn, men fallet blev inte fullt så stort som befarat då marknaden redan räknat med Mays besked..

DI - 1 timme sedan

Börsbolag saknar policy mot sexuell exploatering

De flesta börsbolag har inte någon policy mot sexuell exploatering och endast vart femte bolag har tydliga riktlinjer i sin uppförandekod eller resepolicy om förbud mot sexköp vid tjänsteresor. .

DI - 1 timme sedan

De vinner varumärkestvist kring ”Foppatoffeln”

Lågprisbolaget ÖoB vinner varumärkestvisten mot Crocs kring ”Foppatoffeln”. Patent- och marknadsdomstolen upphäver nu varumärkesregistreringen av skon..

DI - 1 timme sedan

Storbankens vd kapar sin egen lön efter insiderskandal

Den japanska storbanken Nomuras vd, Koji Nagai, tillkännagav vid en presskonferens på fredagen att han kapar sin egen lön med 30 procent de närmsta tre månaderna för att ta ansvar för den insiderskandal som briserade i torsdags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.