Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 May, 00:49

Världen Idag - 15 maj 19 kl. 11:00

Kommun förbjöd kristen skolgrupp servera bullarDet så kallade bullförbudet mot en kristen skolgrupp i Norge har väckt mycket uppmärksamhet. Sirdal kommun förbjöd servering under elevernas andakter, eftersom man ansåg att det kunde uppfattas som lockbete. Efter mycket kritik har kommunen nu upphävt förbudet och markerar detta genom att beställa bullar till alla elever..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommun, förbjöd, kristen, skolgrupp, servera, bullar
Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 13:36

En bra debattartikel om julavslutningar i kyrkan börjar dumt, sen eskalerar den

Jippie, debattartikeldags! Reagera mot censuren i skolan Ska präster som deltar i skolavslutningar censureras? Effekten av Skolverkets riktlinjer blir att yttrandefriheten inskränks.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Kyrka ville täcka över kors under ramadan

St Matthew and St Luke's Church i Darlington i norra England ville sträcka ut en hand åt kyrkans muslimska grannar under fastemånaden ramadan. Inte bara skulle kyrksalen öppnas för muslimsk bön, man erbjöd sig även att täcka över kors och andra kristna bilder. Kritiken blev häftig, och till slut sade stiftet ifrån: Ingen muslimsk bön får hållas i kyrkan..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Beväpnade män stormade kyrka – 17 kristna kidnappade

Beväpnade män uppges ha stormat en körövning i en kyrka i Nigeria och därefter fört bort 17 kyrkomedlemmar. De flesta som kidnappades ska ha varit unga kvinnor. En person ska dessutom ha dödats..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Alf Svensson står upp för Lars Adaktusson

När Lars Adaktusson röstade emot skrivningar som stöder rätten till abort i Europa-parlamentet följde han en kristdemokratisk tradition av att markera mot överstatlighet. Det säger Alf Svensson och Lennart Sacrédeus, som båda suttit i Europaparlamentet för partiet. – Man måste bestämma sig.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Linda Bergling söker Gud på semestern

För många kristna ledare är sommaren en intensiv period av resanden och möten. Linda Bergling, som bland annat talar på Smålandskonferensen och Jesusfestivalen, söker framför allt påfyllning i bön. Under en sommarvecka släpper hon dessutom allt praktiskt ansvar och reser med döttrarna till Lappland och sina samiska rötter..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Fotograf Rebecka Mases tar med sig Gud i sitt drömyrke

Elegant och chict är två ledord som beskriver bröllopsfotografen Rebecka Mases företag Jortso Art & Lifestyle. Det som från början bara var ett sidoprojekt till studierna, firar i år femårsjubileum..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiet borde sopa framför egen dörr

Precis som vid riksdagsvalet 2018, då förtidsröstandet slog rekord, pekar mycket på att denna trend fortsätter i EU-valet nu på söndag. Som ett resultat av detta kommer vi att få se allt längre valkampanjer i framtiden, och tyvärr också allt smutsigare kampanjer, där sakfrågorna hamnar i skuggan av personangrepp.  Ett exempel på detta är den senaste tidens angrepp från Centerpartiet mot Kristdemokraterna.

Världen Idag - Igår: 00:00

Tro är ett förtroende som växer i takt med relationen och erfarenheten.

Hos 14:5–9 1 Joh 3:18–24Joh 15:10–17Ps 98:1–8 ”Ett två tre, hoppa!” Hur många pappor har inte uttalat de orden till sina barn? Varpå det lilla barnet fattat mod och hoppat från bryggan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Lasse Levén, 70 år

Lasse Levén upplevde tidigt en kallelse att bli pastor, men han ville inte just då. Nu fyller han 70 och närmar sig 40 år som föreståndare för Furuhöjdskyrkan i Alunda. – Jag ser inte pastorstjänsten som ett arbete.

Världen Idag - Igår: 00:00

Judisk bibeltolkning – ett fascinerande ämne

När sharia-lagstiftning diskuteras och kritiseras i Sverige, händer det i princip alltid att någon välmenande själ påpekar att Bibeln, specifikt Gamla testamentet, minsann också har sin beskärda del av märkliga lagar och grymma straff. Bibeltroende människor som har synpunkter på muslimsk religiös praxis är därmed hycklare, menar man alltså underförstått. Exakt hur man inom kristendomen förhåller sig till Mose lag, har jag trots två års teologistudier på högskolenivå aldrig blivit helt på det klara med, så detta vågar jag inte uttala mig om.

Världen Idag - Igår: 00:00

I små steg förändras livet, och vi märker oftast inte när det händer eller hur det går till.

Sommaren är definitivt min favorittid på året. Nog för att hösten med sin friska höga luft och sina röda skogar är härlig, liksom adventstiden med stjärnorna i fönstren och alla tända ljus. När den tiden väl infinner sig är allt det där både efterlängtat och välkommet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.