Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 24 May, 10:53

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 07:56

Volvo Cars tecknar batteriavtal värt miljarderVolvo Car Group har tecknat ett avtal med asiatiska batteritillverkarna Catl och LG Chem som ska leverera litiumbatterier till Volvo Cars samtliga elbilsmodeller..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Cars, Car Group, Catl, LG Chem, Volvo Cars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvo, Cars, tecknar, batteriavtal, värt, miljarder
DI - 15 maj 19 kl. 07:41

Volvo Cars tecknar batteriavtal värt flera miljarder dollar

Fordonstillverkaren Volvo Cars har tecknat ett avtal med batteritillverkarna CATL och LG Chem värt flera miljarder amerikanska dollar. Avtalet ska säkra fordonstillverkarens försörjning av batterier till elbilar..

Affärsvärlden - 29 nov 18 kl. 10:07

Ericsson och Volvo Cars tecknar CVC-avtal

Ericsson och Volvo Cars har tecknat ett femårigt globalt avtal gällande så kallad Connected Vehicle Cloud (CVC)..

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 11:18

Volvo Cars tecknar massivt avtal på barnarbetarkobolt

Kinesiska biltillverkaren Volvo Car har tecknat ett massivt avtal på stora mängder kobolt från barnarbetare i Kongo, vilket vi ju fått lära oss från fossilisterna är vad som finns i elbilarnas bilbatterier (fast det glöms bort att detta även finns i dubbdäck, laptops, mobiltelefoner och allt annat med litiumbatterier i). Volvo Car uppger att hälften av deras bilar framöver ska bli rena elbilar, vilket blir problematiskt för de svenska fossilisterna - hur ska man både kunna hylla Volvo och baktala elbilar samtidigt?
Kinesiska Volvo S90.

Affärsvärlden - 31 aug 16 kl. 13:05

Wihlborgs tecknar nytt avtal med Volvo Cars

Fastighetsbolaget Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med Volvo Cars som öppnar forsknings- och utvecklingscenter på Ideon i Lund. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 25 apr 18 kl. 08:37

Corem tecknar hyresavtal med Volvo Cars

Fastighetsbolaget Corem har tecknat hyresavtal med Volvo Cars avseende fastigheten Grevaryd 1:64 i Lammhult i Växjö kommun. .

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:51

Volvo Cars växlade upp i augusti

Så mycket ökade biljätten försäljningen. Geely-ägda Volvo Cars ökade sin försäljning på årsbasis med 15,5 procent i augusti, enligt ett pressmeddelande. Ackumulerat för perioden januari till augusti har Volvo Cars sålt 359 798 bilar.

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 07:43

Volvo Cars tar ”historiskt beslut”

Från och med 2019 ska alla nya bilar som lanseras från Volvo Cars vara utrustade med elmotor. Det meddelar biltillverkaren i ett pressmeddelande. ”Ett historiskt beslut då det innebär att man inte längre kommer att tillverka bilar som endast är utrustade med förbränningsmotor”, skriver Volvo Cars.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 10:07

2017 – nytt rekordår för Volvo Cars

Sålde totalt 571.577 nya bilar i världen i fjol. Det här rapporterar Göteborgs-Posten och konstaterar att det är fler bilar än biltillverkaren någonsin sålt.

Cornucopia - 20 dec 16 kl. 09:07

Volvo Cars till börsen 2017

Dagens Industri rapporterar nu att det kinesiska bolaget Volvo Cars kommer börsnoteras 2017. Ägaren Geely ser alltså nödvändigheten i att hoppa av investeringen alternativt saknar det kapital som behövs för att utveckla bolaget. Bland annat Första AP-fonden, AMF och Folksam går in med fem miljarder i bolaget.

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 09:04

Volvo Cars superaffär – miljardavtal med Uber

Har tecknat ett stort kontrakt med Uber rörande om att leverera 24 000 bilar som är kompatibla med självkörande teknologier. Det rapporterar bland andra Di.se.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Storägarnas aktier i Powercell såldes med 10 procents rabatt

Priset i den försäljning av 5 miljoner aktier i bränslecellsbolaget Powercell som genomfördes efter börsens stängning på torsdagen blev 93 kronor per aktie. Köpare var svenska och internationella institutionella investerare..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Soros köper in sig i krisdrabbad förvaltare

Finansmannen George Soros har köpt aktier motsvarande 3 procent av kapitalet i den schweiziska, problemdrabbade förvaltaren Gam Holding..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Rekyl upp på börsen

Stockholmsbörsen har inlett veckans sista handelsdag med en viss uppåtrekyl från torsdagens branta nedgångar..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

SEB: Bostadsbyggandet starkare än väntat

Bostadsbyggandet under det första kvartalet blev lite starkare än väntat, vilket tyder på att byggandet inte kommer att minska fullt lika mycket i år som tidigare väntat och på samma sätt kommer bostadsinvesteringarna inte tynga BNP fullt lika mycket som beräknat..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Därför höjer Credit Suisse Ericsson

Credit Suisse drar upp Ericssonaktien till outperform och höjer dessutom riktkursen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Därför avstår många unga från att spara i aktier

65 procent av de mellan 18 och 24 år skulle vilja spara i aktier, men ändå är det bara 23 procent som faktiskt gör det. Det visar en undersökning från Swedbank och Unga Aktiesparare ..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Rekyl uppåt väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagen med en uppgång efter torsdagens tunga fall i spåren av oron kring handelssamtalen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Viss återhämtning för oljepriset

En viss återhämtning skönjs för oljepriset på fredagsmorgonen efter torsdagens tunga tapp som följde på USA-lagerdata och handelsoro..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Asienbörserna på väg mot tredje raka nedgångsveckan

Asiatiska börser uppvisar en blandad utveckling på fredagen och går mot en tredje raka vecka med nedgång när fokus fortsatt ligger på handelskonflikten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.