Skånskan > Opinion

Thursday, 23 May, 07:39

Skånskan - 15 maj 19 kl. 10:40

Flera fastnade i fartkontrollerSJÖBO Områdespoliserna i sydost kontrollerade på tisdagen hastighet och nykterhet på flera platser i Sjöbo kommun.Två bilister blev av med körkortet på plats när polisen hade fartkontroll på Bäretoftavägen mellan Lövestad och väg 19.
Ytterligare fyra bilister körde för fort och har böter att vänta.
Böter blev det även för bilister som stoppades efter lasermätning på väg 13 vid Snogeholm och vid Brandstad, på Västergatan utanför Sandbäcksskolan, på Tolångavägen och på Södra Näsbyvägen.
Sammanlagt skrev polisen ut 19 ordningsförelägganden, böter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Områdespoliserna, Sjöbo, Bäretoftavägen, Lövestad, Snogeholm, Brandstad, Västergatan, Sandbäcksskolan, Tolångavägen, Södra Näsbyvägen, Södra Vollsjövägen, Vollsjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera fastnadei , fartkontroller
SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 01:29

Krönikan: Fast i fartkontroller...

Det brukar handla om höghastighetshockey när Växjö Lakers möter Skellefteå AIK.
Men under olika perioder av gårdagens toppmöte fastnade såväl Lakers som Saik i respektive motståndarlags fartkontroller… I första perioden kom Växjö ut och spelade alldeles för passivt, kanske påverkat av alla jubileumshyllningar precis före första nedsläpp.
Men Lakers ofrivilliga gnetspel fick å andra sidan till följd att inte heller Skellefteå fick igång sin vanliga tempofyllda ishockey.

Norrtelje Tidning - 01 sep 17 kl. 14:02

Många blev av med körkortet vid skolstart – fastnade i polisens kontroller

Drygt 750 böter och 74 indragna körkort. Det blev resultatet av polisens utökade fartkontroller i samband med skolstart..

Helsingborgs Dagblad - 15 apr 11 kl. 09:12

Fler fartkontroller under påskveckan

Påskveckan innebär ökat resande på vägarna, och polisen sätter därför in extra fartkontroller för att förebygga olyckor. Särskilt på vägar med höga tillåtna hastigheter. "Medelhastigheten har minskat de fyra senaste åren men höga hastigheter bidrar fortfarande till svåra olyckor med alltför många omkomna i trafiken" säger kommissarie Bengt Svensson vid Rikspolisstyrelsen i ett pressmeddelande..

ÖstersundsPosten - 20 aug 15 kl. 18:08

Nya fartkontroller vid skolor

Polisen kör just nu en drive med fartkontroller utanför skolor och andra ställen där det gäller extra låg hastighet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ökat antal fartkontroller i Dalsland

Under nästa vecka och under vecka 40 satsar polisen extra på fartkontroller i hela Fyrbodaldistriktet. Polisen kommer att stå där det körs fortast..

Hela Gotland - 19 aug 17 kl. 13:30

Polisen: Extra många fartkontroller nästa vecka

På måndag inleds den nationella hastighetsveckan med extra många fartkontroller på Gotland..

Hela Gotland - 19 aug 17 kl. 13:30

Polisen: Extra många fartkontroller nästa vecka

På måndag inleds den nationella hastighetsveckan med extra många fartkontroller på Gotland..

Expressen - 17 sep 18 kl. 13:33

Extra många fartkontroller på svenska vägar just nu

Polisens nationella trafikinsatsvecka har inletts – vilket innebär extra många fartkontroller på de svenska vägarna.Även mindre fartbrott bevakas.– De är många och har därför stor effekt på medelhastigheten, säger Ursula Edström, trafikstrateg på polisen..

Expressen - 01 apr 19 kl. 09:03

Extra många fartkontroller på svenska vägar just nu

I Sverige är det nu polisens nationella trafikinsatsvecka med fokus på hastighet.Vilket alltså betyder: extra många fartkontroller 1-7 april.– Vi genomför hastighetskontroller för att minska antalet skadade och dödade i trafiken, skriver polisen..

ÖstersundsPosten - 29 dec 15 kl. 12:12

Galna scener i herrarnas störtlopp - käpp fastnade på ryggen i 139 km i timmen

Den 31-årige italienaren var snabbast på träningen och var på väg mot ett riktigt bra åk. Men så hände det osannolika. Han fastnade i en käpp, eller snarare, käppen fastnade i honom.

DalaDemokraten - 29 dec 15 kl. 12:12

Galna scener i herrarnas störtlopp - käpp fastnade på ryggen i 139 km i timmen

Den 31-årige italienaren var snabbast på träningen och var på väg mot ett riktigt bra åk. Men så hände det osannolika. Han fastnade i en käpp, eller snarare, käppen fastnade i honom.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Efterlyser säkrare skolväg

SJÖBO Det finns inget övergångsställe norr om Emanuelskolan. Det borde det vara.
Det tycker eleverna i klass 1A på skolan.

Skånskan - 3 timmar sedan

Smokie vill höra publiken sjunga med

När Smokie spelar på Tydingesjöns festplats i sommar vet basisten Terry Uttley, som varit med i bandet sedan starten för över 50 år sedan, vad han vill ha från publiken.
– Sjung med eller bli utslängd, säger han och skrattar.När tidningen når Terry Uttley i hans hem i England har han nyligen återförenats med sitt band efter att ha varit sjukskriven en period.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ryss­land har gått från ett kallt krig till ett an­nat

Ryss­land är ett eu­ro­pe­iskt land fram­hålls ofta. Men en­ligt den ti­digare am­bas­sa­dören i Moskva Tomas Ber­tel­man, som samlat en del av sina rap­porter och ar­ti­klar från Moskva i en bok, Från ett kallt krig till ett an­nat (Med­ströms bok­för­lag); gäller det inte po­li­tiskt. Den ryska tra­di­tionen leder ryska po­li­ti­ker till mot­sätt­ningar med Väst, för­kla­rade han vid ett re­lea­se­se­mi­na­ri­um.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tre nollor kan raderas bort

FOTBOLL Marieholms IS får klara sig utan två starka spelare, Jesper Olsson och Max Williamsson, när de på fredagskvällen gästas av obesegrade division 5 västra-serieledaren BK Borstahusen.
– Vi har chansen att sudda bort tre olika nollar och ska göra ett gott försök att lyckas, hälsar Anders Nordström, tränaren i Marieholm inför matchen hemma på Åvallen.Skytteligatoppen i division 5 västra:
13 mål: Nicklas Nielsen, Svalöv.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på adressen Norrekärrsvägen 8 i Höör är nu klar. Nya ägare är Kim Jansson, 36, och Martin Carl Jonas Fredrik Bergström, 40, från Malmö, och säljare är Michael Rademske. Huset har en boyta på 62 kvadratmeter.

Skånskan - 14 timmar sedan

Inställd stängning firades med fest

Blentarp Flaggan är hissad och på uteplatsen serveras rabarberpaj med vaniljsås, kaffe – och alkoholfritt bubbel.
På Blentarpsgården har personalen ställt till med fest för att fira den inställda stängningen.
– Det är en stor dag, säger Rolf Steen som bor på boendet med sin fru Sulvi.

Skånskan - 14 timmar sedan

Dagsböter för män som tvättade pengar

Malmö Fyra män som upplät sina bankkonton till transaktioner av stulna pengar döms nu i Malmö tingsrätt.
Men Malmöborna får endast villkorlig dom och dagsböter, trots att de hanterade flera miljoner kronor.Domen är en del av en stor penningtvättshärva med kopplingar till Nigeria, där utländska företag lurats av miljontals kronor med hjälp av kapade e-postkonton.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kvintettens budget klubbades i kommunstyrelsen

LUND Det blev en ganska lugn budgetdebatt i kommunstyrelsen på onsdagen. Kvintettens budget fick också majoritet när förslaget las fram.– Vi har en tradition av att spara den heta debatten och voteringar till kommunfullmäktigemötet i juni, säger Fredrik Ljunghill (M) som för dagen ersatte Liberalen Philip Sandberg som ordförande.

Skånskan - 16 timmar sedan

HTS-rättegång startar måndag

HÄSSLEHOLM Rättegången mot den 21-åring som misstänks för sprängningen på Hässleholms tekniska skola inleds på måndag.
Plats på åhörarläktaren tilldelas i turordning till dem som kommer till förhandlingen.Det hör inte till vanligheterna att Hässleholms tingsrätt skickar ut pressmeddelanden inför rättegångar.

Skånskan - 16 timmar sedan

Man som angrep brandman fälls av tingsrätten

Lund En man som angrep en brandman under en insats i Lund döms till dagsböter av Lunds tingsrätt.
- Det är en stor lättnad, och en viktig signal. Såhär beter man sig inte mot räddningstjänstens personal, säger Linda Kazmierczak, förbundsdirektör på Räddningstjänsten Syd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.