Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 23 May, 06:43

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 10:32

Bankernas baltiska guldgruvaBaltikum är rena guldgruvan för de två svenska storbankerna Swedbank och SEB. Värdet på deras baltiska dotterbolag summerar nu enligt Affärsvärldens beräkning till nivån 100 miljarder kronor..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Swedbank, SEB, Affärsvärldens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankernas, baltiska, guldgruva
DI - 16 maj 11 kl. 16:16

Moody's ser dystert på baltiska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moody's behåller sina negativa utsikter för den baltiska banksektorn, på grund av att förhållandena fortsätter att vara utmanande, trots de senaste förbättringarna i ekonomierna och bankernas lönsamhet..

DN - 10 feb 12 kl. 10:46

Ditt kontokort är en guldgruva - för banken

Bankernas inkomster från kontokortsavgifter är på rekordnivåer. SEB har aldrig haft högre resultat från kortverksamheten än 2011 och Nordeas antal kortköp närmar sig 1,2 miljarder ? även det rekord.

YLE - 02 nov 12 kl. 14:02

Elektroniskt ID blev bankernas marknad

Trots att staten har utvecklat ett eget system för elektronisk identifiering är det bankernas system som används. Kommunikationsminister Krista Kiuru harmas inte över att en växande summa på en miljon euro årligen går till bankerna. De elektroniska identitetskorten fick en sällsynt trög start i Finland.

Skånskan - 30 sep 15 kl. 14:00

Baltiska villan i Nordanå är till salu

NORDANÅ För den som är sugen på husrenovering är det kanske läge att lägga ett bud på Baltiska villan i Nordanå.Denna slitna skönhet är till salu och budgivning pågår.
Huset har en spännande historia.

Skånskan - 20 dec 16 kl. 14:00

Nu är Baltiska villan i Nordanå riven

NORDANÅ Baltiska villan i Nordanå är riven.
Huset var i för dåligt skick för att renovera. ERWP.

YLE - 24 jul 16 kl. 10:17

500 mjölkgårdar färre i Finland – Baltiska länderna allt större hot

Enligt Pellervo ekonomiska forskningsinstitut har de baltiska länderna lämnats utanför den politiska diskussionen om mjölkindustrin. Estland, Lettland och Litauen har alla en växande mjölkindustri. Sedan EU avskaffade produktionskvoten på mjölkmarknaden förra året har de stora producenterna i bland annat Tyskland och Frankrike blivit starkare.

Ekonomistas - 22 okt 13 kl. 13:34

Missuppfattning om bankernas kapital

Angående bankernas kapitaltäckningskrav står det i DN att läsa att ”Ju mer eget kapital en bank måste ha, desto dyrare blir det. Det beror på att det kapital som bankerna lånar ut ger ränteintäkter till banken medan det inte är fallet när det gäller pengar som banken måste spara.” Resonemanget bygger på en vanlig, men inte desto mindre fundamental, missuppfattning av vad bankernas egna kapital är.

Cornucopia - 08 jul 17 kl. 11:28

Över en tredjedel av bankernas hushållslån saknar säkerhet

Över en tredjedel, nästan 35%, av bankernas utlåning till hushållen saknar säkerhet. För bostadsinstituten ser det dock bättre ut, där endast 6% av lånen är utan säkerhet.Bankernas och bostadsinsitutetns säkerheter vid utlåning till de svenska hushållen per maj 2017 (MSEK).

Dagen - 09 feb 12 kl. 03:00

Bankernas feta vinster provocerar

Europas ekonomi är i gungning. Det är fullt möjligt att ett av EU:s medlemsländer, Grekland, inom kort tvingas gå i konkurs och lämna eurosamarbetet med svåröverblickbara konsekvenser inte bara för grekerna utan även för omvärlden. Också i Sverige klämtar varningsklockorna på exempelvis arbetsmarknaden och när det gäller prisutvecklingen på villor och bostadsrätter.

Kristianstadsbladet - 16 nov 12 kl. 04:48

Bankernas moralinflation

Svenska storbanker spärrar systematiskt småföretag som sysslar med erotik, sexleksaker och skräck, avslöjade P4 Kristianstad i måndags. Företagen registreras och stängs av ? inte på grund av att verksamheten är olaglig, utan för att den bryter mot bankernas etiska riktlinjer.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Köp tystlåten värdemästare

ANALYS En av senare års sannolikt mest högavkastande svenska värdeinvesterare är i det närmaste okänd. Än bjuds billiga inträdesbiljetter till doldisen Håkan Blomdahls investeringslåda Mertiva..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Värderingen lockar - köp

ANALYS Med en allt större andel service ska det till en rejäl inbromsning av lastbilsmarknaden kommande år för att motivera nuvarande låga värdering av Volvo. Affärsvärlden ser mer uppsida än risk i aktien och rekommenderar köp..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Turnaround på rätt väg

Industribolaget Cavotec tillhör börsens surdegar. På nuvarande kursnivåer ser dock kalkylen attraktiv ut..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Köp billigt handelsbolag

ANALYS Valutavinden har vänt och handelsföretaget har fått upp förvärvstempot på den mycket fragmenterade marknaden. Affärsvärlden ser köpläge..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Tystlåten och okänd värdemästare

En av senare års sannolikt mest högavkastande svenska värdeinvesterare är i det närmaste okänd. Än bjuds billiga inträdesbiljetter till doldisen Håkan Blomdahls investeringslåda Mertiva..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Små gester bakom stora rörelser

Ett litet erkännande av riksbankschefen Stefan Ingves kan sätta fart på bostadspriserna igen..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Veckans graf Erooms lag

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Team Q och Buffett tvivlar på börsen

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Vinnare får vinare

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Bankerna gillar maratonOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.