Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 19 May, 12:48

Dagens Medicin - 15 maj 19 kl. 10:21

Fortsatt ökning av psykisk ohälsaDen psykiska ohälsan fortsätter att öka och framför allt bland barn och ungdomar. Trots att fler får vård och behandling fortsätter köerna att växa, skriver Socialstyrelsen..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt ökningav , psykisk, ohälsa
BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:39

Stora personalgrupper hot mot psykisk hälsa i Kronoberg

?Många kommuner behöver­ förbättra sina insatser för att motverka psykisk ohälsa hos den egna personalen. En färsk undersökning från Hjärnkoll visar att för många anställda per chef och frånvaro av viktiga rutiner är vanliga brister.

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 12:30

Arbetsgivarna behöver större kunskap om psykisk ohälsa

ARBETSGIVARANSVAR Psykisk ohälsa är ett ökande samhällsproblem. Det är idag den vanligaste orsaken till att personer står utanför arbetsmarknaden. Trots det tas psykiska sjukdomar inte på tillräckligt stort allvar, och sjuka känner skam.

BT - 27 sep 13 kl. 12:52

Förebygg psykisk ohälsa i arbetslivet

Vill vi ha ett långt och hållbart arbetsliv måste vi arbeta fram fler fungerande lösningar för att förebygga och agera vid psykisk ohälsa i arbetslivet. Vi måste också sluta tissla och tassla kring frågan, menar skribenterna. Psykisk ohälsa är den vanligaste sjukskrivningsorsaken.

BT - 27 feb 14 kl. 13:23

Attitydförbättring till psykisk ohälsa

Under fem år har Hjärnkolls ambassadörer i Västra Götaland arbetat för att bryta tystnaden och förbättra synen på och förhållningssättet till personer med psykisk ohälsa. Och deras arbete har gett resultat. Idag är allmänheten betydligt mer positivt inställd till personer med psykisk ohälsa, än för fem år sedan.

BT - 26 aug 14 kl. 10:09

Terapicheck mot psykisk ohälsa

Inför en terapicheck av alla 16-åringar. Då kan man tidigt sätta in åtgärder mot psykisk ohälsa. Enligt Patric Cerny (FP) ger tidiga åtgärder mot psykisk ohälsa i slutänden både vinster för individerna – och för samhällsekonomin.

Skånskan - 29 okt 18 kl. 05:00

Psykisk ohälsa hot mot välfärden

Skåne Psykisk ohälsa som bottnar i stress och utmattning står för nästan hälften av alla sjukskrivningar. Sjukskrivningarna kostade Skånes kommuner 6,8 miljarder förra året.Så mycket förloras i ekonomiskt värde på sjukskrivningarna:
Helsingborg: 51,3 (17,1)
Hässleholm.

SmålandsPosten - 10 okt 14 kl. 06:52

Satsa på lokalt arbete för psykisk hälsa i Kronoberg

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning. När de mänskliga kostnaderna läggs till utgifterna för förlorade arbetsinsatser samt för vård och omsorg blir psykisk ohälsa en av vår tids stora utmaningar. Ändå är det få som pratar öppet, skriver Rickard Bracken, projekt­ledare Hjärnkoll.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 12:20

Arbetsmiljö viktig för psykisk hälsa


20 procent av svenskarna upplever psykisk ohälsa. Andelen är högre i gruppen som saknar arbete: 38 procent jämfört med 17 procent bland dem som jobbar, enligt en undersökning från bemanningsföretaget Wise Group.För dem som arbetar men upplever psykisk ohälsa är respekt från chefen det allra viktigaste.

BT - 10 okt 14 kl. 12:53

Öka kunskaperna om psykisk ohälsa

I dag uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa runt om i världen och i Västra Götaland. Tre av fyra personer i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, antingen egen eller som närstående. Ämnet berör och angår alltså en majoritet av befolkningen.

SVT Debatt - 17 mar 14 kl. 14:14

Våga prata om psykisk ohälsa på jobbet

PSYKISK OHÄLSA Vi är många som har allt svårare att prestera i den takt som samhället kräver av oss. Vi måste våga prata om hur psykisk ohälsa påverkar oss i vår vardag och arbetsliv. Jag har varit kulturnämndsledamot för Moderaterna och varit aktiv på alla nivåer i Moderata Ungdomsförbundet.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 15:00

Nu ska läkarna få hjälp med sin scenskräck

Att leda ronden som nykläckt läkare kan vara jättestressande för många. Nu kommer kurslitteraturen som ska bota blivande läkares scenskräck..

Dagens Medicin - Igår: 14:56

Regionerna får inte själva anställa AT-läkare

Socialstyrelsen måste godkänna alla AT-läkare och vikarierande underläkare innan de anställs, sedan kammarrättens dom vunnit laga kraft..

Dagens Medicin - Igår: 14:51

Ny mötesplats samlar patientföreningar

I dag går Fokus Patient av stapeln – ett nytt initiativ som hoppas få patientföreningar i Sverige att samarbeta i gemensamma frågor..

Dagens Medicin - Igår: 14:17

Vårdförbundet: Det ska finnas pengar

Om inte arbetsgivaren levererar på Vårdförbundets krav om 10 000 kronor till särskilt yrkesskickliga kommer det avtal som blev klart på torsdagen att sägas upp..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:32

Barn och unga får Kymriah

NT-rådet rekommenderar car T-cellsterapin Kymriah till barn och unga vuxna med svår akut lymfatisk B-cellsleukemi. Snart kommer även ett utlåtande om terapin vid aggressiva former av lymfom..

Dagens Medicin - I förrgår: 12:02

Inget svar från C om misstroendeförklaring

Centerpartiet inväntar KU:s granskning innan de ger besked om de ställer sig bakom misstroendeförklaringen mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. .

Dagens Medicin - I förrgår: 10:10

Icke optimala Apgar-poäng kopplas till sämre hälsa

Förlossningspersonal kan nu få ännu större anledning att följa upp att nyfödda snabbt uppnår bästa möjliga vitalitet, enligt den så kallade Apgar-skalan. På gruppnivå kan nämligen även icke-maximala värden inom normalintervallet skvallra om ökad risk för ohälsa, enligt en ny svensk studie i BMJ..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Man skulle kunna tro att en mutation har uppstått”

Det skriver Susanna Sandberg. .

Dagens Medicin - I förrgår: 06:40

Läkaresällskapet tar fram ny klimatpolicy

Fullmäktige har beslutat att en ny klimatpolicy ska tas fram skyndsamt, skriver Läkartidningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 06:00

”Kvalitetsindikatorer bör granskas kritiskt”

Vi anser att det är fel att använda direktrekonstruktioner som ett kvalitetsmått vid bröstcancervård, skriver Anna Elander, Emma Hansson och Lars Sandman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.