DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 07:01

DI - 15 maj 19 kl. 10:00

M och KD vill bygga ut kärnkraftenKristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas. ”Det handlar inte bara om kärnkraft, men det handlar inte minst om kärnkraft som är en av två bottenplattor i svensk energiproduktion”, säger Ulf Kristersson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
KD, Moderaterna, Ulf Kristersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M och KD vill byggaut , kärnkraften
Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 00:30

Vetot mot kärnkraften

När Alliansregeringen ingick energiuppgörelsen tolkades det som en vinst för kärnkraftspositiva moderater och en förlust för atomkraftskritikerna Centern från gamla Linje tre. Men i själva verket talar mycket för att det är tvärtom. Att det krävs en bredare uppgörelse för en långsiktigt hållbar energipolitik som också inkluderar Socialdemokraterna är ju helt klart.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 07:00

Förpassa kärnkraften till historien


REPLIK. Det är för oss ett mysterium att KDU vill sätta Sverige i ett så prekärt säkerhetsläge, genom att göra stora investeringar i osäker energiförsörjning. Det skriver Grön ungdoms Erik Lindman-Mata och Martin Solberg i ett replikskifte med KDU:s Ester Hedin.

BT - 03 maj 14 kl. 13:02

Varannan vill avveckla kärnkraften

Svenskarnas stöd för kärnkraft dalar. Nu är varannan svensk för att den avvecklas, visar årets SOM-undersökning från Göteborgs universitet. Men enligt statsvetare lär kärnkraften knappast bli någon knäckfråga inför valet.

Barometern - 03 maj 14 kl. 14:55

Varannan vill avveckla kärnkraften

Svenskarnas stöd för kärnkraft dalar. Nu är varannan svensk för att den avvecklas, visar årets SOM-undersökning från Göteborgs universitet. Men enligt statsvetare lär kärnkraften knappast bli någon knäckfråga inför valet.

SVT Debatt - 26 maj 13 kl. 05:45

Obefogad rädsla svartmålar kärnkraften

KÄRNKRAFT Det finns en obefogad rädsla för kärnkraftsolyckor och de ter sig ofta mer dramatiska än de faktiskt är. Ingen har ännu omkommit på grund av radioaktiva utsläpp från Fukushima - men på grund av japanernas rädsla efter härdsmältan har importen av naturgas ökat - med hundratals dödsfall inom gasindustrin som följd. Men rädslan är en drivkraft och utvecklingen går snabbt framåt, skriver Janne Wallenius, professor i reaktorfysik på KTH.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 09:14

Så kan vi slippa kärnkraften

?Svar till Torbjörn Whalborgs insändare ?Vindkraft och kärnkraft behövs?.

Supermiljöbloggen - 01 okt 14 kl. 16:26

Överens om kärnkraften

Nu har S och MP nått en överenskommelse om energipolitiken. Bland annat ska kärnkraftverken bli mycket dyrare att driva. S och MP är mitt uppe i regeringsförhandlingarna, och har nu nått en uppgörelse om energipolitiken.

Cornucopia - 11 apr 16 kl. 19:13

Vänsterpartiets ledning vill ha kvar kärnkraften

Vänsterpartiets ledning har tagit till sig enkla fakta kring kärnkraften och vill nu ha kvar denna fossilfria energikälla tills man lyckats avveckla fossila bränslen. Det återstår dock att se om partikongressen också kan ta till sig enkla samband.
Svenska kärnkraftverk är skyddsobjekt och får inte fotograferas hur som helst.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Veoneers miljardinjektion utökas

Bilsäkerhetsföretaget Veoneers riktade miljardemission av aktier och konvertibler som meddelades i måndags utökas med åtminstone 100 miljoner dollar..

DI - 15 minuter sedan

Räntor & valutor: Starkare dollar och lägre amerikanska räntor

Amerikanska räntor sjönk någon punkt efter svensk stängning på onsdagen samtidigt som dollarn har stärkts något. .

DI - 30 minuter sedan

Klart: Ikea slår upp portarna i Mexiko

Nu står det klart att Ikea öppnar sin första affär i Mexiko under hösten nästa år..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Nedåt på Asienbörserna – handelshoppet falnar

Asienbörserna handlas ner under torsdagen efter att hoppet om en snabb lösning på handelskriget mellan USA och Kina falnat något..

DI - 45 minuter sedan

Ny rapport: Elnätet räcker inte till för behovet

Dagens elnät räcker inte för att klara framtidens elbehov. Det hävdar Energiföretagen i en ny rapport. Energimarknadsinspektionen håller med om att omställningen till fossilfritt innebär utmaningar men varnar för osäkra prognoser..

DI - 45 minuter sedan

Bidragsfusk för mer än 650 miljoner avslöjat

Bidragsfusk för mer än 650 miljoner kronor har avslöjats genom ett samarbete mellan Försäkringskassan och Skatteverket. Bara under fjolåret upptäcktes fusk för nästan 100 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Tomma klassrum pressar AF-leverantörer: ”Det är förödande”

Stora besparingar på Arbetsförmedlingen slår hårt mot underleverantörerna. Lernias vd Anders Uddfors är en av dem som tvingas säga upp personal före sommaren. ”Fler bolag kommer att gå under”, säger han.

DI - 1 timme sedan

USA: Nästa tullomgång minst en månad bort

Det är minst en månad kvar innan USA implementerar de föreslagna tullarna på kinesiska varor till ett värde om 300 miljoner dollar..

DI - 1 timme sedan

Nedåtgående humör för japanska Inköpschefer

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 49,6 i maj, jämfört med föregående månads 50,2, enligt preliminär statistik. .

DI - 1 timme sedan

Deppigt på bred front i Asien

Torsdagen inleddes med börsnedgångar i Kina och Japan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.