DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 10:52

DI - 15 maj 19 kl. 09:51

Världspremiär för HTC Vive Pro Eye och SJ träningssimulator utvecklad av Bublar GroupEye tracking revolutionerar Virtual Reality – Bublar Group och SJ bland de första som applicerar tekniken för kompetensutveckling Idag onsdag den 15 maj är det världspremiär för det framtida VR-headsetet Vive Pro Eye, där användaren kan styra en del av upplevelsen med ögonen. Svenska Tobii står bakom utvecklingen av den revolutionerande eye tracking-lösningen och Bublar Groups dotterbolag Vobling utvecklar ett av de första programmen med den nya tekniken som appliceras på en träningsplattform i VR för SJ som stärker träningen av dess personal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
HTC Vive Pro Eye, SJ, Bublar Group, Virtual Reality, Group, Idag, VR, Vive Pro Eye, Tobii, Bublar Groups, Vobling

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världspremiärför , HTC, Vive, Pro, Eyeoch SJ , träningssimulator, utvecklad av Bublar Group

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Mays avgång hänger i luften – han är favoriten att ta över

Storbritannien väntar under fredagen på besked om när Theresa May ska avgå som premiärminister. Den förra utrikesministern Boris Johnson är medlemmarnas favorit. Han kan få draghjälp från The Brexit Party – men det är osäkert om han går i mål..

DI - 10 minuter sedan

Carnegie höjer riktkursen för THQ Nordic

Carnegie har på fredagen höjt sin riktkurs för spelutvecklaren THQ Nordic till 260 kronor från tidigare 250 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stiger med 1,8 procent till 227 kronor per aktie under fredagsförmiddagen.

DI - 10 minuter sedan

Peter Forsberg investerar i börskandidat

Watch it Live har ingått ett samarbetsavtal med hockeyprofilen Peter Forsberg och innehållsbyrån Next Level Group som samtidigt investerar i det börsaktuella upplevelsebolaget..

DI - 30 minuter sedan

Mårders kronkänga: ”Riksbanken stirrar blint”

Företagare slår larm om att pressen från den svaga kronan blir allt tuffare att hantera, framför allt för handeln. Lönsamhetsnivåerna trycks nedåt, och den som försöker höja priserna förlorar i stället kunder. Nu varnar Svensk Handels chefsekonom Johan Davidson och Företagarnas vd Günther Mårder för att situationen är ohållbar.

DI - 30 minuter sedan

Företagets larm: Svaga kronan värre än hotet från e-handel

Den svaga kronan har blivit ödesdiger för hobbymaterialskedjan Panduro. ”Vi har sparat på personal i tre år. Ändå kan vi inte omvandla det i lönsamhet”, säger vd Rickard Kemfors..

DI - 30 minuter sedan

Soros köper bolag som rasat 75 procent

Finansmannen George Soros har köpt aktier motsvarande 3 procent av kapitalet i den schweiziska, problemdrabbade förvaltaren Gam Holding. .

DI - 45 minuter sedan

Storbanken: Ericsson behöver höja försäljningsmålet

Credit Suisse tror att Ericsson kommer att gynnas av att 5G visar sig kunna bli en längre, bättre och mer lönsam uppgraderingscykel. .

DI - 45 minuter sedan

Lundin Petroleum borrar torrt i Nordsjön

Norska MOL, som är operatör vid licensen 539 nära Trymfältet i södra delen av Nordsjön, har borrat torrt i brunnen 3/7-11S, uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Dyrare aluminiumburkar har kostat 40.000 jobb i ölindustrin

Antalet anställda i den amerikanska ölindustrin har minskat med 40.000 personer sedan 2016. Bryggarna lägger skulden på president Donald Trump vars tullar på aluminium har gjort ölburkarna dyrare att framställa, skriver Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Analys: Byggraset är långt i från över

Bostadsbyggandet bromsar till en byggtakt långt under Boverkets riktmärke för att bygga bort bostadsbristen. En ny analys spår fortsatt utförsbacke i flera år. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.