DN > Utrikes

Wednesday, 22 May, 01:00

DN - 15 maj 19 kl. 09:37

Kristersson: ”Vår avsikt är inte att spräcka energiöverenskommelsen”



Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) vill uppdatera den nuvarande energiöverenskommelsen. I ett antal punkter har de sammanfattat vad de vill ta in i samtalen med de andra partierna. Bland annat vill de se över möjligheterna för att driva vidare Ringhals 1 och 2.  – Vår avsikt är inte att spräcka den nuvarande energiöverenskommelsen, säger Ulf Kristersson. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Busch Thor, Ulf Kristersson, Ringhals

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KristerssonVår , avsiktär inte att , spräcka, energiöverenskommelsen
DI - 02 apr 19 kl. 15:05

Kristersson: Utan nytt kärnkraftsmål lämnar vi energiöverenskommelsen

DEBATT. Målet i energiöverenskommelsen mellan regeringen, M, C, och KD måste vara ett 100 procent fossilfritt elsystem – inte att, som nu, fasa ut kärnkraften. Om Moderaterna ska fortsätta stå bakom uppgörelsen måste frågan tas upp redan denna månad, skriver Ulf Kristersson med flera..

Expressen - 17 apr 19 kl. 08:09

M vill lämna energiöverenskommelsen

Moderaterna vill lämna den svenska energiöverenskommelsen, skriver Dagens Nyheter.– Betrakta det inte som ett hot, utan snarare som ett löfte, säger M-ledaren Ulf Kristersson till tidningen..

DN - 06 mar 15 kl. 06:00

Johan Schück: Vapenavtalet kan spräcka regeringen


En ny regeringskris kan uppstå redan i vår, om regeringen splittras av Saudiavtalet. Det är en öppen fråga om decemberöverenskommelsen klarar påfrestningen. Lika oklart är vilka partier som till slut ska bestämma över statens budget..

SR - 03 apr 19 kl. 20:11

Löfven: Överenskommelsen ligger fast

Kärnkraftens framtid är på väg att bli ny en stridsfråga. Både Moderaterna och Kristdemokraterna trycker på regeringen. M-ledaren Ulf Kristersson kräver ändringar i Energiöverenskommelsen för att möjliggöra för mer kärnkraft.

DN - 17 apr 19 kl. 08:02

Ulf Kristersson om kärnkraften: Betrakta det snarare som ett löfte

Moderaterna går till EU-val på att bygga ut kärnkraften för att klimatmålen ska kunna nås.  Därför överväger M att lämna den svenska energiöverenskommelsen. – Betrakta det inte som ett hot, utan snarare som ett löfte, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DN - 14 maj 19 kl. 21:00

”Ny kärnkraft centralt i ny energiöverenskommelse”

Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD): Energiöverenskommelsen svarar inte på hur vi ska leverera tillräcklig mycket el..

Ekonomistas - 02 apr 19 kl. 06:47

Kan språktester öka chansen att få ett jobb?

Hur viktiga är språkkunskaper för nyanländas möjlighet att lyckas i sitt nya hemland? Frågan har diskuterats sedan länge i många länder, och är nu även aktuell i Sverige i samband med januariöverenskommelsen. Kritik har kommit från vissa språkforskare, men vad säger den nationalekonomiska forskningen?

BT - 16 jan 15 kl. 16:20

Svår balansgång väntar regeringen

Regeringen vill få med så många satsningar som möjligt redan i ändringsbudgeten i april. Det kan provocera Alliansen, och spräcka decemberöverenskommelsen.Ett av de förslag som regeringen vill genomföra är vallöftet om att slopa den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen.

SR - 06 okt 15 kl. 10:51

Rambergs analys: En win-win för Stefan Löfven

De borgerliga aktivister som vill spräcka decemberöverenskommelsen anser att den gynnar regeringen. Men frågan är om inte statsminister Stefan Löfven skulle vinna minst lika mycket om DÖ-kritikerna når framgång på sina partimöten, skriver Ekots politik-kommentator Tomas Ramberg..

Expressen - 21 nov 15 kl. 17:03

Partistyrelsens vädjan – behåll uppgörelsen

De tillfälliga uppehållstillstånden, TUT, rörde upp känslor på FP:s landsmöte i Stockholm. Partistyrelsen vädjade till ombuden att inte spräcka migrationsöverenskommelsen. Men flera protesterade mot TUT.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Winberg (SD): ”Det var ingen blöt kväll”

Sverigedemokraternas petade EU-kandidat Kristina Winberg vittnar om vad Peter Lundgren gjorde mot den kvinnliga partikollegan under en festkväll. – Det var ingen blöt kväll, säger hon till DN. Nu hävdar Winberg att hon inte fått någon förklaring till varför hon stängts av från partiet..

DN - 1 timme sedan

Nederländsk minister avgår efter kritik

Nederländernas migrationsminister Mark Harbers har avgått efter en kritikstorm i parlamentet mot missvisande statistik om brott begångna av asylsökande.  Avgången är ännu en huvudvärk för premiärminister Mark Rutte som försöker fäkta undan en våg av migrationsfientlig populism inför EU-parlamentsvalet på söndag..

DN - 2 timmar sedan

KD: ”Abortfrågan måste beslutas på nationell nivå”

– KD är solklara i den här frågan, svensk abortlag gäller. Det finns ingen anledning att tro att Lars Adaktusson inte står bakom den. Det säger Michael Anefur, riksdagsledamot och KD:s talesperson i medicinsk-etiska frågor.

DN - 3 timmar sedan

FN-chef: Risken för kärnvapenkrig störst sedan 1945

Chefen för FN:s nedrustningsinstitut, Renata Dawn, varnar för att risken för ett kärnvapenkrig är det största sedan andra världskriget. FN-chefen pekar på den pågående maktkampen mellan USA och Kina som en av förklaringarna..

DN - 4 timmar sedan

Oavgjort i seriefinalen i speedway

Både Västervik och Indianerna var obesegrade inför den tidiga seriefinalen i elitserien i speedway. Det faktumet stod sig även efter att samtliga 15 heat körts. Mötet slutade 45–45 sedan hemmalaget Västervik hämtat in sex underlägen i matchen..

DN - 4 timmar sedan

Alingsås utjämnade SM-finalen

30 mål framåt senast – då blev det förlust. Åtta mål färre framåt nu – då blev det seger. Alingsås utjämnade SM-finalen mot Sävehof efter 22–16 på bortaplan i en målsnål andra final.

DN - 5 timmar sedan

Barnen och pappan utvisas till Afghanistan – mamman kvar

Fem månader gamle Benjamin är född i Sverige. Nu ska han och hans femårige bror Ali Asgar utvisas till Afghanistan.  Kvar i Sverige blir deras mamma, Javaher Rezai.

DN - 6 timmar sedan

Sex procent av svenskarna tror att månlandningen aldrig har hänt

För snart femtio år sedan, den 20:e juli 1969, landade de första människorna på månen. Trots att allting sändes på tv tvivlar mer än sex procent av svenskarna på att månlandningen har skett. Mysteriejakten reder ut en av de mest omtalade konspirationsteorierna..

DN - 7 timmar sedan

KD vill öka pressen för nytt beslut om kärnkraft

KD vill öka pressen på regeringen i kärnkraftsfrågan. Partiledaren Ebba Busch Thor vill hitta stöd i riksdagen för att rädda Ringhals 1 och 2.  – Vi är beredda att försöka framtvinga det här, säger hon..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.