Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 25 May, 12:54

Västerbottens Folkblad - 15 maj 19 kl. 09:06

Norrlänningars feber kan rädda livSorkfeber är en vanlig sjukdom bland norrlänningar, men sjukdomen innebär inte bara elände – den kan rädda livet på människor på andra sidan jorden. Nu startar ett internationellt forskningsprojekt för att använda kroppens svar på sorkfebern till att skapa läkemedel mot andra virus. Som enda institution i Europa deltar Umeå universitet i forskningsprojektet, vars syfte [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Europa, Umeå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrlänningars, feberkan , rädda, liv
Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

18-åringar knarkade och bröt sig in

Två män i 18-årsåldern tog sig olovligen in på ett byggföretag och upp i en lyftkran. Nu åtalas båda för olaga intrång samt narkotikabrott. Den 14 april ska två unga män i 18-årsåldern ha trängt sig in och stannat kvar på ett byggbolags avspärrade område i Umeå, med skyltar uppsatta om ”Obehöriga äga ej tillträde”.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Guide: Det du behöver veta om EU-valet

Söndagen den 26 maj är det EU-val. Då avgörs vilka som ska representera Sverige i EU-parlamentet de kommande fem åren. Hur går valet till och vad gör egentligen EU-parlamentet?

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Riktig racing som gjord för alla

- SDC 5000 gör så man har nåt att dagdrömma om under vardagarna, säger Joakim....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Kvinna spottades och sa rasistiska ord

En 31-årig kvinna spottade och slog en man i ansiktet och kallade honom och en annan för rasistiska tillmälen. Nu åtalas hon. Det var den 15 december förra året som en i dag 31-årig kvinna på Ålidhem i Umeå ska ha spottat och slagit en man i ansiktet och kallat både honom och en annan […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Just nu: Sverige går till EU-val

Följ EU-valet i vår direktrapportering. Svenska folket till valurnorna för att utse dem som ska representera Sverige i EU-parlamentet de kommande fem åren. Vi direktrapporterar från valspurten, röstlokalerna och partiernas valvakor och följer också utvecklingen i Europa..

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Umeåtjejer dyker upp i SM-slutspelet

Tre Umeåtjejer satte sig på tåget mot Linköping. De hoppas komma hem med medaljer runt....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

”Vill lämna EU och stärka nordiska samarbeten”

Sveriges riksdag består av partier som vill vara kvar i EU. Landsbygdspartiet vill lämna EU och ge svenska medborgare makt över besluten som påverkar deras liv. Landsbygdspartiet vill att makten i Sverige skall utgå från de svenska medborgarna och inte som partierna i Sveriges riksdag att makten skall tas bort från svenskarna och låta de […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Miljön behöver paddlande politiker

Hur högoktaniga makthavare vill vi egentligen ha?.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Riktig racing som gjord för alla

– SDC 5000 gör så man har nåt att dagdrömma om under vardagarna, säger Joakim Vennström.   Banracingtävlingen SDC 5000 i Fällfors startades av Skellefteå Drive Center AB (numera Drivecenter Arena) och motorprofilen Bengt Astergren. Från 2019 är det Skellefteå Motorsällskap som står för arrangemanget som förening, ansluten till Svenska Bilsportförbundet.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Tre bråk i Umeå under fredagsnatten

Tre bråk, en handfull fyllerister och lösspringande hästar. Så var löningsfredagen i Västerbotten. Fredagsnatten hade en normal arbetsbelastning för polisen i Umeå.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.