Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 May, 20:54

Expressen - 15 maj 19 kl. 09:04

Sektvåldet i Knutby: ”Kristi brud” en av de åtaladeKnutbypastorn och ”Kristi Brud” Åsa Waldau är en av de tre Knutbypastorer som nu åtalas för misshandel.Tidigare pastorn Peter Gembäck åtalas för misshandel och olaga tvång.En tredje pastor åtalas för misshandel och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Knutby, Kristi Brud Åsa Waldau, Knutbypastorer, Peter Gembäck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sektvåldeti , Knutby, Kristi, bruden av de , åtalade
Expressen - 14 maj 19 kl. 16:22

NYHETSDAGEN: Åsa Waldau åtalas för sektvåld i Knutby • Strandhäll anklagas för lögn om F-kassan • Författaren Sven Lindqvist är död

Tre pastorer i den nu nedlagda Knutbyförsamlingen åtalas. En av dem är Åsa Waldau, känd som ”Kristi brud”, som misstänks för flera fall av misshandel.*Två tidigare topptjänstemän på Försäkringskassan anklagar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för att ha ljugit för riksdagens konstitutionsutskott om bakgrunden till att generaldirektören Ann-Marie Begler sparkades från myndigheten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Bil och moped krockade

En bil och en moped krockade strax före 20.30 i Beddingestrand.Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Expressen - 15 minuter sedan

Så vill Tomas Tobé stoppa stöldligorna

Moderaternas toppkandidat i EU-valet, Tomas Tobé, går till val på att stoppa den fria rörligheten för kriminella.Och han medger att det kommer att göra det lite krångligare att resa för laglydiga.– Det kommer att bli vanligare att vi får visa legitimation eller pass när vi reser, säger han..

Expressen - 30 minuter sedan

Överfallsmisstänkt greps – efter att ha blottat sig för barn

Polisen grep på måndagskvällen en man som blottat sig för barn vid en badplats i västra Stockholm. Poliserna kände då igen mannen – som stämde in på ett signalement polisen skickat ut i samband med ett våldtäktsförsök vid en skola bara timmar innan, skriver Aftonbladet.  .

Expressen - 30 minuter sedan

Isabella Lövin: Vi står inför ett vägval

Isabella Lövin säger till Svenska Dagbladet att Europa står inför ett avgörande vägval i EU-valet. Hon säger att vi kommit långt när det gäller jämställdhet och en fungerande rättstat – men att läget är farligt. – Vi märker att alla de här sakerna är starkt ifrågasatta av populister och väldigt högerorienterade extremistiska krafter, säger MP-ledaren till SvD.

Expressen - 1 timme sedan

Skyttedal och Tobé störst i sociala medier

Kandidaterna för Moderaterna och Kristdemokraterna dominerar i sociala medier inför EU-valet.Flest reaktioner får Tomas Tobé och Sara Skyttedal med sina Facebook-inlägg. – De gör helt rätt om målet är att skapa uppmärksamhet och gillande, säger Expressens politikexpert Jenny Madestam..

Expressen - 1 timme sedan

LISTA: Här är godsen som får EU-miljonerna

Här är svenska slotten som får miljonbidrag från EU.Överst på listan finns ett halländskt storgods.Och en rad andra sydsvenska adelsfamiljer ingår i 50-listan..

Expressen - 1 timme sedan

Skånska adelsfamiljerna får miljoner i bidrag av EU

De bor i ett av Sveriges vackraste rokokoslott.Hans Ramel är en av Skånes största markägare – och en av de som får mest jordbruksstöd av EU. – Man vill inte vara bidragsberoende utan duktiga företagare men livsmedelsproduktionen är speciell, säger friherren Hans Ramel..

Expressen - 1 timme sedan

Skånska adeln äger 46 procent av marken – och får mest bidrag av EU

Strax under hälften av allt stöd som EU ger till sydsvenska bönder går till adeln.Inte så konstigt, eftersom marken till stor del fortfarande ägs av adliga familjer.Varför är det så?

Expressen - 1 timme sedan

”Blattelito” Alsaadis förvandling i cellen

Mördaren Abbe ”Blattelito” Alsaadi gjorde sig känd som en träningsprofil med avklädda bilder i gymmiljö.Nu, inför den nya rättegången, visar han upp sin förändring – och lägger fram taktiken:Leif Silbersky är sparkad och den nya planen omfattar 59 steg..

Expressen - 1 timme sedan

Bloggaren och influencern: ”Yrket sticker folk i ögonen”

Petra Tungården har gått från att blogga i föräldrahemmet till att driva flera bolag och blivit en av Sveriges mest kända bloggare.– Vissa tror kanske man tjänar pengar på att åka jorden runt och dricka champagne. Jag tror att yrket fortfarande sticker i folks ögon, säger hon i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.