YLE > Finland

Wednesday, 22 May, 00:53

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 blir student i vårFem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Studentexamensnämnden, Gymnasiet Grankulla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandssvenski , Grankulla, skrev, tio, laudatur25 , 200blir , student i vår
YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 får sin vita mössa i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev 10 laudatur – 25 200 blir student i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå 10 laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 18 maj 15 kl. 11:17

Sextonåriga Kalle skrev tio laudatur i Lojo

När 16-åriga Kalle Kujanpää sätter på studentmössan och går ut vuxenlinjen vid det finska gymnasiet i Lojo, Lohjan lukio, tar han med sig ett häpnadsväckande resultat; tio laudatur. Kujanpää ser sig själv som en vanlig ungdom. Han ville gå vuxenlinjen, för där går det att studera på distans, förklarar han.

YLE - 10 jun 13 kl. 06:16

Vinet flödar i Grankulla

34 liter vin per invånare över 18 år. Det såldes i fjol i Grankulla. Mängden i Helsingfors var 24 liter och i Esbo 20 liter.

YLE - 12 apr 16 kl. 10:24

Förbundspennan: Finlandssvensk gymnastik i över 120 år

Finlands Svenska Gymnastikförbund firar 120 år i arbetets tecken nästa veckoslut 16-17.4.2016 med två förbundsmästerskap i Grankulla och Helsingfors.

YLE - 16 aug 15 kl. 06:00

Finlandssvensk gymnastik på Gymnaestradan

På årets Gymnaestrada fylldes Mässcentrum av hallföreställningar. Nio hallar med gymnastikprogram samtidigt. Var 20e minut började ett nytt program, från tidig morgon till sen kväll.

YLE - 09 jan 17 kl. 13:42

Unga fotbollslöften letar sig bort från Grankulla - konstgräsplanen i dåligt skick

I höstas beslöt Grankulla stad att börja värma upp ishallens konstgräsplan med spillvärme från ishallen för att spara pengar. Planen värmdes tidigare upp med fjärrvärme – och skillnaden är tydlig, menar man på Grankulla IFK fotboll. - Man kan säga att det inte har fungerat alls.

YLE - 27 jan 17 kl. 14:07

Flera barn i Grankulla utan vaccin mot mässling

Vaccinationstäckningen bland småbarn i Grankulla är sämre jämfört med grannkommunerna. Det här framgår av en färsk rapport som har publicerats av Institutet för hälsa och välfärd, THL. Vaccinationstäckningen bland barn födda år 2014 är över lag på en bra nivå i Finland, men det finns stora skillnader.

YLE - 28 maj 16 kl. 16:54

HC West blir Grankulla IFK – "Mer samhörighet"

En era går mot sitt slut och en ny tar vid då handbollslaget HC West byter namn till Grankulla IFK. Ylesporten träffade några av personerna bakom namnbytet. Kristoffer Aspelin, HC West blir ”Grani” igen”.

YLE - 14 mar 17 kl. 06:53

Invånare i omtalade flyktingboendet i Grankulla: "Nu tycker grannarna om oss"

Det omtalade gruppboendet för ensamkommande flyktingbarn i Grankulla har varit öppet i tre månader. Grannarna motsatte sig boendet före det öppnade men har sedan dess varit tysta, och vill inte heller bli intervjuade. Marika Lappi tar emot i gruppboendets nedre våning mellan skoställningen och klädhängaren.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Finländare har förhandsröstat livligare i år jämfört med det senaste EU-valet

Förhandsröstningen i EU-valet har varit livligare i år jämfört med det senaste EU-valet..

YLE - 6 timmar sedan

Bostadsmässan i Lojo hotad - besvärsställare säger att marken på mässområdet inte är ren

Två personer har lämnat in besvär mot den plan som gör det möjligt att bygga hus på mässområdet i Hiidensalmi. De tror inte att marken på mässområdet är så ren att den duger för bostadsbyggande..

YLE - 18 timmar sedan

Nu är det klart att Hamburger Börs får rivas och att Forumkvarteret kan få ett höghus till

Detaljplanen för Forumkvarteret i Åbo fick grönt ljus i fullmäktige under måndagskvällen. Det betyder att hotellet Hamburger Börs i Åbo får rivas och kan ersättas av ett nytt hotell..

YLE - 18 timmar sedan

Elever i Raseborg måste också i fortsättningen gå till skolbussen längs mörka landsvägar

Raseborg gör inga ändringar i reglerna för hur långt skolelever ska gå för att stiga på och av skolskjutsen vid vägar utan belysning. Orsaken är att staden inte har råd att stanna oftare och köra närmare barnens hem..

YLE - 18 timmar sedan

Bruksorten ska resa sig ur askan - "Om sex år är Dalsbruk kanske hela regionens bästa gästhamn"

Sommargäster, kulturpersoner, kommunala tjänstemän, företagare och byalag samlades 2017 med det gemensamma målet att bränna in Dalsbruk i folks medvetande. På två år har mycket hänt..

YLE - 17 timmar sedan

Slam på väg 111 i Tenala - vägen avstängd i många timmar

Vägavsnittet mellan Ovanmalmsvägen och Kulla Bruksvägen på väg 111 i Tenala var avstängd i närmare åtta timmar. Artikeln har uppdaterats..

YLE - 16 timmar sedan

Upplever du som kvinna låg sexlust? Mindfulness och att planera ditt sexliv kan öka sexlusten

Låg sexlust är det vanligaste sexuella problemet bland kvinnor, men det går att öka sexlusten hos kvinnor med hjälp av kognitiva behandlingsmetoder visar en ny doktorsavhandling gjord vid Åbo universitet..

YLE - 16 timmar sedan

Solskenshistoria från Houtskär - sociala medier löste snabbt fallet med klotter

Fallet löstes på drygt två timmar efter att diskussionen startat, men det återstår ett stort jobb med att slipa, putsa och återställa allting..

YLE - 16 timmar sedan

"Det ser mycket bra ut", säger Rinne om regeringsförhandlingarna - andra inte lika hoppfulla

Regeringsförhandlingarna har fortsatt i Ständerhuset i Helsingfors. Regeringsbildaren Antti Rinne (SDP) sade på förmiddagen att han är övertygad om att alla arbetsgrupper får sitt arbete klart redan i dag. Andra partiledare har uttryckt sig mer dämpat..

YLE - 14 timmar sedan

Myndigheterna varnar: Det finns tonvis av olagliga bekämpningsmedel på marknaden

Tio procent av de växtskyddsmedel som förekommer på den europeiska marknaden är olagliga. De kan vara farliga för både hälsan och miljön, varnar Säkerhets- och kemikalieverket Tukes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.