YLE > Svenskfinland

Sunday, 26 May, 17:16

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 får sin vita mössa i vårFem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Studentexamensnämnden, Gymnasiet Grankulla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandssvenski , Grankulla, skrev, tio, laudatur25 , 200får , sin vita mössa i vår
YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 blir student i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev 10 laudatur – 25 200 blir student i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå 10 laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 18 maj 15 kl. 11:17

Sextonåriga Kalle skrev tio laudatur i Lojo

När 16-åriga Kalle Kujanpää sätter på studentmössan och går ut vuxenlinjen vid det finska gymnasiet i Lojo, Lohjan lukio, tar han med sig ett häpnadsväckande resultat; tio laudatur. Kujanpää ser sig själv som en vanlig ungdom. Han ville gå vuxenlinjen, för där går det att studera på distans, förklarar han.

YLE - 10 jun 13 kl. 06:16

Vinet flödar i Grankulla

34 liter vin per invånare över 18 år. Det såldes i fjol i Grankulla. Mängden i Helsingfors var 24 liter och i Esbo 20 liter.

YLE - 12 apr 16 kl. 10:24

Förbundspennan: Finlandssvensk gymnastik i över 120 år

Finlands Svenska Gymnastikförbund firar 120 år i arbetets tecken nästa veckoslut 16-17.4.2016 med två förbundsmästerskap i Grankulla och Helsingfors.

YLE - 16 aug 15 kl. 06:00

Finlandssvensk gymnastik på Gymnaestradan

På årets Gymnaestrada fylldes Mässcentrum av hallföreställningar. Nio hallar med gymnastikprogram samtidigt. Var 20e minut började ett nytt program, från tidig morgon till sen kväll.

YLE - 09 jan 17 kl. 13:42

Unga fotbollslöften letar sig bort från Grankulla - konstgräsplanen i dåligt skick

I höstas beslöt Grankulla stad att börja värma upp ishallens konstgräsplan med spillvärme från ishallen för att spara pengar. Planen värmdes tidigare upp med fjärrvärme – och skillnaden är tydlig, menar man på Grankulla IFK fotboll. - Man kan säga att det inte har fungerat alls.

YLE - 27 jan 17 kl. 14:07

Flera barn i Grankulla utan vaccin mot mässling

Vaccinationstäckningen bland småbarn i Grankulla är sämre jämfört med grannkommunerna. Det här framgår av en färsk rapport som har publicerats av Institutet för hälsa och välfärd, THL. Vaccinationstäckningen bland barn födda år 2014 är över lag på en bra nivå i Finland, men det finns stora skillnader.

YLE - 28 maj 16 kl. 16:54

HC West blir Grankulla IFK – "Mer samhörighet"

En era går mot sitt slut och en ny tar vid då handbollslaget HC West byter namn till Grankulla IFK. Ylesporten träffade några av personerna bakom namnbytet. Kristoffer Aspelin, HC West blir ”Grani” igen”.

YLE - 14 mar 17 kl. 06:53

Invånare i omtalade flyktingboendet i Grankulla: "Nu tycker grannarna om oss"

Det omtalade gruppboendet för ensamkommande flyktingbarn i Grankulla har varit öppet i tre månader. Grannarna motsatte sig boendet före det öppnade men har sedan dess varit tysta, och vill inte heller bli intervjuade. Marika Lappi tar emot i gruppboendets nedre våning mellan skoställningen och klädhängaren.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Någon dumpar påsar med kattbajs i Kvevlaxskogarna: "Det ser rent ut sagt för jävligt ut"

Någon har dumpat tiotals påsar med använd kattsand i skogen i Kvevlax i Korsholm. Kvevlaxbon Tommy Bjolin är förargad. Vem gör sådant, frågar han sig..

YLE - 8 timmar sedan

"EU påverkar allt, men det känns ändå så långt från min vardag" – ingen självklarhet att rösta i EU-valet

Majoriteten av de röstberättigade i Finland brukar stanna på sofflocket då det är EU-val. Men på stan i Jakobstad verkar många tycka att det är självklart att rösta..

YLE - 8 timmar sedan

Supersöndagen med EU-val och VM-final är här! Här är det viktigaste du behöver veta

Söndag kväll den 26 maj bjuder på spänning av sällan skådat slag. Nu avgörs både EU-valet och VM-finalmatchen i hockey där Finland möter Kanada. Här hittar du allt Svenska Yle bjuder på under de skälvande timmarna..

YLE - 21 timmar sedan

HIFK satte stopp för Inters segersvit, Myran knep andra trepoängaren i damligan – och Jaro förlorade på hemmaplan

Lördagens fotbollsomgång bjöd på delade poäng i Helsingfors och både segeryra och tappade poäng i Österbotten. För HIFK:s del var 1–1-resultatet mot Inter det fjärde på raken i fotbollsligan. Det har jag aldrig varit med om tidigare, säger HIFK-tränaren efteråt..

YLE - Igår: 16:33

Gamla brandbilar och gott humör i regnet – frivillig brandkårist: "Det är fantastiskt att få ställa upp och hjälpa"

Finlands Svenska Brand- och räddningsförbund håller vårmöte i Vasa i helgen. På lördag kunde den som vågade sig ut i ett regnigt Vasa få se riktiga rariteter till gamla brandbilar och möta stolta brandmän..

YLE - Igår: 14:53

Korsholmspolitiker ifrågasätter Carola Lithéns agerande: "Dags för en allvarlig diskussion"

Det är inte endast inom SFP-gruppen som den senaste vändningen i Korsholmspolitiken väcker debatt. Att fullmäktigeordförande Carola Lithén (SFP) drog sig ur partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj för att markera mot invalet av Sannfinländarna i kommunstyrelsen får också andra att höja rösten. Nu efterlyses en diskussion om förtroendet för Lithén..

YLE - Igår: 10:01

Ett säkert försommartecken på vägarna- drömfordonen: "Man får glida ut på landsvägen och lyssna på en V8"

Nu under försommaren brukar de mer eller mindre konstiga fordonen dyka upp på vägarna igen. Jan, Rod och Anders är några som har följt sina drömmar och satsat på sina drömfordon, något som många har tid och råd till först i femtioårsåldern. Men fordonen har också blivit en livsstil..

YLE - Igår: 06:00

Från 0 till över 500 vargar på mindre än 20 år – kan Finland lära sig någonting av Tyskland när det gäller skydd av vargar?

Det finns mycket fler vargar i Tyskland än i Finland. Hur är det möjligt att det finns så många vargar i ett land som är rätt så tätt befolkat? Hur skyddar man dem?

YLE - I förrgår: 09:00

Tarja Parkatti anmälde missförhållanden på äldreboende och utses till årets österbottning

Årets österbottning 2019 är Tarja Parkatti. Hon avslöjade missförhållanden på Esperi cares vårdhem Ulrika i Kristinestad..

YLE - I förrgår: 04:23

Nytt effektivt sätt att lappa vägar i Österbotten – "Enormt kostnadseffektivt och gör dessutom lappningar som håller"

En ny metod för att lappa hål i asfalt har visat sig vara effektiv på de österbottniska vägarna. Vi är jättenöjda, säger Anders Östergård, direktör på NTM-centralen i Södra Österbotten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.