YLE > Finland

Friday, 24 May, 01:53

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev 10 laudatur – 25 200 blir student i vårFem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå 10 laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Grankulla, Studentexamensnämnden, Gymnasiet Grankulla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandssvenski , Grankulla, skrev10 , laudatur25 , 200blir , student i vår
YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 får sin vita mössa i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 15 maj 19 kl. 08:53

Finlandssvensk i Grankulla skrev tio laudatur – 25 200 blir student i vår

Fem studenter skrev under vårens studentskrivningar åtta laudatur, bekräftar Studentexamensnämnden. Rekordet är ändå tio laudatur som skrevs av en student i Gymnasiet Grankulla samskola..

YLE - 23 maj 16 kl. 11:53

Rekord: Han skrev tolv laudatur!

Gymnasieeleven Vikke Elfving från S:t Michel har skrivit tolv laudatur i studentskrivningarna. Det är nytt rekord. Tidigare har två elever skrivit elva laudatur år 2010 och 2014.

YLE - 18 maj 17 kl. 14:03

Kompisar skrev åtta laudatur i Lojo

Sex studenter skrev åtta laudatur i vårens studentskrivningar. Lohjan Yhteislyseos gymnasium i Lojo kan i vår utexaminera två av dem, meddelar Studentexamensnämnden. En av dem har skrivit ytterligare ett eximia, det vill säga det näst högsta betyget.

YLE - 16 maj 19 kl. 17:20

Amanda skrev 10 laudatur och blev ett bekant namn i hela Finland: "Kändis vill jag nog inte bli"

Amanda Sandelin går i Gymnasiet Grankulla samskola. Av alla årets abiturienter hade hon det bästa studentbetyget - hela tio laudatur. Det gjorde att hennes telefon ringde i ett under dagen som resultaten offentliggjordes..

YLE - 18 maj 15 kl. 11:17

Sextonåriga Kalle skrev tio laudatur i Lojo

När 16-åriga Kalle Kujanpää sätter på studentmössan och går ut vuxenlinjen vid det finska gymnasiet i Lojo, Lohjan lukio, tar han med sig ett häpnadsväckande resultat; tio laudatur. Kujanpää ser sig själv som en vanlig ungdom. Han ville gå vuxenlinjen, för där går det att studera på distans, förklarar han.

HBL - 16 maj 14 kl. 14:28

Abiturient skrev 11 laudatur

Årets bästa personliga resultat i studentskrivningarna är den här våren är 11 laudatur, uppger studentexamensnärmnden.Elva laudatur – det är den bästa personliga prestationen i vårens studentskrivningar, meddelade studentexamensnämnden på torsdagen. Drygt 27 800 elever fick sin examen medan 6,2 procent inte blev godkända.

YLE - 12 apr 16 kl. 10:24

Förbundspennan: Finlandssvensk gymnastik i över 120 år

Finlands Svenska Gymnastikförbund firar 120 år i arbetets tecken nästa veckoslut 16-17.4.2016 med två förbundsmästerskap i Grankulla och Helsingfors.

YLE - 18 maj 18 kl. 13:51

Elsa Österåker i Vasa var en av de bästa i landet - skrev åtta laudatur och två eximia

Elsa Österåker från Vasa gymnasium lyckades tillsammans med tre andra abiturienter bäst i årets studentskrivningar. De skrev alla 8 laudatur, och Elsa dessutom 2 eximia. Nu siktar Elsa på biologistudier vid Helsingfors universitet..

YLE - 21 maj 18 kl. 19:31

Dennis skrev sju laudatur i årets studentskrivningar: "Jag trodde inte det skulle gå så bra"

Dennis Svartbäck som tar studenten vid gymnasiet Lärkan i Helsingfors skrev sju laudatur i årets studentskrivningar. Vid sidan om har han tagit en hel del kurser vid Helsingfors universitet..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

SFP:aren Samuel Broman ny kommunstyrelseordförande i Korsholm

SFP:aren Samuel Broman blir ny ordförande för kommunstyrelsen i Korsholm..

YLE - 6 timmar sedan

Skolelever gjorde storfynd på utgrävningarna i Ölmos: En välbevarad stenyxa och fina krukskärvor

Unika arkeologiska fynd har gjorts vid utgrävningarna i Ölmosviken på Kimitoön. Tidigare i veckan hittade en grupp skolelever, som deltog i utgrävningarna en stenyxa och välbevarade krukskärvor..

YLE - 6 timmar sedan

Kampanj drog in 100 000 euro mindre än Mikaelskolan i Ekenäs hoppats på

Mikaelskolans kampanj för att få ekonomin på rätt köl igen bringade in 45 000 euro, alltså inte ens en tredjedel av målet på 150 000..

YLE - 6 timmar sedan

Slutpillat på mobiltelefonerna - eleverna i Steinerskolan i Ekenäs får i stället spela kort på rasten

Mikaelskolan i Ekenäs inför ett mobilfritt system för årskurserna 6-9 från och med i höst. Beslutet bygger på ett hopp om mer social interaktion bland eleverna under rasterna. Även de flesta andra högstadierna i Västnyland har regler för mobilanvändning under skoltid..

YLE - 8 timmar sedan

"Mardrömmen fortsätter" säger Vapaavuori - andra är försiktigt positiva till nytt besked om vårdreformen

Enligt regeringsförhandlingarna ska vården i framtiden skötas av 18 självstyrda landskap, men huvudstadsregionen får en egen förvaltningsmodell. Jan Vapaavuori är besviken men inte överraskad..

YLE - 7 timmar sedan

Barn och unga har tänt eld på asp och poppelfrön i Sverige - eldlekarna har orsakat hundratals markbränder

De senaste dagarna har man kunnat se massor av vita små bomullsaktiga bollar i luften. Det svävande luddet är aspens frön. I Sverige har barn och unga tänt eld på luddet, vilket har orsakat markbränder..

YLE - 7 timmar sedan

Rinne: Slut på hälsoföretagens surr kring vårdreformens honungsburk

Regeringssonderaren Antti Rinne är uppenbart nöjd med överenskommelsen när det gäller vårdreformen. Rinne påpekar att marknadsmodellen nu är begraven och att det är den offentliga sektorn som entydigt ansvarar för att organisera vården..

YLE - 8 timmar sedan

Sara Wilson pratar jordbruk med byns bönder i Västnylands nyaste podd: Broddcast från Backgränd

Sara Wilson bor mitt i byn Backgränd i Karis. I hennes hemby hör jordbruk och traktorer till en naturlig del av närmiljön - men vad gör bönderna egentligen på dagarna? Svaren får du i Wilsons nya podd..

YLE - 9 timmar sedan

HS: Kravet om 0,7 vårdare per äldre ska skrivas i lagen

Arbetsgruppen vid regeringsförhandlingarna som behandlade frågan om antalet vårdare per äldre har nått resultat. Den lagstadgade miniminivån inom äldreomsorgen blir 0,7 vårdare per äldre och den blir bindande, erfar Helsingin Sanomat..

YLE - 10 timmar sedan

Efter lång rekryteringsprocess valdes Henrik Grönroos till rektor för Västra Nylands folkhögskola

Rekryteringen av en rektor med tillsvidare tjänsteförhållande har pågått sedan början av året. Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) valde i onsdags Henrik Grönroos till rektor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.