DI > Ekonomi

Saturday, 25 May, 01:12

DI - 15 maj 19 kl. 08:48

Frankrikes inflation i april revideras uppFranska konsumentpriser steg 0,3 procent i april, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg konsumentpriserna 1,3 procent..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrikes, inflationi , april, reviderasupp
DI - 22 feb 18 kl. 08:57

Frankrikes inflation under förväntan

Frankrikes inflation (def) 1,3 procent i årstakt under januari (1,2) - väntat 1,4 procent..

DI - 05 mar 19 kl. 10:16

Inköpschefsindex i Europas tyngsta ekonomier revideras upp

Inköpschefsindex för så väl Tyskland och Frankrike som för hela euroområdet revideras upp för februari. Frankrikes tjänstesektor klättrar nu knappt över gränsen för expansion..

BT - 03 jun 14 kl. 11:18

Eurozonens inflation lägre än väntat

Eurozonens inflation föll till 0,5 procent i maj, från 0,7 procent i april. Nedgången var oväntad. Analytiker hade i snitt räknat med en inflation i maj på 0,7 procent, enligt en Reuters-enkät.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:36

Så hög var inflationen i april

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I mars var KPI-inflationen 1,9 procent. KPIF (KPI med fast ränta) steg 0,6 procent i april jämfört med föregående månad, och steg 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

DI - 17 maj 16 kl. 11:30

Frankrikes budgetunderskott och skuld högre än förväntat

Frankrikes budgetunderskott för fjolåret revideras upp till 3,6 procent från tidigare bedömning som var 3,5 procent..

YLE - 19 jun 17 kl. 19:41

Frankrikes och Tysklands GP återvänder – 21 tävlingar nästa säsong

Efter en paus på tio år kommer formel 1-förarna igen att tävla i Frankrike. Frankrikes GP gör tillsammans med Tysklands GP comeback nästa säsong. Nu är det klart att nästa säsong i VM-serien i formel 1 kommer att bestå av 21 tävlingar.

TA - 09 jun 13 kl. 08:24

Lägre inflation i Kina


Inflationen i Kina minskade till 2,1 procent i maj, ner från 2,4 procent i april, rapporterar landets statistikmyndighet NBS. Marknaden hade i genomsnitt väntat sig en inflation på 2,5 procent enligt Dow Jones Newswires enkät. Enligt analytiker beror fallet främst på kraftigt sjunkande grönsakspriser.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april


Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent.Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket ytterligare väntas öka oron för läget i världens näst största ekonomi.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april


Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på ett och ett halvt år, enligt den nationella statistikbyrån. Månaden innan låg inflationen på 2,4 procent.Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket ytterligare väntas öka oron för läget i världens näst största ekonomi.

UNT - 09 maj 14 kl. 04:19

Lägre inflation i Kina i april

Inflationen i Kina sjönk under april till 1,8 procent per år, den lägsta noteringen på 18 månader. Siffran ligger långt under regeringens mål på 3,5 procents inflation, vilket kan öka oron för världsekonomin.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

En riktigt såsig sparrisfrossa

Visbys bästa restaurang ligger inte i Visby. Den unika gårdskrogen bjuder på sparrisfrossa mitt i spenaten – men det går så långsamt att tålamodet tryter..

DI - 2 timmar sedan

Gubbarna dominerar: PG Gyllenhammar är den typiske chefen

PG Gyllenhammar är den svenska sinnesbilden av en chef, visar en ny undersökning. Samtidigt är bara en person på topp tio kvinna – tidigare Swedbank-bossen Birgitte Bonnesen. ”Bilden av en chef måste bli mycket bredare”, säger Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller..

DI - 3 timmar sedan

Amerikanska soldater till Mellanöstern

USA skickar 1.500 soldater till Mellanöstern, meddelar president Donald Trump. Styrkorna syftar till att skydda amerikanska intressen efter påstådda hot från iranskt håll..

DI - 3 timmar sedan

Medieprofiler släpper bok om nyttan med rörelse

Sedan tio år tillbaka samlas ett namnkunnigt mediegäng på Slussen i Stockholm för att gå en promenad tillsammans varje måndagsmorgon.  Nu har de samlat sina erfarenheter i boken ”Promenera mera”. ”Vi hoppas kunna inspirera fler att göra samma sak”, säger Jan Mosander, en av bokens medförfattare..

DI - 3 timmar sedan

Mindre återhämtning på Wall Street – samtliga index på minus för veckan

Wall Street bjuder på en mindre återhämtning på fredagen med S&P 500 upp 0,2 procent kort innan stängning..

DI - 3 timmar sedan

Boris Johnson öppnar för avtalslös brexit

Den tidigare utrikesministern Boris Johnson är beredd att leda Storbritannien ut ur EU utan ett avtal om han blir premiärminister. Det uppgav han under ett tal i Schweiz på fredagen enligt flera internationella medier..

DI - 3 timmar sedan

Toppkandidater grälade om klimatpolitik – ”Bah Kuhnke står och killgissar”

Toppkandidaterna i EU-valet var i SVT:s slutdebatt oense om hur de globala klimatmålen ska nås. Kärnkraft, EU-koldioxidskatt och unionens klimatmål splittrar..

DI - 3 timmar sedan

E-hälsobolag tecknar avtal med universitetssjukhus

E-hälsovårdsbolaget Kontigo Care har tecknat ett avtal med "ett av de tre största" universitetssjukhusen i Sverige. Avtalet innebär att produkten Previct kommer introduceras för digital beroendevård. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 4 timmar sedan

Ekovin med bekämpningsmedel stoppas

Systembolaget säljstoppar vinerna Terra Organic och Terra Organic Reserve..

DI - 4 timmar sedan

Vad håller vi på med egentligen?

”The best minds of my generation are thinking about how to make people click ads”. Facebooks dåvarande analyschef Jeffrey Hammerbacher satte i en intervju 2011 fingret på den smärtande punkten för den exploderande techsektorn. Vad håller vi på med egentligen?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.