YLE > Finland

Wednesday, 22 May, 04:42

YLE - 15 maj 19 kl. 08:42

"Det var kanske inte en bra dag att gå dit" – olycksrapporten från lavinolyckan på Blåbærfjellet klarPå Blåbærfjellet i Nordnorge rådde lavinfara, skidåkarna avvek från den rekommenderade rutten och de rörde sig nära varandra på fjället – det här är orsakerna till lavinolyckan i januari. Det slår olycksrapporten och fjällexperter fast..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Blåbærfjellet, Nordnorge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det var kanske inte en bra, dagatt , gå dit olycksrapporten från lavinolyckan på Blåbærfjellet klar

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finnby daghem i Borgå på god väg att återuppstå: "Vi hinner bra få daghemmet i skick till nästa sommar, om det är beslutet"

Finnby daghem i Borgå står tomt och tyst, omgärdat av ett metallstängsel. Om lite på ett år kan gården åter vara full av lekande barn. Det här ifall daghemmet får grönt ljus i samband med budgetberedningen i höst..

YLE - 15 minuter sedan

Maaseudun Tulevaisuus: Sipiläs ledarskap kritiseras av den innersta partikretsen

Centerns ordförande Juha Sipiläs ledarskap kritiseras inom partiet, säger tidningen Maaseudun Tulevaisuus. Enligt tidningen anser flera av Centerns nuvarande och före detta riksdagsledamöter att Sipilä inte har brytt sig om regionalpolitiken och att driva låginkomsttagares intressen..

YLE - 30 minuter sedan

"Integration är bra men undervisning i små grupper ska inte försvinna" - lärare vill ha tillräckligt med resurser för barn med specialbehov

Barn med specialbehov inkluderas allt oftare i allmänundervisningen i Finland och det har fått kritik på lärarhåll. Lärarna Pernilla Lindström och Marikki Arnkil ger tummen upp så länge smågruppsarbete också är möjligt..

YLE - 30 minuter sedan

Det blir svalare i hela landet – ostadigt mot slutet av maj

Värmen från de senaste dagarna byts ut mot svalare och mer ostadigt väder. Regn och åska är att vänta..

YLE - 8 timmar sedan

Finländare har förhandsröstat livligare i år jämfört med det senaste EU-valet

Förhandsröstningen i EU-valet har varit livligare i år jämfört med det senaste EU-valet..

YLE - 10 timmar sedan

Bostadsmässan i Lojo hotad - besvärsställare säger att marken på mässområdet inte är ren

Två personer har lämnat in besvär mot den plan som gör det möjligt att bygga hus på mässområdet i Hiidensalmi. De tror inte att marken på mässområdet är så ren att den duger för bostadsbyggande..

YLE - 22 timmar sedan

Nu är det klart att Hamburger Börs får rivas och att Forumkvarteret kan få ett höghus till

Detaljplanen för Forumkvarteret i Åbo fick grönt ljus i fullmäktige under måndagskvällen. Det betyder att hotellet Hamburger Börs i Åbo får rivas och kan ersättas av ett nytt hotell..

YLE - 22 timmar sedan

Elever i Raseborg måste också i fortsättningen gå till skolbussen längs mörka landsvägar

Raseborg gör inga ändringar i reglerna för hur långt skolelever ska gå för att stiga på och av skolskjutsen vid vägar utan belysning. Orsaken är att staden inte har råd att stanna oftare och köra närmare barnens hem..

YLE - 21 timmar sedan

Bruksorten ska resa sig ur askan - "Om sex år är Dalsbruk kanske hela regionens bästa gästhamn"

Sommargäster, kulturpersoner, kommunala tjänstemän, företagare och byalag samlades 2017 med det gemensamma målet att bränna in Dalsbruk i folks medvetande. På två år har mycket hänt..

YLE - 21 timmar sedan

Slam på väg 111 i Tenala - vägen avstängd i många timmar

Vägavsnittet mellan Ovanmalmsvägen och Kulla Bruksvägen på väg 111 i Tenala var avstängd i närmare åtta timmar. Artikeln har uppdaterats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.