Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 05:36

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 08:22

Spaniendröm i kras av kronrasSvenskarnas bostadsköp i Spanien har enligt nya siffror rasat med 34 procent. Di.se berättar om detta och att siffrorna för svenskarnas bostadsköp i Spanien gäller årets första kvartal. ”Högre priser i kombination med svag krona och tuffare bolåneregler sätter stopp för mångas dröm om en bostad i solen”, heter det i artikeln. Det är ingen tvekan om att Spanien är fortsatt poppis.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Spanien, Di, Billbäck, Skandiamäklarna, Malaga, Spaniendröm, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spaniendrömi , krasav , kronras
Dagens PS - 15 maj 19 kl. 14:13

Klarnabedrägerier, bolag börsrusar och vd avgår

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Äldre och företag luras i falska Klarna-köp
Klarna säger att det går att vidta ganska många åtgärder mot bedrägeriförsöken men menar samtidigt att brottsligheten inte går att stoppa helt. Klarna är den dominerande betaltjänsten i Sverige men vill inte uppge hur många bedrägliga betalningar bolaget upptäcker.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 20 timmar sedan

SD-videon alla snackar om: ”Betedde mig tölpigt”

I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. Det rapporteras brett i svensk media. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal, enligt SVT.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Ikeas Sverigechef om turbulensen

Efter avslöjandet om personalens oro försöker hon nu lugna medarbetarna. Dagens PS berättade i går, med hänvisning till Expressen, om den kalabalik som kantar den svenska möbeljätten efter grundaren Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan. I dag leds Ikea av Ingvars söner Peter, Mathias och Jonas och många ifrågasätter om trion har vad som krävs för att den gigantiska möbelsuccén ska fortsätta, exempelvis har vinsten för Ingka Holdings – som äger Ikea – krympt med 8 miljarder kronor under fjolåret jämfört med året innan.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kinesisk streaming-plattform siktar på USA

I dagens techbrief kan du läsa om Kinas metallexport i handelskriget, en ny startup-”unicorn” och den kinesiska streamingtjänsten Huya. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kina kan strypa tillgången på sällsynta jordartsmetaller Råvaror inom segmentet jordartsmetaller är ett område där Kina har runt 90 procent av det globala utbudet.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Omstart med ett knapptryck för startupen

Shortcut Labs är startupen bakom produkten ”Flic” – en knapp som kan monteras var som helst, och göra vad som helst. Nu ska företaget lansera nästa version via crowdfunding. ”Flic” är en liten knapp som kan sättas var som helst, och programmeras att kontrollera en stor mängd prylar.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Busch Thor om Lundgren: ”Oacceptabelt”

”Det sänder väldigt märkliga signaler om vilka värderingar som gäller och hur man får bete sig i det partiet”. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor enligt Dagens Nyheter. Busch Thor menar att ”det är märkligt att det är [Kristina Winberg (SD)] som larmar om det här som får gå medan mannen som själv erkänner att han tagit kvinnan på hennes kropp utan att hon velat det får vara kvar.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Det här jobbet skulle du valt för högre lön

Många känner säkert frustrationen över för lite löneförhöjning allt för sällan. Här är jobben du skulle valt för att få störst löneökning. Enligt en sammanställning av TT som Svenska Dagbladet tagit del av är det flera oväntade jobb som klättrar på listan.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Är Ikea förlorat utan Ingvar?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt Expressens avslöjanden i går har anställda på Ikea fått omförhandla löner, i vissa fall till en lägre nivå, och dessutom har ledningsgruppen decimerats sedan Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Kaxiga entreprenören tillbaka med nytt bolag

Med flertalet bolag i bagaget har Jens Nylander all erfarenhet man behöver för att lyckas med en startup. Hans nya bolag Automile går mot ett ljust 2019, och Nylander mörkar ingenting. ”Vi räknar med att nå en rullande årsomsättning på cirka 200 miljoner kronor under detta räkenskapsår”, säger Jens Nylander till Di Digital.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Forskare: Mysteriet i handelskriget löst

En nyckelfråga i handelskriget mellan USA och Kina – vem som egentligen äger jätten Huawei – har gäckat världen i decennier. Nu säger sig en forskarduo sitta på svaret.  Varför har USA bestämt sig för att svartlista Huaweis telefoner?

Dagens PS - 13 timmar sedan

Video från SD och Huawei-gåta från USA

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. SD-videon alla snackar om: ”Betedde mig tölpaktigt”
I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.