Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 May, 11:59

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 08:27

Litar du på onlinebetalningar?DAGENS FRÅGA – Tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Lars påstods ha beställt två t-shirts som han skulle betala omkring 2.000 kronor för, enligt påminnelsen från Klarna under våren. Men 87-åringen hade inte gjort någon beställning via nätet av märkeskläderna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
DAGENS FRÅGA, Dagens PS, Klarna, Sverige, Litar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Litardu på , onlinebetalningar
DI - 14 nov 14 kl. 11:34

MasterCard vill ersätta lösenord vid onlinebetalningar

MasterCard samarbetar med Visa om att införa ett nytt protokoll för säkra onlinebetalningar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

10 yrkesgrupper som svenskar litar mycket eller lite på

Enligt en undersökning från Wins/Gallup international  litar svenskar mest på sjukvårdspersonalen och minst på religiösa ledare. Här är de och åtta andra yrkesgrupper som svenskarna har tyckt till om. 
DomareLitar: 70 procent (701 personer)Litar inte: 12 procent (120 personer)Vet inte/Inget svar: 18 procent (182 personer)
Bildkälla: TT Bild
PolitikerLitar: 21 procent (211 personer)Litar inte: 56 procent (559 personer)Vet inte/Inget svar: 23 procent (233 personer)
Bildkälla: TT Bild
MilitärLitar: 56 procent (557 personer)Litar inte: 17 procent (166 personer)Vet inte/Inget svar: 28 procent (280 personer)
Bildkälla: TT Bild
PolisenLitar: 80 procent (800 personer)Litar inte: 10 procent (96 personer)Vet inte/Inget svar: 11 procent (107 personer)
Bildkäl

HBL - 03 jul 14 kl. 11:54

Finländarna litar inte på politikerna

Allra högst är tilliten till brandmän och apotekare. Finländare litar också på taxichaufförer, poliser och präster.Finländare litar minst på telefonförsäljare och politiker, kommer det fram i undersökningen tidsskriften Det bästa gjort.

YLE - 25 jul 12 kl. 09:47

Finländarna litar mest på brandmän

Finländarna litar mest på brandmän och minst på politiker, visar en undersökning som Reader's Digest har gjort. Förutom brandmän litar finländarna också på piloter, poliser, sjukskötare och apoteksanställda. Förtroendet för politiker har minskat jämfört med tidigare undersökningar.

HBL - 04 jul 13 kl. 11:26

Finländare litar mest på brandmän - minst på politiker

Finländare har mycket liten tillit till sina förtroendevalda. Endast nio procent litar på politiker. Brandmän och sjukskötare är bland de som flest litar på.

HBL - 11 sep 13 kl. 08:01

HS: Mindre än hälften litar på regeringen

Bara en minoritet av finländarna litar längre på regeringen, enligt en enkät som Helsingin Sanomat har låtit göra. Den visar att endast 41 procent är beredda att ge regeringen förtroende. I våras litade hälften av finländarna på regeringen.

YLE - 23 nov 16 kl. 14:59

Vi litar på bloggar när det gäller hälsan

En stor del av oss får information om hälsa och kost från bloggar och sociala medier. Träningsbloggaren Lina Björkskog känner därför ett stort ansvar för det hon skriver. Många av oss, 37 procent för att vara mer exakt, vänder oss till bloggar och sociala medier när vi har en fråga om vår kost.

Sydsvenskan - 27 maj 11 kl. 06:30

"Ingen litar på vitryska pengar"

"Ingen litar på vitryska pengar längre, säger dataprogrammeraren Dmitrij i Minsk." I diktaturens Vitryssland kan det vara farligt att ha kritiska synpunkter på statens ekonomiska politik. Därför berättar vi inte vad Dmitrij heter i efternamn.

Nyheter 24 - 05 jan 12 kl. 17:23

Systern om Bildt: "Litar på att de gör vad de kan"


På måndag väntas beskedet komma om Martin Schibbye och Johan Persson kommer att överklaga domen eller inte. Varken Johan Perssons eller Martin Schibbyes familjemedlemmar har hört något nytt från Etiopien. På måndag ska de fängslade journalisterna träffa ambassaden.?

Nyheter 24 - 03 maj 12 kl. 07:56

Lundin vill inte granskas - "Sälj om ni inte litar på oss"


Trots storägarnas krav om oberoende granskning vägrar ledningen lyssna på de kritiska rösterna. SVERIGE. Lundin Petroleums vd uppmanar sina ägare att sälja sina aktier om man inte litar på dem.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:57

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - Igår: 14:48

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - Igår: 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - Igår: 12:25

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - Igår: 12:27

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - I förrgår: 11:33

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - I förrgår: 10:46

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - I förrgår: 10:17

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.