Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 23 May, 07:09

Cornucopia - 15 maj 19 kl. 08:03

Inte mycket nytt Saab i försvarsberedningenFörsvarsberedningen innehöll inte någon pengaregn över Sveriges primära försvarsindustriaktör Saab. Aktien gick också svagt på en positiv börs under gårdagen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Saab, Sveriges, OMXS30, OMXSPI, A26, Gripen, Visbykorvetterna, KockumsSaab, Visbyklassen, Gävle, Kockums, Saabs, Försvarsmaktens, MBDASaab, Taurus KEPD, AGM, JASSM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte mycket nytt, Saabi , försvarsberedningen
Regeringen - 12 jul 12 kl. 15:18

Försvarsministern om översvämningar och uppdrag till Försvarsberedningen

På dagens regeringssammanträde beslutade regeringen bland annat om nytt uppdrag till Försvarsberedningen. Försvarsminister Karin Enström berättade även om Myndigheten för samhällsberedskaps (MSB) bedömning av de höga flöden och översmämningar som uppstått i delar av Sverige. Pressmeddelande: Nytt uppdrag till Försvarsberedningen - Cecilia Widegren ny ordförande Försvarsdepartementet, 12 juli 2012.

SVT - 18 nov 14 kl. 18:01

Folkpartiet kräver: Kalla in försvarsberedningen på nytt

I en skrivelse till statsminister Stefan Löfven uppmanar idag Folkpartiet regeringen att kalla in försvarsberedningen på nytt. Anledningen är de händelser som inträffat sen i maj och som enligt Folkpartiet bör påverka ett nytt försvarsbeslut..

Newsmill - 28 nov 12 kl. 18:13

Försvarsberedningen öppnar möten

http://www.newsmill.se/trackback/48050Cecilia Widegren (M): Regeringen har givit Försvarsberedningen ett nytt uppdrag.

DI - 05 apr 16 kl. 20:36

Kinberg Batra: Ge Försvarsberedningen nytt uppdrag

Moderaternas partiledare Annna Kinberg Batra vill ge Försvarsberedningen ett modernare och bredare uppdrag. Efter flera it- och terrorattacker vill hon ha en analys av hur väl Sverige är rustat, enligt SVT..

Länstidningen i Jämtland - 08 jan 18 kl. 05:30

Försvarsberedningen skärper tonen – och Jämtland pekas ut som särskilt viktigt

Ett väpnat angrepp på Sverige kan inte uteslutas, skriver försvarsberedningen i sin första av en serie rapporter. Förslagen som läggs fram beskrivs som en samhällsreform och stora offentliga investeringar måste göras för att få ett nytt totalförsvar på plats. Jämtland pekas också ut som ett särskilt viktigt strategiskt område i rapporten..

DI - 10 maj 19 kl. 12:04

Uppgifter till Di: Försvarsberedningen återupptar förhandlingar i eftermiddag

Försvarsberedningen håller ett nytt möte på fredagseftermiddagen, efter att förhandlingarna brakat samman tidigare under dagen. .

Länstidningen i Jämtland - 14 maj 19 kl. 08:12

Östersund kan få nytt regemente – nämns som kandidat i försvarsberedningen

Östersund är en av kandidaterna när Försvarsberedningen föreslår fyra nya regementen. Det erfar....

DN - 18 dec 17 kl. 23:24

Nytt svenskt civilt försvar föreslås

Försvarsberedningen kommer på onsdag att föreslå att ett nytt civilt försvar för krig ska byggas upp under Försvarsdepartementets ledning, erfar DN. Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) får mer makt och vissa utpekade länsstyrelser får ett större ansvar för skyddet av befolkningen..

SVT - 10 maj 19 kl. 16:08

Hans Wallmark(M): Eftermiddagsmöte tillförde inget nytt

Försvarsberedningen samlades till ett nytt möte under eftermiddagen efter att de borgerliga partierna tidigare i dag meddelat att de inte ämnar skriva på slutrapporten. Efter en timmes samtal kom deltagarna ut igen, men utan nya tydliga vägar framåt. Försvarsminister Peter Hultqvist väntas ge besked om läget senare under dagen..

Cornucopia - 24 apr 15 kl. 10:38

Mycket Midsommargryning i försvarspropositionen

Regeringens försvarsproposition låter bitvis som en uppradning av ett antal av de åtgärder som Sverige och svenska försvaret vidtagit i min roman Midsommargryning, speciellt när man tänker på att romanen utspelar sig år 2023. Bland annat gäller detta luftvärn, flygbaser, stridsvagnar, mekaniserade granatkastare, kryssningsrobotar till JAS 39E och även offensiv cyberkrigförmåga.

Ett urval av hur verkligheten upprepar dikten följer nedan.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Sommarvatten till växthuset och odlingarna

Har fått sommarvatten inkopplat till växthuset och mitt i odlingarna. Bevattning av grödorna kommer nu bli rejält mycket enklare och effektivare, och tidsvinsten kommer vara avsevärd.Kran för sommarvattnet på växthusets norrgavel.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Två stora byggkonkurser i Stockholm

Två byggbolag i Stockholm har gått i konkurs denna vecka. Utifrån antalet anställda 2017 berörs 146 plus 91 personer. Konkursen i Q-Gruppen drabbar även den så kallade bostadsutvecklaren Tobin, då bolaget byggde två av Tobins projekt som nu riskerar försenas och få fördyrningar.

Cornucopia - 19 timmar sedan

EU antar regler mot självkörande bilar - få effekter på Tesla

EU har antagit de nya internationella reglerna mot självkörande bilar - UN/ECE R79, som är en ordentlig spik i kistan för alla som tror att förarlösa bilar ska finnas inom en överskådlig framtid. Konsekvenserna på Teslas autopilot är dock minimala efter tvp timmars testkörning med den nya begränsade programvaran - autopiloten har rent av blivit bättre på svenska småvägar och landsvägar. Däremot visar det på omöjligheten i förarlösa satsningar som Googles Waymo.

Cornucopia - 23 timmar sedan

SBAB tar inte längre emot flytt av bolån

Detta inlägg innehåller reklam längst ner.

Statliga bolåneinstitutet SBAB tar inte längre emot flytt av bolån från andra banker. Man har helt enkelt för många ansökningar om bolån, och har därför dragit i handbromsen för de som inte ska ha ett nytt lån, utan redan har lån via en annan bank.

Cornucopia - I förrgår: 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars.

Cornucopia - Igår: 07:22

Kronan faller vidare

Trots börsnedgångar i USA och oro över eskalerande handelskrig fortsatte svenska kronan att försvagas mot den amerikanska dollarn.15-minuterschart USDSEK.Det verkar inte finnas någon hejd alls på nedgången för svenska kronan, som fortsatte att försvagas igår och nu under natten och morgonen.

Cornucopia - Igår: 11:43

Stockholms stad i skuldfest - vill höja skuldtaket

Stockholms stad befinner sig i en skuldfest. Kommunen uppges av SvD vara nära att slå i sitt skuldtak på 60 GSEK och vill nu höja det till 75 GSEK, samt sälja av fastigheter. Detta trots att vi haft högkonjunktur och bostadsfest, där kommunen kunnat dryga ut kassan genom att sälja mark och byggrätter till bostadsexploatering.

Cornucopia - Igår: 13:37

Lägenhetspriser i Stockholm ner 19% i euro

Den som hade tänkt att sälja av sin lägenhet i Stockholm och flytta utomlands finner att Valueguards lägenhetsprisindex för Stockholm har fallit 19% sedan toppen mätt i euro, mot 9% i SEK. Mätt i köpkraft utomlands har stockholmarna tagit en ordentlig smäll.Stockholms lägenhetsprisindex i euro 200601-201904.

Cornucopia - Igår: 15:16

SSM-BRF vann över bostadsköpare - hade inte angett inflyttningsdatum - köp ej ofärdig nyuproduktion

Den SSM-kontrollerade bostadsrättsföreningen West Side Solna vann mot två av föreningens lägenhetsköpare, som fyra år efter ursprungligt kontrakt från 2015 fortfarande inte fått flytta in i någon lägenhet. Starkt bidragande är att SSM inte angivit något inflyttningsdatum, eller snarare skrivit att datumet också kan vara senare. Köparna ska nu betala 548 625 i rättegångskostnader, och har fortfarande inte fått någon lägenhet.

Cornucopia - I förrgår: 13:14

Replik från Göteborg Energi om ohållbar fjärrvärme

Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn replikerade i en kommentar på tidigare blogginlägg i bolaget. I sedvanlig ordning publiceras hela repliken i ett blogginlägg för bättre spridning.
Fossilgasdrivna kraftvärmeverket Rosenlundsverket till vänster, rökpelaren vid horisonten är från Rya Fossilgaskraftvärmeverk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.