Nyan > Svenskfinland

Sunday, 26 May, 17:42

Nyan - 15 maj 19 kl. 08:00

Energisamarbete besöker ÅlandI dag får Åland besök av en grupp från ett nätverk som samlar 2 000 små bebodda öar i Europa som har som målsättning att ställa om till förnyelsebara energikällor. Nätverket heter Clean Energy for EU Islands och de håller ett seminarium i Stockholm och på Åland den här veckan. Kökar är en av deltagande öar och landskapsregeringen och Flexens Oy är, bland andra, partner i samarbetet. Som landskapsregeringens gäst deltar Pentti Puhakka från Arbets- och näringsministeriet i Finland. Han ska tala tillsammans med bland annat minister Camilla Gunell (S).
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Europa, Clean Energy, EU Islands, Stockholm, Flexens Oy, Pentti Puhakka, Arbets, Finland, Camilla Gunell, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Energisamarbete, besöker, Åland
Nyan - 12 aug 14 kl. 12:00

Israels ambassadör besöker Åland

Israels ambassadör Dan Ashbel besöker Åland tillsammans med sin fru, Zehava Ashbel, mellan den 18 och 21 augusti. Det är första gången ambassadören besöker Åland under sin tjänstgöring i Finland.
Programmet under ambassadörens besök är ännu inte fastslaget.

Nyan - 08 maj 18 kl. 06:00

”Jag blir alltid glad när jag besöker Åland”

Riksdagsledamöterna Anders Adlercreutz (SFP) och Joakim Strand (SFP) hade ett digert program under sitt Ålandsbesök på måndagen. På listan fanns möten med det åländska näringslivet samt lantråd Katrin Sjögren och landshövding Peter Lindbäck.
Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att gästerna båda är exempel på riksdagsledamoter med breda kontaktnät som sträcker sig till alla partier.

Nyan - 23 feb 18 kl. 09:15

Grön ordförande besöker Åland

Rikspartiet De Grönas partiordförande, riksdagsledamot Touko Aalto, besöker Åland på måndag som riksdagsledamot Mats Löfströms gäst. Tanken är att Aalto ska få insyn både i självstyrelsefrågor och det åländska näringslivet. Programmet, som sträcker sig över hela dagen omfattar besök på Åsub, Viking Line, Orklas chipsfabrik, Grannas äppel och Stallhagen.

Nyan - 04 sep 18 kl. 18:00

Lagutskottet besöker Åland

Riksdagens lagutskott besöker Åland den här veckan. Gästerna kommer på onsdag och åker på torsdag och värd för besöket är lagtingets kultur- och lagutskott. Utskottet ska lära sig mera om den åländska självstyrelsen och träffa representanter för Ålands lagting och landskapsregering.

Nyan - 17 sep 15 kl. 22:07

Röda Kors-ordförande besöker Åland

Finlands Röda Kors ordförande Pertti Torstila besöker Åland under helgen.
Torstila kommer att bekanta sej med verksamheten i Röda Korset Ålands distrikt, besöka Röda Korsgården och delta i Katastrofgolfen på söndag, som arrangeras av Sunda Röda Kors avdelning.

Torstila kommer också att ha möte med Distriktsstyrelsen om distriktets utmaningar och framtidsperspektiv samt beredskapen på Åland.

Nyan - 14 maj 18 kl. 08:00

Islamprofessor besöker Åland

Leif Stenberg, professor i islamiska studier, besöker Åland för att föreläsa om Syrien och islam i dag och i morgon. Stenberg ger två föreläsningar genom ett samarbete mellan EU-projektet ”Flex-In – en flexibel väg till inklusion” vid Medis och Landskapsregeringens ”En säker hamn” som stöds av EU:s Asyl-, migrations- och integrationsfond (AMIF). Leif Stenberg är professor i islamiska studier och arbetar för närvarande i London vid Aga Khan Universitetet som direktör vid institutet för muslimska studier.

Nyan - 28 okt 14 kl. 08:18

EU-parlamentariker besöker Åland

Europaparlamentariker Miapetra Kumpula-Natri (S) besöker Åland på torsdag, på inbjudan av lantrådet Camilla Gunell.
Med vid besöket är medarbetaren Marina Lampinen, till vars uppgifter hör att bevaka Ålandsfrågor och frågor som berör Svenskfinland, samt partisekreteraren Reijo Paananen. (ms).

Nyan - 21 sep 18 kl. 08:00

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 04 okt 18 kl. 08:00

Statssekreterare besöker Åland

Utrikesministeriets statssekreterare Matti Anttonen besöker Åland i dag och i morgon, fredag på inbjudan av lantrådet Katrin Sjögren. Vid sitt besök kommer Anttonen bland annat att hålla öppningsanförandet i samband med Ålands fredsinstituts symposium om kollektiv säkerhet och demilitarisering, som hålls på torsdagen. Med på resan är också rättschef Kaija Suvanto och lagstiftningssekreterare Jasmine Sommardal.

Nyan - 11 aug 14 kl. 12:00

Isländsk minister besöker Åland

Islands samarbetsminister Eygló Hardardóttir besöker Åland onsdag-fredag denna vecka. Hon är inbjuden av Ålands samarbetsminister i Nordiska ministerrådet, Veronica Thörnroos.
På onsdag kl 15.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Misshandel på festlokal

Polisen fick under lördagsnatten en anmälan om pågående misshandel på en festlokal ute på landsbygden. Polisen begav sig till platsen och kunde där ta uppgifter irån målsägande i ärendet. Den misstänkte hade avvikit från platsen men kunde identifieras.

Nyan - 4 timmar sedan

Retrospektiv av Törnqvist i Degerby

Olle Törnqvist har jobbat med arbetat med konst hela sitt liv. .

Nyan - 10 timmar sedan

Dags för val till Europaparlamentet

I dag går EU-valet av stapeln och 13 finländska ledamöter ska väljas in till Europaparlamentet. När och om Storbritannien går ur EU kommer Finland att få ett fjortonde mandat som baserar sig på dagens valresultat. När så sker kommer också Europaparlamentets totala antal ledamöter sjunka från 751 till 705.

Nyan - 22 timmar sedan

Oljeläckage från Skiftet

En mindre mängd hydraulolja har läckt ut i vattnet från Skiftet som ligger i landskapets reparationskaj i Möckelö. – Det var under ett reparationsarbete på en hydraulkolv som läckaget uppstod. Det var litet men vi drog en läns runt båten för säkerhets skull, säger brandmästare Ted Andersson.

Nyan - 22 timmar sedan

ÅU-kryss mot tabelljumbon

En poäng fick Åland United med sig från lördagens hemmamöte mot tabelljumbon Ilves. Åland United dominerade stora delar av första halvleken, men ändå gick man till halvtidsvila i ett 1-1-dödläge, efter ett tidigt mål av Monica Hagström. Några fler mål skulle dock inte matchen komma att bjuda på, och Hagströms mål blev också hemmalagets sista.

Nyan - 23 timmar sedan

Full fart i Stadshusbacken

TEXT: Fredrika Fellman fredrika.fellman@nyan.ax FOTO: Ida K Jansson ida.

Nyan - Igår: 14:34

Sjöräddningen hjälpte svensk fiskare

En medlem i Svenska sjöräddningssällskapet var och fiskade på Åland när motorn gick i strejk på fredagseftermiddagen. Hen ringde då Åländska sjöräddningssällskapet för hjälp. Frivilliga från Eckerö kunde snabbt åka i väg med Rescue West och bogserade fiskaren till en upptagningsramp där bil och trailer fanns väntande.

Nyan - Igår: 13:32

Ny vd-post för Johannes Snellman

Johannes Snellman, som sa upp sig som vd för ÅCA i januari, är nu vd för Ockelbo ost i Sverige. .

Nyan - Igår: 10:00

Person anmäld försvunnen

En person anmäldes försvunnen till polisen under natten till lördagen. Polisen har inlett en utredning, skriver man i ett pressmeddelande. Under natten grep polisen också två personer för att skydda dem.

Nyan - Igår: 10:05

Skogsbrandvarningen upphör

Från och med klockan 12.00 i dag, lördag, är den utfärdade skogsbrandvarningen upphävd. Det meddelar landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.