DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 10:55

DI - 15 maj 19 kl. 08:09

Oljan ned på lagerökning i USAOljepriserna backade tillbaka något efter de senaste dagarnas utbudsoro och prisökning. De amerikanska lagrens ökningar i kombination med en oväntat stor inbromsning i den kinesiska industriproduktionen motverkade därmed den geopolitiska oron..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, ned, lagerökningi , USA
Expressen - 07 apr 17 kl. 07:09

Dollarn nedåt efter USA:s Syrienattack

Dollarn pressades nedåt efter USA:s missilanfall i natt. Samsung flaggar för en vinstökning med drygt 48 procent för det första kvartalet i år. MTG aviserar försäljning i Bulgarien och avslutar därmed verksamheten i Östeuropa.

VA - 19 okt 18 kl. 09:24

Trumps 'post-order' ingen dödsstöt för Wish enligt vd:n: Vi har byggt tre lager i USA

Donald Trump vill stoppa rabatterad postgång från Kina. Det slår direkt mot e-handlaren Wishs affärsmodell. Men bolaget har byggt lager i USA och är därför förberedda, uppger vd:n.

SvD - 18 mar 15 kl. 06:29

Fulla lager i USA hotar pressa oljan till 20 dollar fatet

Samtidigt som amerikansk WTI-olja handlas kring sexårslägsta, på drygt 40 dollar fatet, så befarar analytiker att priset kan rasa ytterligare nedåt 20 dollar i år. Anledningen är att USA:s oljelager snart är fullt..

SvD - 18 mar 15 kl. 06:29

Fulla lager i USA hotar pressa oljan till 20 dollar fatet

Samtidigt som amerikansk WTI-olja handlas kring sexårslägsta, på drygt 40 dollar fatet, så befarar analytiker att priset kan rasa ytterligare nedåt 20 dollar i år. Anledningen är att USA:s oljelager snart är fullt..

DI - 17 jun 15 kl. 13:42

Råvaror: Oljan upp på minskade USA-lager

Oljepriserna steg på onsdagen efter spekulationer om att USA:s oljeöverskott kommer att lätta i och med att landets råoljelager minskar..

DI - 01 okt 15 kl. 21:22

Råvaror: Oljan ned under kvällen

Oljan noterades lägre på torsdagskvällen efter att den handlats betydligt högre några timmar tidigare. Det allt mer negativa sentimentet i råvarumarknaden märktes av i takt med de fallande aktiekurserna i USA..

DI - 11 okt 18 kl. 07:06

Börsen drar med sig oljan ned – Torbjörn Törnqvist tror på fortsatt prisfall

Oljepriset följde med börserna ned på torsdagen, trots orkanen Michael som härjar i USA. En av världens största oljehandlare spår ett pris på 65 dollar per fat, och svensken Torbjörn Törnqvist tippar på 70-75 dollar..

PrivataAffärer - 16 dec 14 kl. 07:35

Nedåt i USA

USA-börserna inledde veckan och måndagen på plus, men en dryg timme in på handeln cementerade sig indexen på minusnivåer i takt med att oljan tappade mark....

DI - 01 jul 15 kl. 13:50

Oljan ökar varslen i USA

Antalet varsel om uppsägning i USA uppgick till 44.842 i juni, enligt en undersökning från det privata arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas..

SvD - 19 aug 14 kl. 08:26

Astra zeneca: justitiedep usa lÄgger ned undersÖkning brilinta

Astrazeneca har på tisdagen fått bekräftelse från USA:s justitiedepartement att det lägger ned undersökningen av PLATO, en klinisk studie rörande Brilinta. Myndigheten planerar inte några ytterligare åtgärder..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Storbanken: Stopp i Kina skulle sänka Apples resultat med 29 procent

Apples resultat kan krympa med 29 procent om Kina skulle införa ett försäljningsförbud för bolagets produkter..

DI - 15 minuter sedan

Brittisk inflationstakt marginellt lägre än förväntat

Storbritanniens konsumentpriser steg 0,6 procent i april jämfört med föregående månad. Inflationstakten uppmättes till 2,1 procent, enligt den brittiska statistiska centralbyrån. .

DI - 15 minuter sedan

Hansa Biopharmas ordförande tankar aktier för 1,7 miljoner

Hansa Biopharmas styrelseordförande Ulf Wiinberg har köpt 10.000 aktier i bolaget för 174 kronor styck, motsvarande en likvid på drygt 1,7 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Sparkades från Ralph Lauren – nu blir svensken chef preppykonkurrenten

För två år sedan fick svenske Stefan Larsson sparken från vd-posten på Ralph Lauren. Nu blir han näst högsta hönset på bolaget som står bakom klädmärken som Tommy Hilfiger och Calvin Klein..

DI - 15 minuter sedan

Alexander af Jochnick: Gjort ont att vara aktieägare – men budet är bra

Familjen af Jochnick får kritik för att budet på Oriflame är alldeles för lågt.  Men Alexander af Jochnick som är representant för familjen och styrelseordförande i Oriflame försvarar budet. ”Det är ett attraktivt bud”, säger han.

DI - 30 minuter sedan

Svårt få igenom CO2-skatt på EU-nivå

Liberalerna driver på stenhårt för en europeisk koldioxidskatt. Men få tror att en sådan kan bli verklighet..

DI - 30 minuter sedan

Sandviks superkaxiga golv räcker inte

Sandviks marginalgolv är superkaxigt. Men blygsammare tillväxtambitioner får placerarna att tveka..

DI - 45 minuter sedan

Carnegie ser två andra uppköpskandidater Nuevolution-budet

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience och Bioinvent pekas ut som potentiella uppköpskandidater efter att det blev känt att Amgen lägger bud på danska forskningsbolaget Nuevolution. Budet väntas överlag ge en skjuts i handeln för nordiska bioteknikbolag, skriver Carnegie i en kommentar..

DI - 45 minuter sedan

Di:s expert: Fint bolag – budet är för snålt

Di:s Magnus Dagel tror det blir svårt för familjen af Jochnicks bud på Oriflame, med en premie på cirka 35 procent, att gå igenom. Och han menar sig se det verkliga skälet till att budet kommer nu..

DI - 45 minuter sedan

Budsmäll för storblankare i Oriflame

Kosmetikabolaget Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, la på onsdagen ett bud på 227 kronor per aktie på bolaget vilket fick aktien att rusa med drygt 33 procent. Det var dåliga nyheter för Oriflames enda storblankare som sitter på en kort position på motsvarande 4,6 procent av kapitalet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.