BT > Nyheter

Saturday, 25 May, 04:01

BT - 15 maj 19 kl. 07:59

Innovation och hållbarhet i fokus på rekordstora textilmässanÖver tusen utställare och tiotusentals besökare, det är vad som väntar textilmässan Techtextil i Frankfurt de kommande dagarna. Som tidigare år riktar man blicken framåt mot innovativa lösningar – men i år även mot hållbara alternativ..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Techtextil, Frankfurt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Innovationoch , hållbarheti , fokus, rekordstora, textilmässan
Skånskan - 24 nov 16 kl. 10:17

Kulturföretag ger nycklar till hållbarhet

ERWP.fif(0)Konstnärliga, kulturella och kreativa verksamheter är viktiga i samhället -på många sätt. De bidrar till innovationer och ger oss nya lösningar till att tackla vår tids utmaningar.

Regeringen - 29 jun 17 kl. 10:06

Kinaresan öppnar dörrar för utökat samarbete inom grön innovation och hållbarhet

Onsdag 28 juni är tredje och sista dagen av statsminister Stefan Löfvens besök i Kina. Med på resan är närings- och innovationsminister Mikael Damberg, EU- och handelsminister Ann Linde och miljöminister Karolina Skog samt en stor näringslivsdelegation med fokus på grön innovation och hållbarhet..

Regeringen - 16 apr 18 kl. 18:38

Innovation och hållbar utveckling i fokus vid indiskt statsbesök

Den 16–17 april besöker Indiens premiärminister Narendra Modi Sverige. Indien är för närvarande världens snabbast växande stora ekonomi och regeringen verkar för att stärka Sveriges roll som central partner inom områden som hållbarhet och innovation..

Supermiljöbloggen - 08 maj 17 kl. 14:11

Ny satsning ska sätta svensk hållbarhet på kartan

Idag invigs ett nytt showroom med goda exempel på hållbar stadsutveckling som också lyfter svenska företag inom klimat- och miljöteknik. Satsningen heter Smart City Sweden och ska fungera som en ”one-stop-shop” för investerare och andra i behov av en stor dos svensk spetskompetens. Mötesplatsen går att besöka i Stockholms Hammarby Sjöstad, en stadsdel med miljöprofil och stor vana av att ta emot internationella besökare med intresse för hållbar stadsutveckling.

Sydsvenskan - 03 mar 15 kl. 04:00

Mindre fokus på arbete skulle ge ett mänskligare och mer innovativt samhälle

Stora delar av befolkningen, som i dag är inlåsta i symboliskt eller bara onödigt arbete, måste frigöras för att bättre kunna bidra till en nödvändig omställning av samhället.Den enorma produktivitetsökning och effektivisering som pågått under decennier har gjort idén om full sysselsättning omodern. Samtidigt har den mentala låsningen vid jobben bara blivit starkare, vilket lett till ständigt ökande strukturellt våld från arbetssamhällets institutioner.

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 10:44

Fujitsu World Tour 2016 – event om digitalisering och innovation

För femte året i följd är det dags för Fujitsu World Tour. En eftermiddag fylld av kunskap och inspiration för samhälls- och affärsutveckling. Årets tema kretsar kring hur digitalisering och innovation och vilka fördelar de ger för både organisationer och individer.

Regeringen - 29 aug 17 kl. 10:21

Större fokus på sambandet mellan innovation och globalisering

Innovation och globalisering. Två områden som går hand i hand för Sveriges fortsatta nationella tillväxt och utveckling. Sedan statsminister Stefan Löfven inrättade Nationella innovationsrådet i februari 2015, har flera initiativ tagits i syfte att främja Sveriges utbyte med ledande innovationsmiljöer.

Regeringen - 05 apr 16 kl. 13:17

Statsrådet Kristina Persson främjar svensk innovation och entreprenörskap

Ministern för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete, Kristina Persson, besöker Algeriet idag och imorgon, den 5-6 april, för att medverka i Sverigedagarna. Det är ett arrangemang ordnat av den svenska ambassaden och Business Sweden i samverkan med svenska företag och algeriska ministerier på temat innovation, entreprenörskap och hållbarhet. Under besöket kommer statsrådet att delta i paneldebatter samt träffa företrädare från Algeriets regering, däribland utrikesministern Ramtane Lamamra..

Regeringen - 14 dec 16 kl. 13:40

Ardalan Shekarabi håller Upphandlingspolitisk forum om innovation och hållbarhet

Torsdagen den 15 december bjuder civilminister Ardalan Shekarabi in till Upphandlingspolitiskt forum. Temat för dagen är innovation för hållbar upphandling. Deltar gör bland annat representanter för statliga myndigheter, kommuner, företag och ideella organisationer..

Regeringen - 16 dec 16 kl. 08:16

Forskning och innovation på energiområdet för ekologisk hållbarhet, konkurrenskraft och försörjningstrygghet

I denna proposition föreslår regeringen en utvidgning av det övergripande målet för programmet för forskning, utveckling, demonstration och kommersialisering på energiområdet. Regeringen anger även riktlinjer för de fortsatta insatserna för forskning och innovation på energiområdet under perioden 2017–2020 och hur dessa ska kunna bidra till att nå uppställda energi- och klimatmål..

BT - 05 mar 13 kl. 12:06

Storsatsar på forskning och innovation

I dagarna skrevs svensk forskningshistoria. Detta sedan riksdagen beslutat anta den forsknings- och innovationspropposition som ska gälla fram till 2016. Det historiska rör nivån på anslagen, som alliansen år 2016 kommer att ha ökat med hela 9 miljarder kronor eller 30 procent, jämfört med den senaste socialdemokratiska forskningsbudgeten som löpte till 2009.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Henrikson: Många lär bli besvikna när idrottsfamiljen har öråd

Det är många som lär bli besvikna när idrottsfamiljen i helgen har öråd i Jönköping. Tre VM-medaljörer från Borås hör till dem som troligen röstas bort..

BT - 2 timmar sedan

Trump överväger att benåda krigsbrottslingar

USA:s president Donald Trump överväger att benåda amerikanska militärer som anklagats eller dömts för krigsbrott..

BT - 2 timmar sedan

Bil av väg väster om Björketorp

På natten till lördagen inträffade en singelolycka på väg 1600, vid Guthult väster om Björketorp..

BT - 3 timmar sedan

Mikael byter från stort till smått

Han började jobba med matvaror redan på gymnasiet och älskar sitt jobb. Mikael Carlsson är ny handlare på ICA Supermarket i Knalleland. Han kommer från en jätte i branschen och är inställd på stenhård konkurrens..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.