DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 17:16

DI - 15 maj 19 kl. 08:04

Förlustkvartal för Boozt – marginalen tyngdes av reorE-handelsbolaget Boozt redovisade ett rörelseresultat på minus 21 miljoner kronor under det första kvartalet 2019 vilket kan jämföras med minus 6,4 Mkr under samma kvartal i fjol. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boozt, Mkr

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förlustkvartalför , Boozt, marginalen, tyngdesav , reor
PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 08:30

Ännu sämre för Boozt

Bruttoresultatet blev 229 miljoner kr (178) vilket gav en bruttomarginal på 36,6 procent (38,8). Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kr (-11,8) och det justerade rörelseresultatet landade -25,0 miljoner kr (-12,5). Nettoomsättningen uppgick till 625 miljoner kr (455), en ökning med totalt 37 procent.

PrivataAffärer - 26 nov 18 kl. 09:08

Boozt nöjda med Black Friday

”Black Friday genomfördes än en gång i enlighet med våra högt ställda förväntningar”, skriver bolaget efter den viktiga helgen. I samband med sin kvartalsrapport den 21 november sänkte Boozt sin prognos för den justerade rörelsemarginalen till 1,5-2,0 för helåret 2018. Den tidigare bedömningen var att marginalen skulle förbättras något från 2,4 procent.

Opinionen.se - 23 maj 13 kl. 09:40

Förlustkvartal för Preem

Drivmedelskoncernen Preem redovisar en förlust före skatt på 106 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med en vinst på 1 431 miljoner kronor samma period i fjol. Omsättningen, inklusive punktskatter, föll från 30,2 miljarder till 24,1 miljarder kronor.

PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 06:22

Lockande bottenfiske i Boozt

Att det varma vädret i somras påverkade trafiken till detaljhandeln i allmänhet och klädhandeln i synnerhet har vi redan fått flera bevis på. Men att det också skulle få effekt på e-handeln var det kanske inte så många som hade räknat med. Med Zalandos vinstvarning på tisdagen kom det dock svart på vitt och med raset för näthandlaren blev det också ett skarpt fall för Kinnevik som äger drygt 30 procent av Zalando.

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 13:09

Boozt: E-handelns bästa tid är nu

Läs också: Kurskollaps i Boozt efter svag rapport Att Boozt skulle få det tufft med jämförelsetalen i rapporten för perioden juli-september kunde man nästan ana på förhand. Såväl näthandlare och fysiska butiker med inriktning på kläder hade en tuff sommar med alldeles för fint väder för att konsumenterna skulle vilja handla kläder i någon högre grad. Men att det justerade rörelseresultate

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 12:28

Analytikernas nya syn på Boozt efter katastrofrapporten

Kommentar: Kursras i Boozt - men e-handelns bästa tid är nu Boozt backade drygt 9 procent på onsdagen till 55 kr efter bolagets rapport för det tredje kvartalet i vilken bolaget sänkte sin marginalprognos för helåret 2018. Även i dag backar aktien och handlades vid lunchtid för cirka 49,80 kr vilket motsvarar en nedgång på 10 procent. I spåren av rapporten sänker ABG Sundal Collier sin rekommendation för Boozt till behåll från köp.

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 08:28

Ökad rörelseförlust för Boozt

Nettoomsättningsökningen drevs av en tillväxt med 25,3 procent i Boozt.com och 104 procent i Booztlet.com.

Sydsvenskan - 08 sep 11 kl. 06:30

Ecco ny storägare i Boozt

Ecco satsar knappt 40 miljoner kronor i e-handelsuppstickaren Boozt och blir därmed ny storägare. De?
Ecco satsar knappt 40 miljoner kronor i e-handelsuppstickaren Boozt och blir därmed ny storägare.

DI - 25 maj 18 kl. 16:04

Affärsvärlden ger säljrekommendation för Boozt

Boozt gör många saker rätt och det finns säkerligen utrymme för bolaget att växa framåt. Vilken lönsamhet som Boozt kan nå, som en nätmodehandlare utan egna varumärken, är dock mycket ovisst..

DI - 22 aug 18 kl. 17:50

Boozt-ägare genomför placing

Flera ägare i e-handelsbolaget Boozt har givit Carnegie Investment Bank och Danske Bank i uppdrag att undersöka förutsättningarna att sälja 2,3-3,0 miljoner aktier i Boozt..

ÖstersundsPosten - 24 sep 13 kl. 15:26

Boozt showar med Herreys

Det är fredagseftermiddag i Östersund. Showgruppen Boozt övar för fullt inför sitt första framträdande tillsammans med Herreys på Cuprum..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Ingves mardröm: Lönerna fastnar i låg växel

Svenska löneökningar kommer av sig innan de hunnit ta riktig fart, spår bankekonomerna. Svalare jobbutsikter saboterar också riksbankschefen Stefan Ingves jakt på inflationsmålet..

DI - 15 minuter sedan

EU-modellen är stabilare än sitt rykte

LEDARE. På många sätt är EU och USA rätt lika. BNP strax under 2000 miljarder dollar, stora ekonomiska skillnader mellan nord och syd samt stad och land, som även yttrar sig kulturellt.

DI - 45 minuter sedan

Räntor & valutor: Euron sjunker på frågetecken för konjunkturen

Räntorna sjönk och euron tappade på torsdagen, samtidigt som börserna stod på minus. .

DI - 45 minuter sedan

EU-valet inleds – här är frågorna som avgör valet

På torsdagen inleds valet till EU-parlamentet när Nederländerna och Storbritannien röstar. Söndag 26 maj är den sista valdagen och då röstar bland annat Sverige. Di:s Tobias Wikström och Lotta Gröning, krönikör på Expressen redogör vilka frågor som avgör EU-valet..

DI - 1 timme sedan

Ny storblankare dyker upp i Oriflame – tror inte på budet

Dagen efter grundarfamiljen af Jochnicks utköpsbud på Oriflame dyker en ny storblankare upp i bolaget. Psquared AM har kortat 1,04 procent av kapitalet, enligt ägardatatjänsten Holdings..

DI - 1 timme sedan

På jakt efter utländska investerare: ”Bättre prissättning”

Allt fler fastighetsbolag vill finansiera verksamheten på den internationella kapitalmarknaden. Kungsleden med vd:n Biljana Pehrsson är ett av bolagen som är på jakt efter bra upplåningskällor..

DI - 1 timme sedan

De jublar över kronraset – svenska fastigheter glödheta: ”Mest attraktiva marknaden”

Den rekordsvaga kronan gör att utländska fastighetsinvesterare blickar allt mer mot Sverige. Men också övriga Norden blir en allt hetare marknad. ”Det ger en möjlighet för de investerare som är finansierade i dollar eller euro”, säger Max Barclay, vd på Newsec..

DI - 1 timme sedan

Fem år till med Modi är bra för världsekonomin

LEDARE. Indiens premiärminister Narendra Modi vann världens största demokratiska val. Hans hindunationalistiska parti BJP fick den största majoriteten som ett parti hittills haft i ett indiskt val.

DI - 1 timme sedan

Den amerikanska tioårsräntan faller till den lägsta nivån sedan 2017

Den amerikanska 10-årsräntan faller i dag till sin lägsta nivå sedan 2017..

DI - 1 timme sedan

Försäljningen av nya hem i USA sjönk 6,9 procent i april

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA sjönk 6,9 procent i april jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 673.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.