Världen Idag > Nyheter

Friday, 24 May, 15:17

Världen Idag - 15 maj 19 kl. 07:30

KD stöttar initiativ med klockringning– Det räcker nu! Det är dags att låta kyrkklockorna ringa. Det säger Hans Eklind, migrationspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, i ett pressmeddelande med anledning av hur konvertiter behandlas i asylprocessen. Han ställer sig bakom initiativet med kyrkor som ringer för flyktingarnas situation..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Hans Eklind, Kristdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD stöttar, initiativmed , klockringning
Sydsvenskan - 06 feb 15 kl. 06:40

Klockringning när Pegida demonstrerar

När den svenska grenen av islamistfientliga Pegidarörelsen i Malmö genomför sin första demonstration på måndag anordnar S:t Petri församling samtidigt en motaktion och låter kyrkklockorna ringa.Klockringningen blir den vanliga före en gudstjänst och följs av en bönestund i S:t Petri kyrka till stöd för muslimer i Sverige.— Vi måste som kyrka ge röst åt att alla människor har ett lika värde, både inför Gud och i sig själva som människor, säger församlingsherden Maggie Signäs till Sydsvenskan.

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 15 kl. 06:40

Klockringning när Pegida demonstrerar

När den svenska grenen av islamistfientliga Pegidarörelsen i Malmö genomför sin första demonstration på måndag anordnar S:t Petri församling samtidigt en motaktion och låter kyrkklockorna ringa.Klockringningen blir den vanliga före en gudstjänst och följs av en bönestund i S:t Petri kyrka till stöd för muslimer i Sverige.— Vi måste som kyrka ge röst åt att alla människor har ett lika värde, både inför Gud och i sig själva som människor, säger församlingsherden Maggie Signäs till Sydsvenskan.

Dagen - 16 mar 15 kl. 10:05

Fick pris för klockringning

Jönköpings Kristna Samarbetsråd och Johanna Linder har fått pris som Årets initiativ på Jönköpingsgalan..

Dagen - 16 mar 15 kl. 10:05

Klockringning mot nazister prisades

Jönköpings kristna samarbetsråd och Johanna Linder har fått pris som Årets initiativ på Jönköpingsgalan..

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 10:22

TV: Katolska kyrkan nekades klockringning — kunde störa villaområde

Katolska kyrkans Sankt Mikaels församling i Växjö ansökte om klockringning vid gudstjänster i kyrkan men fick nej. Enligt kyrkoherde Ingvar Fogelqvist fick de avslag för att klockan kunde störa i villaområdet på Väster. Stiftelsen Växjös muslimer fick tillstånd till böneutrop i veckan och nu tänker Sankt Mikaels församling skicka in en ny ansökan om klockringning..

Uppsalanyheter.se - 12 mar 15 kl. 09:18

Musikmässa i Salabackekyrkan - ”Du mättar mig”

Under onsdagens ordinarie musikmässa om en vecka anordnar Salabackekyrkan en insamling för att stödja årets fastekampanj ”Utrota hungern”. Insamlingen är ett initiativ man valt att ta efter förra årets lyckade insamling för Musikhjälpen.Under onsdagens ordinarie musikmässa om en vecka anordnar Salabackekyrkan en insamling för att stödja årets fastekampanj ”Utrota hungern”.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Feministiskt initiativ: "Det har varit en fantastisk valrörelse"Ökar i mätning

SVERIGE. Feministiskt initiativ har haft en minst sagt lyckad valrörelse. Med hjälp av välbesökta homeparties, en valskiva och flitigt kampanjande väntas de nu få ta plats i Europaparlamentet.

Alliansfritt Sverige - 30 sep 12 kl. 19:30

Danielsson (C): ha kvar klockringning, förbjud böneutrop

NOTIS. I fredags skrev riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) på Newsmill med anledning av att Botkyrka kommun ska behandla en ansökan om att moskén i Fittja ska få göra böneutrop. Till en början kan understrykas att artikeln i Aftonbladet hade fel i det att ansökan godkänts, läs pressmeddelandet från Botkyrka kommun för mer klarhet i saken.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 18:16

Anders Ygeman och klockringning i Bjuv

Inrikesminister Anders Ygeman (S) kommer att tala vid demonstrationen mot Findus nedläggning i Bjuv på lördag. Sedan tidigare är det känt att bland andra LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt också kommer att delta. Samtidigt meddelar Svenska kyrkan att man kommer att ha klockringning på lördag mellan klockan 12.

Dagen - 17 okt 16 kl. 10:30

Biskopar uppmanar till förbön och klockringning

Inför den humanitära katastrof som pågår i Aleppo och Syrien uppmanar flera svenska biskopar till bön och klockringning för Syriens folk – och Aleppo..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Könsbyten ”experimentell behandling”

Vårdens villighet att hormonbehandla och operera unga kvinnor som vill bli män är ”en av de största skandalerna i den medicinska historien”. Det menar professor Christopher Gillberg, som förra veckan talade i riksdagen om den explosionsartade ökningen av antalet ungdomar som vill byta kön..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det visar en Sifo-undersökning som stiftelsen Familjen först låtit göra. Frågan i undersökningen bygger på ett lagförslag från regeringen som kom förra sommaren..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Adaktusson hoppar av SVT:s valvaka

Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson Lars Adaktusson hoppar av SVT:s valvaka på söndag. Han motiverar sitt beslut med att han efter den senaste tidens turbulens saknar energi till att medverka, skriver SVT på sin hemsida..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Han är innebandyspelaren som ger 100 procent för Jesus

Ett helande blev startskottet för Simon Möllers brinnande relation med Jesus. Nu ber han för människor på bussar och vittnar om evangeliet för människor på stan. I innebandylaget spelar han med texten ”100% Jesus” på pannbandet..

Världen Idag - Igår: 15:09

Kyrka ville täcka över kors under ramadan

St Matthew and St Luke's Church i Darlington i norra England ville sträcka ut en hand åt kyrkans muslimska grannar under fastemånaden ramadan. Inte bara skulle kyrksalen öppnas för muslimsk bön, man erbjöd sig även att täcka över kors och andra kristna bilder. Kritiken blev häftig, och till slut sade stiftet ifrån: Ingen muslimsk bön får hållas i kyrkan..

Världen Idag - Igår: 11:48

Beväpnade män stormade kyrka – 17 kristna kidnappade

Beväpnade män uppges ha stormat en körövning i en kyrka i Nigeria och därefter fört bort 17 kyrkomedlemmar. De flesta som kidnappades ska ha varit unga kvinnor. En person ska dessutom ha dödats..

Världen Idag - Igår: 09:00

Alf Svensson står upp för Lars Adaktusson

När Lars Adaktusson röstade emot skrivningar som stöder rätten till abort i Europa-parlamentet följde han en kristdemokratisk tradition av att markera mot överstatlighet. Det säger Alf Svensson och Lennart Sacrédeus, som båda suttit i Europaparlamentet för partiet. – Man måste bestämma sig.

Världen Idag - Igår: 08:00

Linda Bergling söker Gud på semestern

För många kristna ledare är sommaren en intensiv period av resanden och möten. Linda Bergling, som bland annat talar på Smålandskonferensen och Jesusfestivalen, söker framför allt påfyllning i bön. Under en sommarvecka släpper hon dessutom allt praktiskt ansvar och reser med döttrarna till Lappland och sina samiska rötter..

Världen Idag - Igår: 07:41

Fotograf Rebecka Mases tar med sig Gud i sitt drömyrke

Elegant och chict är två ledord som beskriver bröllopsfotografen Rebecka Mases företag Jortso Art & Lifestyle. Det som från början bara var ett sidoprojekt till studierna, firar i år femårsjubileum..

Världen Idag - Igår: 00:00

Centerpartiet borde sopa framför egen dörr

Precis som vid riksdagsvalet 2018, då förtidsröstandet slog rekord, pekar mycket på att denna trend fortsätter i EU-valet nu på söndag. Som ett resultat av detta kommer vi att få se allt längre valkampanjer i framtiden, och tyvärr också allt smutsigare kampanjer, där sakfrågorna hamnar i skuggan av personangrepp.  Ett exempel på detta är den senaste tidens angrepp från Centerpartiet mot Kristdemokraterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.