Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 11:28

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 07:14

Analytiker: ”Ett möjligt trendbrott”Det kommer signaler på bostadsmarknaden som ger experterna hopp. Söderberg & Partners ekonomer skriver enligt Omni Ekonomi att andelen återpubliceringar av bostadsrätter på Hemnet minskade i april jämfört med samma månad året innan. Det uppgav nyligen Hemnet och det är det här som gör analytikerna optimistiska. De förklarar att återpubliceringar ”är ett mått på i vilken utsträckning köpare och säljare möter varandra”. Att dessa nu blivit färre tolkas som att bostadsmarknaden ”fortsätter att stabiliseras”, skriver de.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Omni Ekonomi, Hemnet, Söderberg, Analytiker, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnalytikerEtt , möjligt, trendbrott
BT - 15 nov 11 kl. 15:50

Trendbrott för bostadspriser

Bostadspriserna backar. Analytiker talar om trendbrott - och ett skambud kan löna sig nu när det finns ovanligt många bostadsrätter och villor till salu. ?

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 08:55

Trendbrott: Fler barnfamiljer vräks

Det plingar på dörren och barn tvingas lämna hemmets trygga vrå. Antalet barnfamiljer som vräks ökar, och barnen som påverkas blir allt fler. – Det är ett tydligt trendbrott, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 06:47

Trendbrott för Tesla – går med vinst

Efter det senaste årets många negativa artiklar kan Tesla redovisa en vinst för första gången sedan starten 2003 och vi talar inte om småpengar. Den amerikanska elbilstillverkaren har kontinuerligt visat upp förlustsiffror i sina delårsrapporter så det var nog en hel del analytiker och självutnämnda Tesla-kritiker som satte morgonkaffet i vrångstrupen igår morse när Teslas senaste kvartalsrapport visade en vinst på drygt 2,8 miljarder kronor. Detta överraskande positiva besked medförde att Teslas aktie steg kraftigt i efterhandeln och var ett tag uppe på +13% igår kväll men har fallit tillbaka något och är i skrivande stund upp drygt 9%.

DI - 10 apr 19 kl. 11:46

Snabb rekyl – men analytiker spår dystert trendbrott på Wall Street

NEW YORK.  Analytiker spår negativ vinsttillväxt inför den stundande rapportsäsongen i USA, då högre löner och stigande bensinpris väntas slå mot bolagens marginaler. Men vissa ser de nedskruvade förväntningarna som ett köpläge.

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 08:29

Analytiker varnar för tickande bomb

Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. ”De pengar som behövs för bostäderna finns inte på banken”, säger Lars Strömqvist, analytiker på rådgivningsbyrån Property People, som kommit fram i en marknadsanalys att de prisuppgångar på bostadsmarknaden som det rapporteras om inte är en ”hållbar vändning”. I själva verket kännetecknas den svenska bostadsmarknaden av en ”stor obalans”, anser han.

DI - 31 jan 14 kl. 13:09

Analytiker: Så blir Alfa Lavals delårsrapport

Att Alfa Laval haft ett starkt orderflöde med en särskilt god avslutning under det fjärde kvartalet kan knappast ha gått någon förbi. Frågan är om det kan tas som intäkt till ett trendbrott..

PrivataAffärer - 30 sep 15 kl. 15:11

Handelsbanken spår trendbrott för oljan

Oljepriset som har haft en lång utförsbacke bedöms stå inför en vändning, enligt Handelsbankens analytiker....

Dagens PS - 13 jul 18 kl. 07:28

Trendbrott? Det våras för datorer igen

De globala leveranserna av persondatorer uppgick till 62,1 miljoner enheter i det andra kvartalet, en ökning med 1,4 procent från samma period året innan. Det visar preliminära siffror från analysföretaget Gartner. Utfallet är det första positiva för kategorin sedan första kvartalet 2012.

YLE - 20 jul 17 kl. 07:52

Analytiker: Sannolikt att Nordeas huvudkontor stannar i Sverige

Nordea har i dag, torsdag publicerat sitt kvartalsresultat, men det som intresserar mer är huruvida huvudkontoret ska flyttas. Beslutet om huvudkontoret ska fattas i september. Nordea har hotat att flytta sitt huvudkontor bort från Stockholm för att undgå höjda skatter och avgifter som den svenska staten införde för att gardera sig mot kommande bankkriser.

YLE - 12 mar 15 kl. 09:55

Analytiker: Talvivaara kan bli lönsam igen

Det är möjligt att få gruvan i Talvivaara att bli lönsam igen, bedömer analytikern Antti Viljakainen från Inderes-bolaget som fokuserar på aktieforskning. På morgonen kom det brittiska bolaget Audley Capital Advisors LLP med ett villkorligt löfte om att köpa upp gruvverksamheten ur konkursboet. – Det är klart att det här innebär många risker, men med det nuvarande priset på nickel är det enligt mig möjligt att få gruvan att bli lönsam igen.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ägarfamiljen vill ta bolaget från börsen

”Historiskt låga nivåer” får familjen af Jochnick att försöka köpa ut bolaget från börsen. Grundarfamiljen bakom Oriflame, af Jochnick, lägger bud på kosmetikabolaget. Erbjudandet ligger på 227 kronor per aktie och kommer inte att höjas, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Här är länderna som vill kontrollera vädret

I dagens techbrief kan du läsa om ”fake news” på Facebook, Space X nya Mars-raket och länder som vill kontrollera vädret. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kineser uttrycker sitt stöd för Huawei på sociala medier Flera har sagt att de ska byta från Apple till Huawei på grund av förbudet från USA, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 1 timme sedan

PRI: Höga tullar kan bli katastrof för USA

Trumps handelskrig med Kina fortsätter att rasa. Public Radio International har djupdykt i Amerikas historia för att försöka blotta landets protektionistiska rötter. Public Radio International (PRI) är en en välgörenhetsorganisation som främjar fri journalistik.

Dagens PS - 2 timmar sedan

JUST NU: Ägarfamiljen vill ta bolaget från börsen

”Historiskt låga nivåer” får familjen af Jochnick att försöka köpa ut bolaget från börsen. Grundarfamiljen bakom Oriflame, af Jochnick, lägger bud på kosmetikabolaget. Erbjudandet ligger på 227 kronor per aktie och kommer inte att höjas, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Vad tycker du om Adaktussons agerande?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Den före detta EU-ledamoten Lars Adaktusson (KD) ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i Europaparlamentet ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Adaktusson i blåsväder – röstat emot abort

Den före detta partiledaren för Kristdemokraterna ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i EU ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen. Nu får han stark kritik från flera håll. Enligt Dagens Nyheter har Lars Adaktusson bland annat röstat nej till att fördöma Paraguays abortlagar, i anslutning till ett uppmärksammat fall där en 10-årig flicka som utsatts för våldtäkt inte fick göra abort.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Jackpot: Kanonrapport från svenska spelstudion

THQ Nordic redovisar en omsättning och ett ebitda-resultat som var högre än väntat under januari-mars vilket är det femte kvartalet. Bolaget har ett förlängt räkenskapsår fram till sista mars. Omsättningen ökade 158 procent till 1 630,5 miljoner kronor (632,9), att jämföra med Bloombergs sammanställning av fyra analytikers estimat som var 1 509 miljoner kronor.

Dagens PS - 3 timmar sedan

USA:s försvarsminister: Iran-hotet har minskat

USA:s ageranden har minskat hotet från Iran i Mellanöstern. Det uppgav försvarsminister Patrick Shanahan inför en genomgång med kongressen, skriver The Guardian. ”Vi har stoppat potentiella attacker mot amerikaner”, sade Patrick Shanahan efter att USA skickat ett hangarfartyg och B52-bombplan till regionen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di varnar: Kurschock hotar svenska sparare

Ett ”styrketecken” från Stockholmsbörsen innebär samtidigt en rasrisk för aktieägare. Di:s Ulf Petersson pekar ut fallgroparna som småspararna bör se upp för just nu. Nyemissioner är ett hälsotecken att börsen fungerar som den ska, skriver Dagens Industris Ulf Petersson i en analys.

Dagens PS - 4 timmar sedan

TV-kockens krogkollaps – 1.000 anställda får gå

Rekonstruktörerna till TV-kocken Jamie Olivers restaurangkedja uppger att 22 restauranger stängts vilket innebär att 1.000 arbetstillfällen försvunnit som ett resultat av rekonstruktionen. Det rapporterar Sky News.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.