SR > Vetenskap

Saturday, 25 May, 13:19

SR - 15 maj 19 kl. 07:12

Därför kan det vara dags att börja fiska spiggDet finns nu så mycket storspigg i Östersjön att den kan ha en stor påverkan på ekosystemet. Trots att den är så liten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Östersjön

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför kan det vara dagsatt , börja, fiska, spigg
Blekinge Läns tidning - 07 maj 19 kl. 16:32

Snart dags börja bygga cykelväg

Kostnaderna har dragit iväg, men snart ska cykelvägen mellan Stilleryd och Vekerum börja byggas. Kommunen har gett klartecken. .

Nya Wermlands Tidningen - 29 dec 12 kl. 09:03

Projekteringen klar ? dags börja bygga

Nu är NCC redo att sätta i gång med byggandet av Karlskogas nya brandstation på Boforsudden. I veckan tecknades entreprenadavtalet och kontraktet beräknas vara värt 60,7 miljoner kronor..

ÖstersundsPosten - 27 jun 14 kl. 09:23

Det är valår. Kanske dags börja gnälla igen

Norrlänningar kanske inte är överens om så mycket, men om detta går det knappast att ha en avvikande åsikt: Drygt två tredjedelar av Norrlands kommuner tappar befolkning, och det går allt fortare. Vi utgör i dag bara 9 procent av landets befolkning, och vår röst tynar bort i sorlet från storstäderna. Förra året lade Tidningarnas Telegrambyrå ned sina lokalkontor och för bara ett par veckor sedan stängde TV4 samtliga stationer.

Aftonbladet - 15 jun 16 kl. 12:55

"Dags börja prata om när unga mår dåligt"

Depp, höga krav och kärlekssorg i "Ångestpodden".

SvD - 28 sep 16 kl. 21:18

Dags börja tänka på Brexit

YA - 03 okt 18 kl. 03:03

Insändare: Dags börja prata om EU-frågan igen

I svallvågorna efter valet är det en fråga som behandlats ganska styvmoderligt. Det är EU..

YLE - 25 sep 14 kl. 06:01

Ska pensionärerna betala för att få fiska?

Trots att höstens första köldknäpp slog till i veckan i södra Finland tvekar de segaste fritidsfiskarna inte. När vattnet kyls ner dras fisken till älvmynningarna och då kan det nappa. Har man tur nappar öringen men här kommer också gös - vid Gammelstadsforsens strand i Helsingfors.

YA - 19 mar 14 kl. 06:30

"Dags att gå från ord till handling"

Foto: Hanna F.Ellborg
Det är dags att politikerna visar att de menar allvar med alla vackra ord om det kustnära fisket. Vesa Tschernij, verksamhetsledare vid Sydkustens fiskeområde, tycker att nu räcker det och det är hög tid att göra något för att förbättra det småskaliga fiskets villkor.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 18 kl. 21:26

Många tjejer ville testa att fiska

Ett 30-tal hade samlats vid Sandbäckstjärn på fredagskvällen när det var dags för Tjejfiskets dag.– Många vill testa fiske, men vet oftast inte vart de ska börja, säger Anneli Romany på Fjällorna Värmland..

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 11:31

Dags att börja jobba igen – men hur gör du 2017 så bra som möjligt?

Julen är över och det nya året har startat, dags att gå tillbaka till jobbet och komma in i rutinerna igen. Vissa har kanske längtat tillbaka till kollegor och arbetsuppgifter, men för andra är tanken på jobbet utmattande och kanske till och med skrämmande. De vanliga tipsen om att starta mjukt låter ju bra, men vi vet alla hur vardagen ser ut.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 11:57

Så tycker partiernas toppkandidater om den nya gentekniken

EU-domstolen har beslutat att den nya gentekniken CRISPR/Cas9 ska regleras på samma strikta sätt som GMO, vilket svenska växtforskare är kritiska till. Var står partiernas toppkandidater i frågan?.

SR - Igår: 10:25

Sverige lovar ta ledarroll mot antibiotikaresistens

Under WHO:s pågående världshälsoförsamling i Genève lovar Sverige att att ta en ledande roll i arbetet mot antibiotikaresistens..

SR - Igår: 08:52

Blad på Sveriges äldsta ek

Det våras. Också för Sveriges äldsta ek – kvilleken i Småland..

SR - Igår: 08:10

Idrott tycks gynna sömn hos unga

Ungdomar som är fysiskt aktiva under dagen tycks ha bättre förutsättningar för att sedan sova bättre på natten..

SR - Igår: 06:04

Svenska partier vill satsa mer på forskning

De flesta av de svenska partierna i EU-parlamentet vill att EU ska satsa mer pengar på forskning än idag. Det visar en enkät som Vetenskapsradion har gjort..

SR - Igår: 00:01

100 år sedan det historiska riksdagsbeslutet

Den 24 maj 1919 klubbade Sveriges riksdag igenom beslutet att ge kvinnor rösträtt. Hur såg vägen dit ut? Och vad har hänt sedan dess?

SR - I förrgår: 06:55

Stockholm har blivit mindre grönt

Husen i Stockholm blir allt fler och grönområdena krymper. Det visar en ny studie från Kungliga Tekniska Högskolan som bygger på satellitdata..

SR - I förrgår: 06:40

Svenska Vetenskapsakademin oroad över den akademiska friheten

En grupp medlemmar från den svenska Vetenskapsakademin reser till Ungern efter sommaren för att studera vad som händer med den akademiska friheten där..

SR - I förrgår: 06:40

Liten havsinvånare som avslöjar förändringar i havet

Några av de minsta invånarna i havet påverkas av att havstemperaturerna stigit. En stor översiktsstudie i tidskriften Nature visar att olika arter av mikroorganismen foraminifera förflyttat sig i världshaven..

SR - I förrgår: 15:22

Svenska uppfinningar som erövrat världen

Gustaf Daléns fyrar, de moderna mensskydden, kameror som fungerar på månen och borrteknik som gjort bergvärme möjligt. Bakom alla dessa stora innovationer står svenska uppfinnare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.