YLE > Finland

Friday, 24 May, 00:49

YLE - 15 maj 19 kl. 07:07

Hangö museum visar upp stadens vackra och unika natur, men också skräp som samlats från strändernaHangö museums storsatsning i år är en utställning om den förunderliga och storslagna naturen på Hangö udd. Till hjälp har museet tagit experter på fåglar, hav och växter. Experter är något som också väckt känslor i Hangö på grund av skötselplaner och trädavverkningar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangö, museumvisar upp , stadens, vackraoch , unika, natur, men också skräp som samlats från stränderna
YLE - 20 aug 18 kl. 20:44

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

YLE - 11 dec 13 kl. 08:01

Hangöbudgeten godkändes utan större ändringar

Stadsfullmäktige i Hangö godkände stadens budgetförslag för år 2014 nästan helt utan ändringar igår (10.12). Fullmäktigeordförande Sture Söderholm (SFP) säger att mötet förlöpte smidigt och snabbt.

YLE - 07 jun 17 kl. 12:35

Hangöbor kan ha den största kommunala skuldbördan

Hangös ekonomi är svag och staden har sannolikt landets högsta skuldbörda. Men revisionsnämnden konstaterar att ekonomin just nu utvecklas åt rätt håll. Hangös totalekonomiska läge är svagt.

YLE - 26 jul 16 kl. 09:17

Hästhålligång i Hangö igen

Från och med onsdag (27.7) kan du höra hovklapper vid det svenska gymnasiet ifall du har vägarna förbi Hangö. Det är sextonde gången som sommarens banhoppningshöjdpunkt Sea Horse Week ordnas i Finlands sydligaste stad.

YLE - 23 okt 17 kl. 17:53

Livet kring Esplanaden i Hangö kunde bli livligare

Flera invånare norr om järnvägen i Hangö skulle öka stadens dragningskraft. Området ska få tätare bosättning och bli livligare, om det går som i förslaget till miljönämnden..

YLE - 18 maj 16 kl. 19:12

Jean Sibelius kom till Hangö för att festa

Tonsättaren kom till Hangö för att få ro från sin gravida fru, konstnären Venny Soldan-Brofeldt vandrade naken på stugan i Tvärminne och sångaren Georg Malmstén lät staden inspirera till en av sina folkkäraste valser. Hangö har alltid varit pop bland kultureliten. Nu kan man bekanta sig med de kända besökarna på en utställning på Hangö museum.

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

YLE - 12 aug 16 kl. 13:46

Jazzmusik på krog ska förlänga turistsäsongen i Hangö

Hanko Soul Jazz Weekend ordnas för första gången 12-14.8 i Östra hamnen och i stadshuset. Evanemanget är noga inprickat för att inte krocka med resten av stadens kulturutbud.

YLE - 19 maj 17 kl. 17:43

Wirkkalastatyn slängdes i hamnbassängen i Hangö – fiskades upp utan huvud

Designfamiljen Wirkkala syns i stadsbilden i Hangö trots att det är över hundra år sedan formgivaren Tapio Wirkkala föddes i staden. Familjen flyttade bort, men kvar finns frihetsmonumentet och den huvudlöse soldaten. Allt fick sin början år 1911 när Ilmari Wirkkala fick jobb som konstnärlig ledare vid företaget Hangö granit.

YLE - 31 maj 16 kl. 17:39

Hangöföretag bjuder mindre bemedlad familj på sommarsemester

De vackra villorna längs med Appelgrensvägen börjar så småningom fyllas av Hangös sommargäster. Inkvartering kostar ändå en hel del i Finland och alla familjer har inte råd att åka på semesterresa och ta in på ett av Hangös bildsköna pensionat. Därför har Mira Haahti, tidigare frivillig krisarbetare som numera driver pensionaten Tellina och Thalatta, valt att bjuda in en mindre bemedlad familj på en veckas semester i Hangö i juni.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

SFP:aren Samuel Broman ny kommunstyrelseordförande i Korsholm

SFP:aren Samuel Broman blir ny ordförande för kommunstyrelsen i Korsholm..

YLE - 5 timmar sedan

Skolelever gjorde storfynd på utgrävningarna i Ölmos: En välbevarad stenyxa och fina krukskärvor

Unika arkeologiska fynd har gjorts vid utgrävningarna i Ölmosviken på Kimitoön. Tidigare i veckan hittade en grupp skolelever, som deltog i utgrävningarna en stenyxa och välbevarade krukskärvor..

YLE - 5 timmar sedan

Kampanj drog in 100 000 euro mindre än Mikaelskolan i Ekenäs hoppats på

Mikaelskolans kampanj för att få ekonomin på rätt köl igen bringade in 45 000 euro, alltså inte ens en tredjedel av målet på 150 000..

YLE - 5 timmar sedan

Slutpillat på mobiltelefonerna - eleverna i Steinerskolan i Ekenäs får i stället spela kort på rasten

Mikaelskolan i Ekenäs inför ett mobilfritt system för årskurserna 6-9 från och med i höst. Beslutet bygger på ett hopp om mer social interaktion bland eleverna under rasterna. Även de flesta andra högstadierna i Västnyland har regler för mobilanvändning under skoltid..

YLE - 7 timmar sedan

"Mardrömmen fortsätter" säger Vapaavuori - andra är försiktigt positiva till nytt besked om vårdreformen

Enligt regeringsförhandlingarna ska vården i framtiden skötas av 18 självstyrda landskap, men huvudstadsregionen får en egen förvaltningsmodell. Jan Vapaavuori är besviken men inte överraskad..

YLE - 6 timmar sedan

Barn och unga har tänt eld på asp och poppelfrön i Sverige - eldlekarna har orsakat hundratals markbränder

De senaste dagarna har man kunnat se massor av vita små bomullsaktiga bollar i luften. Det svävande luddet är aspens frön. I Sverige har barn och unga tänt eld på luddet, vilket har orsakat markbränder..

YLE - 6 timmar sedan

Rinne: Slut på hälsoföretagens surr kring vårdreformens honungsburk

Regeringssonderaren Antti Rinne är uppenbart nöjd med överenskommelsen när det gäller vårdreformen. Rinne påpekar att marknadsmodellen nu är begraven och att det är den offentliga sektorn som entydigt ansvarar för att organisera vården..

YLE - 7 timmar sedan

Sara Wilson pratar jordbruk med byns bönder i Västnylands nyaste podd: Broddcast från Backgränd

Sara Wilson bor mitt i byn Backgränd i Karis. I hennes hemby hör jordbruk och traktorer till en naturlig del av närmiljön - men vad gör bönderna egentligen på dagarna? Svaren får du i Wilsons nya podd..

YLE - 8 timmar sedan

HS: Kravet om 0,7 vårdare per äldre ska skrivas i lagen

Arbetsgruppen vid regeringsförhandlingarna som behandlade frågan om antalet vårdare per äldre har nått resultat. Den lagstadgade miniminivån inom äldreomsorgen blir 0,7 vårdare per äldre och den blir bindande, erfar Helsingin Sanomat..

YLE - 8 timmar sedan

Efter lång rekryteringsprocess valdes Henrik Grönroos till rektor för Västra Nylands folkhögskola

Rekryteringen av en rektor med tillsvidare tjänsteförhållande har pågått sedan början av året. Styrelsen för Västra Nylands folkhögskola (VNF) valde i onsdags Henrik Grönroos till rektor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.