Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 24 May, 15:21

Västerbottens Folkblad - 15 maj 19 kl. 07:00

Vi har inte diskuterat nedläggning av skolanOrdförande i utbildningsnämnden drev, med sin utslagsröst, igenom ett förslag på nedläggning av Nästansjö skola. Bakom det beslutet stod Jonny Kärkkäinen KD samt C, FI och PA. En ledamot från KD deltog inte i omröstningen. För att beslutet inte skulle tas efter att skolan gått på sommarlov och berörda parter skulle få en månad extra [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Nästansjö, Jonny Kärkkäinen KD, PA, KD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har inte diskuterat, nedläggningav , skolan
Skånskan - 20 apr 19 kl. 05:00

Upprop mot nedläggning

Slimminge Slimmingeborna är rädda att deras skola ska läggas ned.
Efter två dagar på byalagets hemsida har 389 personer protesterat mot nedläggning av skolan.– Vi har läst att den föreslagna nya skolan i Rydsgård ska rymma 300 elever.

Dalarnas tidningar - 20 dec 16 kl. 14:27

Skolan i Rörbäcksnäs hotas av nedläggning

Ett förslag om att lägga ner skolan och förskolan i Rörbäcksnäs ligger nu på bordet hos politikerna i Malung-Sälens kommun.
Hotet om nedläggning upprör många familjer i byn.
I dagsläget går tio elever från förskola upp till årskurs fem på skolan i Rörbäcksnäs och totalt med fritids finns totalt 15 barn på skolan..

ÖstersundsPosten - 18 feb 14 kl. 10:15

Ingen nedläggning av skolan i Kälarne

Beslut om nedläggning av skolan i Kälarne skjuts på framtiden. Skolan får ett år på sig att visa att verksamheten fungerar..

Magazin24 - 30 nov 15 kl. 13:32

Skola hotas av nedläggning

Akut namninsamling.Ekeby Skola i Rytterne hotas av nedläggning och nu kraftsamlar ett helt område och Stora Ekeby Ridklubb för att bevara skolan.I dagsläget vill politikerna att 40 elever till ska gå på skolan, annars går den inte med vinst.

Skånskan - 13 mar 18 kl. 05:00

Byskolor hotas av nedläggning

Höör Under de kommande åren ska barn- och utbildningsnämnden spara cirka 21 miljoner kronor. Till följd av detta kan byskolorna i Tjörnarp och Gudmuntorp komma att stängas. ERWP.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 16 kl. 11:55

Föreslår nedläggning av byaskolor

Utbildningsnämnden har tidigare föreslagit en nedläggning av byaskolorna i Lycksele. På fredagen tog kommunstyrelsens arbetsutskott samma beslut. Byaskolorna i Umgransele, Knaften och Rusksele ska läggas ned.

YA - 13 jun 14 kl. 10:14

Ett klubbslag från nedläggning

Foto: Albin Brömark
I dag är det skolavslutning. I Skillinge kan det bli den sista någonsin. På onsdag samlas skolpolitikerna till möte och en stängning av kommunens minsta skola är bara ett klubbslag borta.

BT - 08 jan 13 kl. 07:40

Skolorna ett steg närmare nedläggning

Heta känslor svallade när ordföranden Lars Holmin delade ut ordet. Den moderate samtalsledaren för Arbetsgruppen för Lärande och Välfärd i kommunen Roger Wilhelmsson talade för en nedläggning skulle stärka skolverksamheten i kommunen.
?

BT - 08 jan 13 kl. 07:40

Skolorna steget närmare nedläggning

Heta känslor svallade när ordföranden Lars Holmin delade ut ordet. Den moderate samtalsledaren för Arbetsgruppen för Lärande och Välfärd i kommunen Roger Wilhelmsson talade för en nedläggning skulle stärka skolverksamheten i kommunen.
?

Vimmerby Tidning - 28 sep 12 kl. 08:32

”Handlar inte om nedläggning”

Slöjdomorganisationen handlar om att göra slöjdlärartjänsterna mera attraktiva – och om sexornas betyg. Men inte alls om någon nedläggning av skolan i Djursdala, förklarar rektor Inger Tengvall.
– Inte ett smack.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Ursinnig festival skapar glädje

Jörnsborna vände frustrationen över att inte bli lyssnade på och skapade två konstruktiva festveckor. – Vi tillhör och vi tillför!     En levande landsbygd, det har det pratats om länge.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Passagerare fick böter

En person fick böter efter att ha stoppats av polis på E12 vid Brännland på fredagen. Klockan var strax före 13.00 när polisen kontaktades om en personbil som körde vingligt på E12 utanför Umeå.

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

Quiz: Känner du igen EU:s flaggor?

Den brittiska och den franska flaggan har nog de flesta koll på. Men hur är det med de andra EU-ländernas flaggor? Vet du hur Bulgariens, Maltas och Sloveniens flaggor ser ut?

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Älgkrock på E12

En personbil krockade på fredagseftermiddagen med en älg på E12. Olyckan inträffade söder om Stensele i Storumans kommun strax före klockan 13.30 på fredagen.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Tummen upp för Mötesplats Stöcke

Planerna på en ny idrottshall kombinerad med bland annat butik, kafé, bibliotek och apotek får klartecken av byggnadsnämnden som säger ja till detaljplanen. Detaljplanen går nu vidare till kommunfullmäktige för antagande. Förutom en ny idrottshall ska den nya byggnaden fungera som en mötesplats och erbjuda lokaler för service och andra typer av aktiviteter.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Ja till nya punkthus på Mariehem

Byggnadsnämnden i Umeå säger ja till tre nya punkthus på Mariehem. Totalt kommer 70 lägenheter att byggas på det som tidigare var parkeringsplats. En detaljplan antogs vid veckans sammanträde.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Lyssna på Byggmarks debutlåt

Leva Life med ”Byggis & Mackan” har släppts. Lyssna på låten här. Byggmark konstaterar på sin Instagram att det känns helt overkligt att låten nu har släppts.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Nya besked: Folkhögskolan lämnar Dalkarlså omedelbart

Det har varit många turer kring vad som ska hända med folkhögskolan i Dalkarlså, men nu står det....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Kenttä om ex-lövet: ”Bra erfarenheter med honom”

En poängmaskin med Lövenförflutet är ute på marknaden – vilket sportchef Per Kenttä så klart har koll på. Trots att han gjorde flest poäng av alla spelare i Oskarshamn i hockeyallsvenskan fick Alex Hutchings lämna klubben efter säsongen och fick alltså inte följa med upp i SHL. – Jag blev extremt besviken över att jag aldrig ens var […].

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Soraya Post (FI): ”Befinner oss i en krissituation”

EU:s stats- och regeringschefer har antagit konventionen om mäns våld mot kvinnor. Nu vill....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.