DN > Nyheter

Thursday, 23 May, 17:02

DN - 15 maj 19 kl. 06:58

1 miljard kronor för Monets tavla ”Höstackar”En av Claude Monets tavlor i serien ”Meules” har gått för över en miljard kronor på auktionshuset Sotheby’s. Utropspriset var cirka hälften så mycket och säljaren köpte den för ”bara” 25 miljoner kronor..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Monets, Höstackar, Claude Monets, Meules, Sotheby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1 miljardkronor för , Monets, tavla, Höstackar
Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

En målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York. Det är nytt Monetrekord. Tavlan, som klubbades för 110,7 miljoner dollar, ingår i serien "Meules" (höstackar) om 25 mål.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 04:25

Monettavla klubbades för en miljard kronor

En målning av den franske impressionisten Claude Monet har sålts för motsvarande drygt en miljard kronor under en auktion i New York. Det är nytt Monetrekord. Tavlan, som klubbades för 110,7 miljoner dollar, ingår i serien "Meules" (höstackar) om 25 mål.

Dalarnas tidningar - 22 maj 15 kl. 16:00

Tryggt och etablerat Avesta Art

Tidsaspekten som man vill lyfta fram i årets tema har dels att göra med just de gångna tjugo åren, dels med byggnaden som minne från industrialismens storhetstid i trakten och därtill har man plussat på med ett tidstema för konsten. Tiden är något som konstnärer har arbetat med under alla tider – vanitas- och förgängelsemotiven var vanliga under 1600-talets barockkonst, ”Minns att du ska dö”, en konkret påminnelse om tidens gång. Claude Monets målningar av höstackar under olika ljusförhållanden visade tidens gång under dygnet och årstiden.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Så kan du som förälder hantera skolstrejkande barn

Hur ska man agera om ens barn känner oro för klimatet? Och ska ens barn få delta i klimatstrejken? DN har frågat Malin Bergström, barnpsykolog och docent vid Karolinska institutet..

DN - 1 timme sedan

Marcus Kinhult tillbaka efter succén: ”Verkligheten kom i kapp mig”

Marcus Kinhult från Skaftö GK i Bohuslän tog spelledigt en vecka efter succén i British Masters. På torsdagen peggade den nya svenska golfstjärnan upp i Made in Denmark på Nordjylland. Han ligger en bra bit från täten efter första dagens spel.

DN - 3 timmar sedan

Vad vet du om Pedro Almodóvars filmer?

Pedro Almodóvar gästar Cannes med nya, delvis självbiografiska ”Dolor y gloria” (”Pain and glory”). Vad kan du om den snart 70-åriga spanska regissören?.

DN - 2 timmar sedan

Karolinska sköt upp undersökning av cancer – barn avled

Ett barn som haft cancer skulle ha fått regelbunden återkoll på Karolinska – men en undersökning sköts upp. Barnets liv gick sedan inte att rädda när röntgenbilder efter ett halvår visade spridd cancer. Sjukhuset gör nu en lex Maria-anmälan..

DN - 2 timmar sedan

Biblioteksersättningen höjs kraftigt

Författare, illustratörer och fotografer vars verk lånas ut på bibliotek kommer nu att få en högre ersättning. .

DN - 3 timmar sedan

Avspärrningar utanför Downing Street

Premiärministerns bostad 10 Downing Street och omkringliggande Whitehall i London har spärrats av sedan ett misstänkt föremål hittats i området, uppger Reuters..

DN - 4 timmar sedan

Markbränderna i Stockholms län släckta

Under tre dygn utbröt 350 markbränder i Stockholms län och hela räddningsregionen fick kämpa hårt för att hantera dem. Men under torsdagen, samtidigt som regnet började falla över Stockholm, var alla bränder släckta. – Det har varit ansträngande, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral..

DN - 5 timmar sedan

Katarina Frostenson skarpt kritisk mot Svenska Akademien – kallar utredningen för ”beställningsjobb”

Den tidigare ledamoten Katarina Frostenson riktar i sin nya bok kraftig kritik mot Svenska Akademien och flera av sina tidigare kollegor. Hon avslöjar också hittills okända uppgifter om mötet där hon skulle försvara sig. .

DN - 5 timmar sedan

Kristina Winberg: Jag har bara hållit mig till sanningen

Kristina Winberg utreds av åklagare om förtal mot partikollegan Peter Lundgren, efter att hon berättat om att han tafsat på en annan kvinna inom SD. – Det känns jättejobbigt. Jag har bara hållit mig till sanningen, säger hon till Dagens Nyheter..

DN - 8 timmar sedan

Washington godkänner kompostering av döda

WASHINGTON. Ett mer miljövänligt alternativ till kremering och jordfästning blev i veckan lagligt i den amerikanska delstaten Washington. Kompostering av mänskliga kroppar tar mindre energi i bruk och släpper ut mindre koldioxid, vilket ska motverka klimatkrisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.