GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 19 May, 13:28

GöteborgsPosten - 14 maj 19 kl. 07:55

Fartygsdispyt mellan USA och NordkoreaNordkorea kräver att få tillbaka det fraktfartyg som USA beslagtog förra veckan..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
USA, Nordkorea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fartygsdispytmellan , USAoch , Nordkorea
Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:29

USA: Nordkorea boven bakom jätte-it-attack

Anklagar landet för världsomfattande it-attack. Det var i våras som den stora it-attacken drabbade världen. Utpressningsviruset Wannacry infekterade datorer i omkring 150 länder, även i Sverige, genom att låsa datorns filer och kräva betalning för att de skulle återställas.

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 03:26

USA: Nordkorea provocerar

"Besvärande och provokativ upptrappning" på den koreanska halvön.USA använde hårda ord sedan Nordkorea avfyrat två medeldistansrobotar i Japanska sjön på onsdagen.
Utrikesdepartementet i Washington gjorde klart att USA i samarbete med allierade och partner nu ska vidta "lämpliga åtgärder" efter Pyongyangs senaste "brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner".

BT - 26 mar 14 kl. 03:26

USA: Nordkorea provocerar

"Besvärande och provokativ upptrappning" på den koreanska halvön. USA använde hårda ord sedan Nordkorea avfyrat två medeldistansrobotar i Japanska sjön på onsdagen.Utrikesdepartementet i Washington gjorde klart att USA i samarbete med allierade och partner nu ska vidta "lämpliga åtgärder" efter Pyongyangs senaste "brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner".

BT - 22 dec 14 kl. 22:29

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades. USA:s FN-ambassadör Samantha Power skräder inte orden när hon inför FN:s säkerhetsråd beskriver människorättsläget i Nordkorea.

SvD - 25 apr 14 kl. 08:06

USA: Nordkorea förbereder kärnvapentest

Nordkorea verkar förbereda ännu ett kärnvapentest, enligt rapporter både från USA och Sydkorea. Under fredagen reser USA:s president Barack Obama till Sydkorea, och i en intervju varnar han Nordkorea för fortsatta kärnvapentester. .

Expressen - 17 sep 17 kl. 20:22

USA: Nordkorea kommer förgöras

Donald Trumps uttalande om att slå till mot Nordkorea med "eld och vrede" om robotuppskjutningarna inte upphör var inget tomt hot. Det säger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley till CNN.  – Om USA måste försvara sig eller våra allierade kommer Nordkorea att förgöras.

SVT - 21 feb 18 kl. 03:02

USA: Nordkorea ställde in möte med Pence vid OS

Nordkorea planerade ett möte med USA på hög diplomatisk nivå under vinter-OS i Pyeongchang, men ställde in bara timmar innan mötet skulle äga rum. Det uppger stabschefen för USA:s vicepresident Mike Pence. Nordkorea har ännu inte kommenterat uppgifterna..

Expressen - 07 mar 18 kl. 06:44

USA: Nordkorea mördade Kim Jong-Uns bror med nervgift

USA slår nu fast att Nordkorea mördade Kim Jong-Uns halvbror på flygplatsen i Kuala Lumpur.På order av regimen ska det förbjudna nervgiftet VX använts, enligt The Guardian. Samtidigt som Nordkorea signalerar om att nedmontera landets kärnvapen har USA infört nya sanktioner..

Nyhetsverket - 19 apr 12 kl. 19:05

USA: Nordkorea-hot toppar listan

Att USA ser mycket allvarligt på hot och aktioner från Nordkorea är ingen nyhet men nu går försvarsminister Leon Panetta ut och understryker allvaret: - Vi är en tum (inch) från krig nästan varje dag i den delen av världen och vi måste vara väldigt försiktiga med vad vi säger och gör, säger han till CNN och tillägger att Nordkorea toppar listan på det han är sömnlös över..

DI - 31 mar 17 kl. 13:47

USA: Nordkorea agerar hänsynslöst

Nordkorea agerar på ett hänsynslöst sätt och måste stoppas. Det sa USA:s försvarsminister Jim Mattis som svar på en fråga om det potentiella hotet mot USA från ballistiska missiler, rapporterar Reuters..

Sydsvenskan - 07 mar 18 kl. 02:17

USA: Nordkorea använde nervgift

USA har formellt slagit fast att Nordkorea mördade sin ledares halvbror Kim Jong-Un med nervgiftet VX. Det innebär att USA har tagit beslut om fler sanktioner. Enligt amerikansk lag läggs ett importstopp på produkter från länder som använder kemiska str.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Stor brand i Vänersborg

Räddningstjänsten: "Det brann för fullt och det var kraftig rökutveckling"..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Bevara kjûrkan mitt i byn - med fisk!

Kommunala bolaget Higabs hantering av Feskekôrka är under all kritik. Såväl behandlingen av fiskehandlarna som kommunikationen med allmänheten har fallerat..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Tvinga inte företagen att bli rökpoliser

Med det utökade rökförbudet som börjar gälla första juli har vi återigen ett exempel på hur nya lagar och regler stiftas utan någon ordentlig konsekvensanalys. Tvinga inte företagare att bli rökpoliser..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Ett sorgligt systemfel

Det måste vara ett systemfel när det finns 250 miljoner till tre cm bredare hundburar i hundförarnas polisbilar, men inga pengar för funktionsnedsattas livskvalitet, skriver Lars Ulin..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Omstritt försök till omval

Bolivias president Evo Morales har inlett sin kampanj för en fjärde mandatperiod..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Bisarra detaljer i rättegång mot kultledare

Kvinnor som brännmärktes med sin ledares initialer..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Spräckt budget drabbar andra

Det som händer när en verksamhet inom kommunen överskrider sin budget är att en annan verksamhet får stå tillbaka, det finns inga andra pengar..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Stackars Ebba ...

Stackars Ebba ligger i diket. Det har hon gjort sedan i höstas. Jag ser henne varje morgon när jag cyklar till jobbet..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Osmakligt snyftande

Var snäll och sluta med alla snyftreportage om Skråmofamiljen inklusive morfar och mormor. Det är en skam gentemot alla IS offer..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Billigare att tanka i dag

Angående bensinupproret: Vi betalar faktiskt mindre per mil för bensin och diesel nu än år 2000..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.