DI > Ekonomi

Tuesday, 21 May, 21:52

DI - 15 maj 19 kl. 06:40

Svenska butikshandlare ser allt mörkare på framtidenButikshandlarnas framtidstro försämrades i maj. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och lönsamhet, sjönk till 95,8 i maj jämfört med 99,9 i april. Det framgår av Svensk Handels Handelsbarometer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svensk Handels Handelsbarometer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska butikshandlare, serallt , mörkare, framtiden
GöteborgsPosten - 04 feb 16 kl. 10:51

Astra ser dystert på framtiden

Astra Zeneca vände till vinst - men ser mörkare på framtiden. Aktien faller just nu på Stockholmsbörsen..

YLE - 05 jul 13 kl. 06:27

MT: Lantbrukarna ser ljusare på framtiden

Lantbrukarna ser ljusare på framtiden. Två av tre lantbrukare tror att näringen kommer att vara minst lika lönsam i den närmaste framtiden, skriver Maaseudun Tulevaisuus. I samma lantbruksbarometer för ett och ett halvt år sedan var det bara hälften som trodde det.

YLE - 12 jun 14 kl. 05:09

Ido ser ljust på framtiden

Företaget Ido, som tillverkar bland annat toalettstolar, ser ljust på framtiden och på att fabriken i Ekenäs får bli kvar. De tror också på ny, patentbelagd produkt.
På Sanitec är det ibland brist på kapacitet.

Expressen - 18 sep 14 kl. 06:25

Ullareds-Boris tillbaka – ser ljust på framtiden

Här gör Boris Lennerhov sitt första framträdande efter sjukdomen – med Ingvar Oldsberg vid sin sida. Och det var en Gekås-vd som var vid gott mod och som ser positivt på framtiden. Dessutom kan de båda profilerna ha ett nytt projekt på gång.

GT - 18 sep 14 kl. 06:25

Ullareds-Boris tillbaka – ser ljust på framtiden

Här gör Boris Lennerhov sitt första framträdande efter sjukdomen – med Ingvar Oldsberg vid sin sida. Och det var en Gekås-vd som var vid gott mod och som ser positivt på framtiden. Dessutom kan de båda profilerna ha ett nytt projekt på gång.

Norrtelje Tidning - 13 sep 11 kl. 04:00

Grisuppfödare ser dystert på framtiden

Det är kris i grisbranschen. Norrtäljes uppfödare ser dystert på framtiden. ?

YLE - 06 mar 13 kl. 09:00

Kommunerna i Österbotten ser ljust på framtiden

Österbottens kommuner hade förra året landets bästa utveckling inom ekonomi och sysselsättning och regionens kommuner ser ljusare på framtiden än landets övriga kommuner. Det svaga ekonomiska läget märks dock i att arbetslösheten steg i regionen. Uppgifterna kommer från en rapport som Arbets- och Näringsministeriet ger ut idag..

Nyteknik - 13 nov 13 kl. 08:52

Leverantörer ser ljust på framtiden

Ökad orderingång. Högre omsättning. En fullbokad på mässa.

Vimmerby Tidning - 14 dec 13 kl. 06:06

IF Metall ser ljust på framtiden

Göran ”Gurra” Gustavsson är klubbordförande på SAAB för IF Metall och han ser ljust på framtiden. Annat var det för ett och ett halvt år sedan..

LV - 20 feb 14 kl. 08:39

Pappersföretag ser ljust på framtiden

Papper och Plast i Kisa har under senare år expanderat kraftigt och gjort stora investeringar och har idag 20 anställda.
Företagets vd, Stefan Löfving och platschefen i Kisa, Mikael Borggren ser ljust på framtiden..

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 20:04

McIlroy ser ljust på framtiden

Världstrean i golf, Rory McIlroy, ser ljust på framtiden. I synnerhet sedan hans ögon genomgått en laseroperation.— Operationen var lyckosam.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Svala reaktioner på Theresa Mays brexitförslag

Under ett tal på tisdagen uppmanade Theresa May parlamentet att rösta för hennes utträdesförslag och öppnade för en omröstning om en andra folkomröstning. Reaktionerna på premiärministerns utspel har dock varit minst sagt svala..

DI - 1 timme sedan

Börsbolagen vräker ner kallduschar över spararna

Börsbolagens jakt på pengar blir allt vildare. För börsen som marknad är det ett styrketecken. Men för aktiespararna blir det allt tätare mellan kallsuparna..

DI - 1 timme sedan

Ny storblankare i Episurf – men smäll för blankarna i JM

En ny storblankare har klivit in i Episurf Medical för första gången sedan 2014. Även i Getinge och JM syns nya blankningspositioner – men storblankarna tar smällar i JM..

DI - 1 timme sedan

Bokningsras för charterbolagen – ”ett unikt fyndläge”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki.

DI - 2 timmar sedan

Här är förutsättningarna för fortsatt drift av Ringhals

DEBATT. Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar som i förlängningen drabbar svensk elproduktion och klimatet, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist, aktuell med boken Klimatnyckeln..

DI - 2 timmar sedan

Börsen civiliserar Trumps politik

LEDARE. Trump har ett starkt principiellt stöd för sin hållning mot Kina, både i EU och hos Demokraterna. Men vill han vinna valet 2020 kan han inte riskera tillväxten.

DI - 2 timmar sedan

Konflikt bäddar för ny ägarrockad i Wallenbergsfären

FAM, som ansvarar för tillgångar för 46 miljarder kronor åt Wallenbergsstiftelserna, har inte förvaltat sitt pund särskilt väl. .

DI - 2 timmar sedan

Magdalena Andersson vill se nytt EU-samarbete mot korruption

Socialdemokraterna vill tillsätta en ny arbetsgrupp som ska arbeta mot korruption i EU. Gruppen är tänkt att ligga under den Europeiska åklagarmyndigheten och fokusera på förbyggande åtgärder..

DI - 2 timmar sedan

Usel utveckling för Wallenbergs maktportfölj

Familjen Wallenbergs helägda maktbolag FAM har haft en svag avkastning i flera år och under det senaste året har alla börsnoterade innehav utvecklats betydligt sämre än börsindex.   ”Kursutvecklingen har inte riktigt blivit som vi tänkt oss”, säger FAM:s vd Lars Wedenborn om fiaskoinvesteringen i fukthanteringsbolaget Munters..

DI - 3 timmar sedan

Nokia ser fördelar i amerikanska attacker mot Huawei

På sikt kan telekomjätten Nokia kan gynnas av USA:s svartlistning av Huawei. Det uppgav vd:n Rajeev Suri under bolagets årsstämma på tisdagen enligt nyhetsbyrån Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.