YLE > Finland

Monday, 27 May, 05:43

YLE - 15 maj 19 kl. 06:32

Majoriteten vill inte att skatterna höjs – arvs- och gåvoskatten får gärna krympa77 procent av finländarna nobbar en höjning av den totala skattesatsen. Det framgår i en undersökning som gjorts av Näringslivets delegation, EVA..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Näringslivets, EVA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Majoritetenvill inte att , skatterna, höjs, arvsoch , gåvoskatten, får gärna krympa
PrivataAffärer - 10 aug 18 kl. 10:38

Skatterna som försvann

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

DI - 27 jun 14 kl. 10:28

Skatterna som V vill återinföra

Vänsterpartiet vill återinföra arvs- och förmögenhetsskatten, reformera det ekonomiska ramverket och lyfta ur investeringar ur budgeten. Däremot tycker de att skuldkvoten ligger på en bra nivå och vill inte öka statens skuldsättning..

ÖstersundsPosten - 08 aug 14 kl. 16:56

Därför togs de skadliga skatterna bort

Tyvärr framförs ibland röster för återförande av arvs-, gåvo- och förmögenhetsskatt. Många verkar ha glömt varför dessa skadliga skatter avskaffades..

YLE - 18 dec 14 kl. 10:12

Höjningar och skärpningar i skatterna nästa år

År 2015 för med sig skattehöjningar och -skärpningar. Bland annat stiger fastighetsskatten och kommunalskatten i många kommuner och kapitalinkomst- och arvsbeskattningen skärps. Ett nytt barnavdrag tas i bruk för åren 2015-2017 för att kompensera minskningen av barnbidraget.

Expressen - 02 apr 19 kl. 10:33

Annie Lööfs besked om skatterna – de kan höjas

Centerpartiet har sagt nej till att en kommande skattereform ska innehålla en återinförd förmögenhetsskatt eller arvs- och gåvoskatt, men frågan om höjd bankskatt kommer att ligga på bordet, liksom flera andra skatter.Det sade Annie Lööf, Centerpartiets ledare, vid en träff med riksdagsjournalisterna på tisdagen.– S fick stryka en rad om höjd kapitalbeskattning i 73-punktsprogrammet, enligt partiledaren..

TA - 30 jun 14 kl. 11:59

Piketty vill se svensk kapitalskatt

Thomas Piketty, kändisekonomen vars bok Kapitalet i det 21:a århundradet fått stort genomslag, förespråkar att Sverige återinför arvs- och förmögenhetsskatt. Han får medhåll av ekonomiprofessorn Daniel Waldenström.
Avskaffandet har gjort att vi i dag vet väldigt lite om utvecklingen av förmögenhetsskillnader i Sverige, enligt Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

Kristianstadsbladet - 30 jun 14 kl. 11:59

Piketty vill se svensk kapitalskatt

Thomas Piketty, kändisekonomen vars bok Kapitalet i det 21:a århundradet fått stort genomslag, förespråkar att Sverige återinför arvs- och förmögenhetsskatt. Han får medhåll av ekonomiprofessorn Daniel Waldenström.
Avskaffandet har gjort att vi i dag vet väldigt lite om utvecklingen av förmögenhetsskillnader i Sverige, enligt Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

BT - 30 jun 14 kl. 11:59

Piketty vill se svensk kapitalskatt

Thomas Piketty, kändisekonomen vars bok Kapitalet i det 21:a århundradet fått stort genomslag, förespråkar att Sverige återinför arvs- och förmögenhetsskatt. Han får medhåll av ekonomiprofessorn Daniel Waldenström. Avskaffandet har gjort att vi i dag vet väldigt lite om utvecklingen av förmögenhetsskillnader i Sverige, enligt Daniel Waldenström, professor i nationalekonomi vid Uppsala universitet.

BT - 30 jun 14 kl. 17:10

Stjärnekonom vill höja svensk skatt

Den franske kändisekonomen Thomas Piketty förespråkar att Sverige återinför arvs- och förmögenhetsskatt. - Det är svårt att förstå varför socialdemokratiska Sverige har gått ner till noll procent.- Noll procent på arv, oavsett hur stor summa det handlar om, är verkligen en låg skattesats.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:20

Arvsskatten gör sig bäst borttagen

Tyvärr framförs ibland ­röster för återförande av arvs-, gåvo- och förmögenhetsskatt. Många verkar ha glömt varför dessa skadliga skatter avskaffades.
Arvs- och gåvoskatten drabbade främst generationsskiften i små och medel­stora familjeföretag.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Morgonkollen: Finlands lejon tog hockeyguld i VM, De gröna gjorde ett historiskt bra EU-val

Finland vann Kanada 3-1 i VM-finalen i hockey och mycket kommer att vara sig likt i parlamentet i Bryssel efter EU-valet..

YLE - 15 minuter sedan

Henrik Wickstöm gjorde ett bra val i Västnyland

Ingåbon Henrik Wickström (SFP) fick flest röster i Ingå och Sjundeå medan Nils Torvalds (SFP) var etta i Raseborg. I Lojo fick Eero Heinäluoma (SDP) flest röster..

YLE - 18 timmar sedan

Två barn och en personbilsförare döda i frontalkrock med långtradare i Sastamala

En personbil och en långtradare krockade under lördagskvällen i Sastamala i Birkaland. Personen som körde personbilen, samt de två barn som var passagerare i bilen, dog..

YLE - 1 timme sedan

Pirkko Ruohonen-Lerner blev inte återinvald i Europaparlamentet – så här gick EU-valet i Östnyland

Borgåbon och den sittande Europaparlamentariken Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) blev inte återinvald. Vi har också kollat in vilka kandidater och partier som var populärast i Östnyland..

YLE - 6 timmar sedan

Glädjeyra – se hur fansen firar Finlands VM-guld i ishockey

Finländska fans träffades för att fira Finlands pinfärska världsmästerskap i ishockey. I artikeln stämningar från Helsingfors, Åbo och Karis..

YLE - 12 timmar sedan

Så framskred den spännande valkvällen - se Svenska Yles stora valvaka och liveblogg här!

Svenska Yle har bevakat hela EU-valet direkt. Här kan du läsa mer om kvällens händelser och titta på vår valvaka i sin helhet..

YLE - 5 timmar sedan

Statsvetare Åsa von Schoultz: EU-valet blev ett klimatval - det banade väg för grön seger

Klimatfrågan gynnade sakägarna, De gröna. Men EU-valet var också en framgång för etablerade politiker, bedömer statsvetare Åsa von Schoultz..

YLE - 6 timmar sedan

Glädjeyra på Salutorget – se hur fansen firar Finlands VM-guld i ishockey

Yle sände direkt från firandet i Helsingfors centrum då finska fans träffades på torget för att fira Finlands pinfärska världsmästerskap i ishockey..

YLE - 9 timmar sedan

Livechatt: Kanada–Finland – så här tog Lejonen VM-guld!

Dagen med stort D är här! Lejonen har sensationellt nog tagit sig till final i Bratislava. Hur ska det gå?

YLE - 6 timmar sedan

Glädjeyra i Helsingfors - se hur fansen firar Finlands VM-guld i ishockey

Yle sände direkt från firandet i Helsingfors centrum då finska fansen träffas på torget och firar Finlands pinfärska världsmästerskap i ishockey..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.