Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 May, 21:18

Skånskan - 15 maj 19 kl. 06:30

Kyrkan öppnar efter renoveringSJÖBO Kyrkan stängdes för renovering och upprustning sent i höstas.
Nu är sot och smuts borta från väggarna, Södra Åsums kyrka är ljus och fin och på söndag är det dags för återöppnande med musik, tal och festmässa.Från början var planen att tvätta bort sot och smuts från kyrkväggarna och måla dem tillsammans med bänkar och fönsterbågar.
Men akustikputsen som sattes upp på väggarna 1985 gjorde att planerna fick ändras. Den gick inte att måla över.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Kyrkan, Åsums, Göran Lasson, Christian Forsberg, Erica Lillö, Sjöbo, Baton, Åke Appelgren, Jörgen Jönsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkanöppnar efter , renovering
Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:00

Grönt ljus för renovering av unik orgel

Vanstad Orgeln i Vanstad är tagen från den gamla kyrkan vid Caroli i Malmö. Det framkommer av en unik inblick i Lunds stifts inventering av orglar. Nu har Lövestad församling fått tillstånd att renovera den.

YLE - 12 jan 16 kl. 06:16

Tegelbitar faller från kyrkan i Kristinestad

Kristinestads kyrka är ingärdad med skyddsstängsel. Tegelstenarna krackelerar och flisor och bitar ramlar ner. Kyrkan ska småningom renoveras.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:00

Kyrkan tillbaka i ny och frisk skepnad

KÅGERÖD Efter ett års renovering står nu Kågeröds kyrka åter öppen igen.
Nu i ny och betydligt friskare skepnad.
Mögellukten och alla gifter som fick besökarna att få huvudvärk är bortplockade.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 09:00

Nya målningar från 1500-talet hittades i kyrkan vid renovering

Everlöv I januari stängde Everlövs kyrka för att valvmålningarna från 1500-talet skulle rengöras. Men under arbetets gång har nya målningar upptäckts under putsen och delar av dem har nu tagits fram.
– Hela kyrkan kan vara täckt av målningar, säger kyrkovaktmästaren Mikael Svensson.

BT - 03 mar 11 kl. 10:04

Kyrkan bör förvalta sitt pund

Debatten har varit hård om besparingar och fastighetsbestånd. Det har utvecklats en mycket tråkig ton med en målmedveten åsiktspåverkan i negativ riktning mot verksamheten i Gustav Adolfs församling, skriver Ann-Charlotte Blomqvist och Falco Güldenpfennig. För oss är det märkligt att vi väljer att avyttra fastigheter i stället för att utveckla, behålla och fylla dem med verksamhet samt hyra ut de lokaler vi för tillfället inte behöver.

YLE - 24 nov 16 kl. 05:39

Kyrkan i Kristinestad snart som ny

Renoveringen av nya kyrkan i Kristinestad har börjat. Fönster har plockats ut för restaurering och ersatts med fanerskivor. Isoleringsmaterial har tagits bort och så gott som allt inne i kyrkan har lindats in i skyddsplast.

BT - 25 aug 11 kl. 08:25

Kyrka återinvigs efter renovering

8,5 miljoner har det kostat och över ett år har det tagit. Men nu är den färdig, renoveringen av Skölvene kyrka. På söndag återinvigs den av biskop Erik Aurelius.

Sydsvenskan - 17 jul 12 kl. 06:30

Kyrkan stängs för renovering

Kyrkan i Lilla Harrie slår i november igen portarna för en arton månader lång renovering.Det omfattande arbetet kostar församlingen i storleksordningen fyra miljoner kronor. Lilla Harrie kyrka fick så sent som för tio år sedan en ansiktslyftning på utsidan.

UNT - 02 jan 13 kl. 19:58

Vårfrukyrkan stängs för renovering

På söndagen, trettondag jul, hålls den sista konserten i Vårfrukyrkan i Enköping innan kyrkan stängs för renovering. Till första söndagen i advent 2013 ska arbetena vara avslutade och kyrkan öppnas igen..

Skånskan - 04 mar 16 kl. 14:00

Läktare i kyrkan gav med sig

Hörby SÖDRA RÖRUM
När pelaren till orgelläktaren i Södra Rörums kyrka började ge med sig på grund av sättningsskador fick Hörby församling rycka ut och staga upp läktaren.
Nu har ett nytt fundament till pelaren gjutits i 1800-talskyrkans golv. Det var fastighetsskötaren i Södra Rörums kyrka som slog larm om problemen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Mopedåkare skänker pengar

Sjöbo 6 524 kronor. Så mycket fick den nya mopedföreningen Sjöbo moppars in när de ordnade sitt första rally i lördags. Pengarna skänker de nu till Barncancerfonden.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pine vågar ta plats

Litteratur/recension BOK
Allt jag inte kan säga
Författare: Emilie Pine
Översättning: Matilda Södergran
Förlag: Wahlström & WidstrandJag har en känsla av att det pågår en revolution inom litteraturen. Eller snarare är det en naturlig följd av den tystnad som bryts över världen kring allehanda upplevelser med patriarkala förtecken. Något som feministiska teoretiker ropat om i åratal, men som inte riktigt nått den breda massan förrän nu.

Skånskan - 5 timmar sedan

Åkesson besökte Höör

höör Det var inte bara Hörby som fick besök av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under måndagen. Åkesson passade också på att besöka Höör. Det var besöket i Hörby som fick de stora rubrikerna på grund av den turbulens som just nu finns inom partiet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Klippte sönder staket

Tjörnarp Trafikverket har lämnat in en polisanmälan till Höörpolisen. Detta sedan okänd person klippt sönder ett staket vid tågstationen i byn. Det beräknas kosta 5 000 kronor att laga staketet..

Skånskan - 5 timmar sedan

Stal nycklar i bil

höör En bilägare som haft sin bil parkerad på pendlarparkeringen på Bangårdsgatan har haft inbrott i sin bil någon gång mellan den 12 och 20 maj. Tjuven har krossat rutan i förardörren och stulit ett par nycklar..

Skånskan - 5 timmar sedan

Källartjuv skänkte verktyg

höör En ägare till ett källarförråd på Bredgatan har haft påhälsning av okänt antal tjuvar. Brottstiden är osäker eftersom den boende inte varit i sitt källarförråd sedan december förra året. I dagarna upptäckte hon att okänd person brutit upp dörren till förrådet och gått igenom flera plastpåsar med innehåll.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sagostund i Videdalsparken

Malmö Kan man vara tre och leka tillsammans? Får alla vara med? Det var några av frågorna som karaktärerna Drutten och Plutten brottades med när Husiebiblioteket bjöd in till en dramatiserad sagostund i Videdalsparken.

Skånskan - 5 timmar sedan

Västra hamnen kan få nytt padelcenter

Malmö Ett nytt padelcenter kan etableras i World Trade Center på Skeppsgatan i Västra hamnen. PDL Group och Midroc som förvaltar fastigheten har tillsammans ansökt om bygglov för ett inomhuscenter för padel hos byggnadsnämnden i Malmö.Padel, eller padeltennis är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash.

Skånskan - 4 timmar sedan

Svanen stänger – en fyra seklers epok slut

lund Den 29 maj stänger apoteket Svanen på Kyrkogatan, som har legat på samma plats sedan 1600-talet, i fyrahundra år.
Apoteket, som äger verksamheten, anser att en ombyggnad skulle bli för kostsam.
Problemet är att lokalerna är för små och opraktiska för dagens krav.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ny ägare till tomt i Sjöbo

Sjöbo Peter Bengt Håkan Bengtsson, 61, från Ystad, har tagit över fastigheten på adressen Måsgången 15 i Sjöbo från Ulla Barbro Jeppsson, Nils Thorsten Nilsson och Inga Maj-Britt Johansson. Ägarskiftet blev klart i maj 2019 och köpesumman blev 295 000 kronor. Tomten är 1 343 kvadratmeter stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.