Expressen > Kultur

Monday, 27 May, 07:42

Expressen - 15 maj 19 kl. 06:30

Därför revolterar de unga mot feminismenTesen att män och kvinnor håller på att glida isär fick många reaktioner.Joel Halldorf förklarar vad han menade och beklagar den svenska debattens strävan efter renhet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Halldorf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför revolterarde , ungamot , feminismen
YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

SVT Debatt - 12 feb 14 kl. 15:26

Du borde tacka feminismen, Isabella Löwengrip!

Till Blondinbella – Isabella Löwengrip! Vi är två tjejer på 18 år som hör till den generation som följt dig och din blogg från start. Vi anser att det du gör är anmärkningsvärt.

YLE - 05 feb 15 kl. 17:00

Prisbelönt Birgitta Boucht: Feminismen mår bra

Svenska Litteratursällskapets stora pris det så kallade Tollanderska priset tilldelas i år författaren Birgitta Boucht. Hon belönas för memoarboken Förklädd och naken. Självporträtt.

YLE - 08 nov 14 kl. 17:01

Feminismen finns också till för män

Feministiskt Forum vill samla alla inriktningar inom feminismen under samma tak och nå ut med sitt budskap till allt fler, också män. - Om en rik person kan vara socialdemokrat så kan en man också vara feminist, säger genusforskaren Anders Ahlbäck. Feministiskt Forum ordnades under helgen för andra gången någonsin i Helsingfors.

SVT Debatt - 08 mar 14 kl. 07:00

Den svenska feminismen behöver fler perspektiv

8 MARS Jag blev feminist för att jag tror på jämlikhet mellan könen. När jag var ung var vänsterrörelsen totalt blind för kvinnofrågan, och det är den i stort sett fortfarande. Men det finns också skäl att kritisera den svenska feminismen.

Newsmill - 14 apr 11 kl. 09:23

Japans unga revolterar mot kärnkraften

Nu är tonen är helt ny. Nu växer demonstrationerna. Från ett hundratal i Tokyo den 27 mars till dryga 17 000 i söndags den 9 april.

Sydsvenskan - 15 dec 15 kl. 18:04

Feminismen är given. Nu gäller det att börja leverera.

Sverige har världens första feministiska regering. Men vad har regeringen gjort för feminismen i Sverige och världen? Efter bara ett drygt år vid makten vore det förstås inte rimligt att förvänta sig några underverk på jämställdhetsområdet.

Helsingborgs Dagblad - 15 dec 15 kl. 18:04

Feminismen är given. Nu gäller det att börja leverera.

Sverige har världens första feministiska regering. Men vad har regeringen gjort för feminismen i Sverige och världen? Efter bara ett drygt år vid makten vore det förstås inte rimligt att förvänta sig några underverk på jämställdhetsområdet.

DN - 04 okt 11 kl. 08:00

Euroexperten: Risken är att väljarna revolterar

Hotet mot euron är politiskt, inte ekonomiskt. Det menar nationalekonomen Lars Calmfors. ?

Skånskan - 06 nov 13 kl. 13:05

Facken revolterar mot a-kasseregler

Flera a-kassor revolterar öppet mot det nya, havererade rapporteringssystemet. Nu får de kontrollorganen på sig. Ett stalinistiskt agerande, tycker Sekos ordförande..

Expressen - 25 okt 16 kl. 23:11

Utbrytarna revolterar mot Miljöpartiet

Här är MP-utbrytarna revolterar mot partiet. Fyra miljöpartistiska riksdagsledamöter hotar nu att rösta emot Miljöpartiet i flera stora frågor, skriver Dagens Nyheter. – Vi beskrivs som udda figurer, men jag bedömer att vi har en stor majoritet av de gröna väljarna med oss, säger en av dem, Valter Mutt..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

En diplomats plats är runt champagnehinken

Anna Lindstedt misstänks för brott efter helgen med kinesiska affärsmän.Martin Schibbye påpekar att den ljusskygga diplomatin är livsviktig..

Expressen - 23 timmar sedan

Så blev valrörelsen vi sent ska glömma

Karin Olsson om EU-valet och journalistiken..

Expressen - Igår: 18:00

Du ska lämna mig och krossa mitt hjärta

Den som har svårt i relationer och i sociala sammanhang kan finna en annan verklighet som förälder.Isobel Hadley-Kamptz berättar om när moderskapets smärta gör världen tydligare..

Expressen - Igår: 14:44

Kontinenten som varje generation ska förlora

Gång på gång i historien har Europas skakats av omvälvande kriser och katastrofer.Jens Liljestrand skriver inför EU-valet om kontinenten som varje generation förlorar – och återerövrar. .

Expressen - Igår: 11:00

Offer och förövare på konserthusets scen

Två aspekter av kvinnohat får röst när ”Blodhov” möter ”Kreutzersonaten”.Loretto Villalobos går på Pointfestivalen i Göteborg..

Expressen - I förrgår: 19:25

”Vi är kompromisslösa – men inget Avpixlat”

Sajten Gardet har bara funnits i några dagar – ändå har den redan polisanmälts och kallats för ”feministernas Avpixlat”.Grundaren Cissi Wallin gästar Expressen TV för att berätta om den nya plattformen.– Vi är kompromisslösa på många sätt, men vi är inte ett Avpixlat och det kommer vi aldrig att bli, säger hon i programmet Kultur-Expressen..

Expressen - I förrgår: 15:47

Rysk klassiker har blivit levande komedi för unga

Tjechov lever upp på Unga Dramaten.Maria Edström ser en betagande ”Lilla Måsen” bland flyttkartonger och frihet..

Expressen - 22 maj 19 kl. 13:10

Förre Dramatenchefen: Det var helt Kafka-likt

”På många nationalteatrar slinker det in en stämning av upphöjdhet som är konstens fiende”. Gunilla Brodrej möter Eirik Stubø, som fick sparken som chef för Dramaten för en månad sedan..

Expressen - 24 maj 19 kl. 06:30

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Expressen - 23 maj 19 kl. 17:20

Frostensons bok saknar vanlig anständighet

I ”K” berättar Katarina Frostenson om händelserna som fick Svenska Akademien att rämna och henne själv att lämna Sverige.Jens Liljestrand läser ett försvarstal som får Fredrik Virtanens bok att framstå som ett under av mognad och värdighet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.