SR > Nyheter

Monday, 27 May, 08:00

SR - 15 maj 19 kl. 06:08

Sänkt arbetsgivaravgift positivt för ekonominDen sänkta arbetsgivaravgiften för unga som Alliansregeringen genomförde har tidigare kritiserats för att ha varit en dyr och ineffektiv reform. Ny forskning från Stockholms universitet visar att den också hade en positiv effekt på ekonomin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Alliansregeringen, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, arbetsgivaravgift, positivtför , ekonomin
Länstidningen i Jämtland - 24 mar 17 kl. 10:00

Sänkt arbetsgivaravgift får brett stöd i länet

Näringslivspaketet med sänkt arbetsgivaravgift tillhör det viktigaste regeringen kan genomföra för att stärka glesbygden, enligt flera kommuner i länet..

SvD - 17 sep 12 kl. 13:21

?Sänkt bolagsskatt ej viktigast?

Småföretagen ser hellre sänkt arbetsgivaravgift..

Nerikes Allehanda - 29 aug 14 kl. 17:02

C lovar sänkt kostnad för ungdomsjobb

Om alliansen får fortsatt förtroende att leda landet efter valet kommer arbetsgivaravgiften för unga under 23 år att sänkas till 10,21 procent. Det meddelade partiledare Annie Lööf när satsningen på ungdomsjobb presenterades. I Örebro är det 16863 ungdomar under 23 år som får ytterligare sänkt arbetsgivaravgift och 3224 företag i Örebro län berörs av reformen.

Jönköpingsnytt - 23 jul 12 kl. 10:52

Sänkt arbetsgivaravgift ger unga jobb!

DrivaEget - 03 jul 13 kl. 12:57

Färre jobb för unga trots sänkt arbetsgivaravgift

Sänkta arbetsgivaravgifter har inte bidragit till fler jobb inom parti- och detaljhandeln. I stället har de unga blivit färre. Det visar en ny rapport från fackförbundet Handels som presenteras i Almedalen..

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 13 kl. 06:00

Sänkt arbetsgivaravgift ger fler jobb

Sänkta lönekostnader i form av lägre arbetsgivaravgifter har sannolikt större förutsättningar att skapa jobb i arbetsintensiva branscher, inte minst i den offentliga sektorn, skriver Anders Andersson..

SR - 20 dec 13 kl. 12:52

Borg försvarar sänkt arbetsgivaravgift

Finansminister Anders Borg försvarar regeringens sänkning av arbetsgivaravgiften för unga trots att en utvärdering visar att förändringen har skapat få, men dyra jobb..

DI - 27 jan 15 kl. 11:51

Förslag om sänkt arbetsgivaravgift för unga

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen presenterar ett förslag om förändrad nedsättning av arbetsgivaravgifterna för unga i enlighet med riksdagens tillkännagivande i frågan i december när Alliansens budget röstades fram istället för regeringens..

SvD - 03 jul 15 kl. 17:53

M vill inte återställa sänkt arbetsgivaravgift för unga

Fredag är Moderaternas dag i Almedalen och partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson gästade SvD:s tält för en intervju med SvD:s politiske analytiker Göran Eriksson..

Affärsvärlden - 22 mar 16 kl. 07:50

Regeringen föreslår sänkt arbetsgivaravgift

Regeringen kommer att föreslå sänkta arbetsgivaravgifter för enmansföretagare från och med nästa år. Det rapporterar SVT Text..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Trenden: Mindre vanligt med fri frakt

Allt fler e-handelsföretag slutar erbjuda fri frakt. Per Ljungberg, vd för branschorganisationen Svensk Digital Handel, menar att det är en internationell trend som kommer bli vanligare.

SR - 2 timmar sedan

Så blev resultatet i EU-valet

Allt om valet till Europaparlamentet – direkt i P1-morgon med Anna Hernek..

SR - 2 timmar sedan

SD valets största segrare

Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna gjorde ett bättre EU-val den här gången, medan Liberalerna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ backade rejält. Valets största segrare blev Sverigedemokraterna, som ökade med 5,7 procent..

SR - 6 timmar sedan

Trend med minskat valdeltagande bruten

Nu har de flesta länder rapporterat sina officiella men preliminära resultat från valet. Ekots EU-kommentator Susanne Palme sammanfattar hur det politiska landskapet har förändrats..

SR - 6 timmar sedan

Liberalerna: Finns anledning till självkritik

Liberalerna tappar stort i EU-parlamentsvalet, men behåller ett mandat. Partiledaren Jan Björklund menar att konflikten kring toppkandidaten skadat partiet i valrörelsen..

SR - 6 timmar sedan

Ramberg: Liberalerna kan andas ut

Moderaternas seger över Sverigedemokraterna som näst största parti sticker ut, säger Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator..

SR - 6 timmar sedan

”En väljarmassaker på Torys”

EU-parlamentsvalet i Storbritannien resulterat i sensationella siffror. Regeringspartiet Torys backar kraftigt – medan det nya Brexitpartiet blir största parti. – Det är en väljarmassaker, säger Sveriges Radios Londonkorrespondent Claes Aronsson..

SR - 7 timmar sedan

Kraftig tillbakagång för Dansk Folkeparti

Fokuset på klimatet i valrörelsen har kostat partiet röster, säger partiledaren Kristian Thulesen Dahl..

SR - 8 timmar sedan

MP: Vi blir en del av grön våg

Trots att Miljöpartiet backar i Sverige ser toppkandidaten Alice Bah Kuhnke resultatet som en arbetsseger..

SR - 7 timmar sedan

Malin Björk: Vi hade behövt en starkare vänster i EU

Med ett resultat strax under 7 procent är Malin Björk något besviken. Partiet hade siktat på ett andra mandat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.