YA > Nyheter

Sunday, 26 May, 17:24

YA - 15 maj 19 kl. 06:00

Nu öppnas kyrkan efter renoveringPå söndag, den 19 maj, återöppnas Södra Åsums kyrka efter att ha varit stängd sen i höstas..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Södra Åsums

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu öppnas, kyrkanefter , renovering
GöteborgsPosten - 27 nov 14 kl. 20:27

Gyllene renovering av kyrkan klar

Den inre renoveringen av Domkyrkan är nu klar. Färgskalan som möter besökare är hämtad från 1700-talets föregångare. Första advent återöppnas kyrkan..

UNT - 02 jan 13 kl. 19:58

Vårfrukyrkan stängs för renovering

På söndagen, trettondag jul, hålls den sista konserten i Vårfrukyrkan i Enköping innan kyrkan stängs för renovering. Till första söndagen i advent 2013 ska arbetena vara avslutade och kyrkan öppnas igen..

SmålandsPosten - 17 apr 14 kl. 06:42

Kyrkan är mer än dess byggnad

Två svar till Vi behöver Bergs kyrka av Cecilia Zadig och Gunnar Petersson den 9 april kom till redaktionen. De följer här under. Biskopen svarar: Det är glädjande att se att engagemanget för Bergs kyrka håller i sig.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 06:30

Kyrkan öppnar efter renovering

SJÖBO Kyrkan stängdes för renovering och upprustning sent i höstas.
Nu är sot och smuts borta från väggarna, Södra Åsums kyrka är ljus och fin och på söndag är det dags för återöppnande med musik, tal och festmässa.Från början var planen att tvätta bort sot och smuts från kyrkväggarna och måla dem tillsammans med bänkar och fönsterbågar.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:00

Grönt ljus för renovering av unik orgel

Vanstad Orgeln i Vanstad är tagen från den gamla kyrkan vid Caroli i Malmö. Det framkommer av en unik inblick i Lunds stifts inventering av orglar. Nu har Lövestad församling fått tillstånd att renovera den.

YLE - 12 jan 16 kl. 06:16

Tegelbitar faller från kyrkan i Kristinestad

Kristinestads kyrka är ingärdad med skyddsstängsel. Tegelstenarna krackelerar och flisor och bitar ramlar ner. Kyrkan ska småningom renoveras.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 14:00

Kyrkan tillbaka i ny och frisk skepnad

KÅGERÖD Efter ett års renovering står nu Kågeröds kyrka åter öppen igen.
Nu i ny och betydligt friskare skepnad.
Mögellukten och alla gifter som fick besökarna att få huvudvärk är bortplockade.

Skånskan - 19 maj 17 kl. 09:00

Nya målningar från 1500-talet hittades i kyrkan vid renovering

Everlöv I januari stängde Everlövs kyrka för att valvmålningarna från 1500-talet skulle rengöras. Men under arbetets gång har nya målningar upptäckts under putsen och delar av dem har nu tagits fram.
– Hela kyrkan kan vara täckt av målningar, säger kyrkovaktmästaren Mikael Svensson.

BT - 03 mar 11 kl. 10:04

Kyrkan bör förvalta sitt pund

Debatten har varit hård om besparingar och fastighetsbestånd. Det har utvecklats en mycket tråkig ton med en målmedveten åsiktspåverkan i negativ riktning mot verksamheten i Gustav Adolfs församling, skriver Ann-Charlotte Blomqvist och Falco Güldenpfennig. För oss är det märkligt att vi väljer att avyttra fastigheter i stället för att utveckla, behålla och fylla dem med verksamhet samt hyra ut de lokaler vi för tillfället inte behöver.

BT - 25 aug 11 kl. 08:25

Kyrka återinvigs efter renovering

8,5 miljoner har det kostat och över ett år har det tagit. Men nu är den färdig, renoveringen av Skölvene kyrka. På söndag återinvigs den av biskop Erik Aurelius.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Rött och svart i belgiskt parlamentsval

En "svart söndag" i Flandern och oväntat stark socialdemokrati i Vallonien. Det tycks bli valresultatet i Belgiens parlamentsval, som hålls parallellt med EU-valet på söndagen..

YA - 15 minuter sedan

Ring frälste Djurgården mot Östersund

Tredje raka segern för Djurgården. Tacka Jonathan Ring för det. Vänsteryttern låg bakom samtliga mål när Östersund besegrades med 3–1..

YA - 45 minuter sedan

Frustrerande förlust för Janstorp: ”Vi har inte marginalerna”

Janstorp inledde säsongen med två raka segrar men har åkt på det ena bakslaget efter det andra sedan dess. Förlusten mot IFK Osby med 0–2 i helgen var lagets sjunde raka utan seger..

YA - 1 timme sedan

Rydsgård tappade 2–0–ledning: ”En match som vi skulle vinna”

När Rasmus Ridell nickade in 2–0 i slutet av den första halvleken såg mycket vunnet ut för Rydsgård. Men gästerna från Fjälkinge reducerade direkt därpå, kvitterade efter paus och tog med sig en poäng hem..

YA - 1 timme sedan

Simrishamn vann seriefinalen: ”Killarna visade en jävla karaktär!”

Vanneberga är seriens stora positiva överraskning hittills och tabelltvåan höll också på att lugga IFK Simrishamn på poäng i helgens tidiga seriefinal. Men laget från kusten visade moral och vann till slut med 4–2..

YA - 1 timme sedan

Stan Lees manager gripen för kränkningar

Stan Lees tidigare manager Keya Morgan har gripits av polis, misstänkt för fem fall av kränkningar mot den legendariske serieskaparen, bland annat för bedrägeri och förfalskning. Stan Lee gick bort i november 2018 vid 95 års ålder..

YA - 1 timme sedan

Vingklippt Sjöbo vann enkelt: ”Vi hade tio man borta”

Näsby borta var på förhand ingen enkel uppgift för ett skadedrabbat Sjöbo, men gästerna åkte hem med tre förhållandevis bekväma poäng..

YA - 1 timme sedan

Iran: Vi värjer oss mot krig

Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.