YA > Nyheter

Saturday, 25 May, 01:18

YA - 15 maj 19 kl. 06:00

Jätteekens minnesmärkning klubbadNu har länsstyrelsen godkänt att den stora eken vid Kiviks Esperöd blir naturminne..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kiviks Esperöd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jätteekens, minnesmärkning, klubbad
YA - 10 jun 14 kl. 10:30

Nu blommar Arboretet upp

Foto: Mark Hanlon
Arboretets bästa tid är nu. Magnoliorna sprider väldoft och fägring och från stigen syns de bara stammarna stäva mot skyn. Den nya vänföreningen har röjt och i kalkonstallet öppnas en utställning om trädsamlingen som kan bli kulturminnesmärkt.

YLE - 01 jul 16 kl. 07:46

VR:s magasin vid Tölöviken får rivas – när helhetsplanen är godkänd

Resterna av VR:s gamla godsmagasin vid Tölöviken kan rivas, men först vill fastighetsnämnden veta vad som kommer dit i stället. Det betyder alltså att fastighetskontoret kan ansöka om rivningstillstånd först då helhetsplanen är godkänd. Fastighetsnämnden beslutade också att det ska finnas ett minnesmärke på platsen som en del av den park som planeras på området.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Insändare: 46 röstade emot motionen för Hållbara lärare

Den 16 maj avslog kommunfullmäktige i Ystad en motion om Hållbara lärare med 46 röster mot 3. Motionen var föreslagen av Vänsterpartiet..

YA - 45 minuter sedan

Tre knivskurna i villa i Haninge

YA - 1 timme sedan

Var finns Mobergsstenen?

Kulturjournalisten Jens Liljestrand har fått stor uppmärksamhet för sin biografi över författaren Vilhelm Moberg. Vill du vinna boken till din sommarläsning? Här är chansen..

YA - 1 timme sedan

Ulf Mårtensson: Jag är ingen talare men...

I helgen har vi kalas i familjen. Då ska det hållas tal. Så klart.

YA - 1 timme sedan

Peter Larsen: ”Det här är lönen för allt arbete”

Han har haft ett rikt liv, professor Peter Larsen i Brösarp. Men så är han också väldigt öppen som människa och har levt under devisen: ”Varje människa du möter är en vän tills du upptäcker något annat.”.

YA - 1 timme sedan

Anna Alebo: Tro, hopp och kärlek

När jag var ung var det populärt att bära ett halsband som bestod av tre sammanflätade symboler. Ankaret symboliserade hoppet, korset tron och hjärtat kärleken. .

YA - 1 timme sedan

Godispapper, burkar och gamla strumpor blir till konst i barnens händer

Under parollen Ren kärlek till Skurup gick förskolebarnen ut för att plocka upp det som andra slängt i deras omgivningar. Dessutom skapade de unga sedan vackre skräpkonstverk som ställts ut på biblioteket..

YA - 1 timme sedan

Heldag för biologiskt mångfald

Förra årets biologiska mångfaldsdag för förskoleeleverna gav mersmak. Under fredagen samlades hela skolan för att göra fjärilsrestauranger och insektshotell. Man planterade även buskar och lagade mat tillsammans över öppen eld..

YA - 1 timme sedan

Fredagskul på bibblan – ett test som fallit barnfamiljer i smaken

Fyra fredagar under våren har föräldralediga och deras barn kunnat träffas på Sjöbo bibliotek för att mingla, fika och få någon kulturell upplevelse. – Det har varit ett test som fallit väl ut, berättar bibliotekarien Carola Falk..

YA - 1 timme sedan

Politiker vill att miljöförbundet säger nej till provborrningar

När miljöförbundet skulle fatta beslut om de miljömässiga förutsättningarna för Scandivanadiums provborrningar återremitterades ärendet. ”Personligen kommer jag aldrig att låta någon komma in på min mark”, säger Tomelillas kommunalråd Per-Martin Svensson (M) och tillägger att än är inte sista ordet sagt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.