YA > Nyheter

Thursday, 23 May, 18:59

YA - 15 maj 19 kl. 06:00

40-årig dröm förverkligas med fotobokenFör 40 år sedan ville Ulf Lagerholm bli poet och ge ut en diktsamling. Debuten lät vänta på sig. När den nu äntligen kommer är det som landskapsfotograf han bokdebuterar. Boksläpp i Fyrkappans galleri på söndag..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ulf Lagerholm, Fyrkappans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 40-årig, dröm, förverkligasmed , fotoboken
UNT - 20 dec 14 kl. 17:56

94-årig stadsplan förverkligas

När nästa stora bostadsområde planeras i Tierp, kan det beskrivas som att köpingens allra första stadsplan från 1918 förverkligas..

NT - 13 jan 14 kl. 07:22

Treårig satsning på industrilandskapet

Vision 2030 för industrilandskapet ska snart börja förverkligas..

YLE - 13 jan 15 kl. 14:14

Maritas komiska konstverk bygger på en 8000-årig tradition

Vatten, vetemjöl och salt - det är ingredienserna då Marita Södergård tillverkar sina glada och livsbejakande konstverk. Hon är i januari aktuell med en utställning på Loftet i Vasa centrum. Där är 42 av hennes saltreliefer (konstformen heter så) utställda.

YLE - 25 aug 15 kl. 17:02

Nybygge planeras för språkbadsskolan i Jakobstad

Jakobstad borde få en ny språkbadsskola inom 2-3 år anser bildningsdirektör Jan Levander i Jakobstad. På tisdagen informerades föräldrarna om läget i skolan och vilka åtgärder som planeras för att förbättra inomhusluften i väntan på en ny skola. Listan på förbättringsåtgärder är lång.

Sydsvenskan - 26 nov 14 kl. 04:00

Litterära låtar med litervis bensin i blodet

Lou Reed gjorde ett album baserat på Edgar Allen Poes "Korpen", Bo Hansson ett på "Sagan om ringen".Sådan hybris är Åke Högman främmande. Han har istället gett ut ett album som bygger på hans egen roman "1976".

YLE - 08 dec 15 kl. 15:15

Minusbudget blev nollbudget i Kristinestad

Investeringar och ändringar i strukturerna sätter sin prägel på budgeten nästa år i Kristinestad. Stadsstyrelsen kan efter tre budgetbehandlingar presentera en plus minus nollbudget för fullmäktige. För att nå dit behövde centralerna skala bort dryga 470 000 euro fördelat enligt deras andelar av budgeten.

Kristianstadsbladet - 30 okt 13 kl. 15:59

Asbury Park-resan tar ny fart

Foto: Willy Alm
Journalisterna Anders Mårtenssons och Jörgen Johanssons projekt om musikscenen kring Bruce Springsteen ska få nytt liv. Nu planeras för en dokumentärfilm och ny bok.
En hemsida har startats.

YLE - 05 feb 15 kl. 12:36

Kulturpris till fotografen Gunnar Bäckman

Med kameran i hand - som mångårig pressfotograf på Vasabladet, men också på fritiden - har Gunnar Bäckman dokumenterat sin omgivning. På Runebergsdagen belönas Bäckman för sin kulturgärning. Det är Svensk-Österbottniska Samfundet r.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Kommer skära av din hals med svärd" – 11-åring hotad på KikSpökhistorien

En elvaårig flicka från Kalmar har precis som många andra svenska barn blivit hotat på sociala medier. ”Jag kommer att skära av din hals med ett svärd” så löd meddelandet som flickan fick från avsändare med namnet ”Teresa Fidalgo” via chattappen Kik.Skicka vidareDet enda sättet att förhindra att hotet inte ska förverkligas är att flickan ska skicka meddelandet till tio andra personer.

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 15 kl. 05:00

En perfekt bildstorm

”Jag är Gud” – stod skrivet på hennes överkropp. Gud? För att avgöra det krävs en teologisk diskussion om vad Gud är men helt avgjort är hon Josephine Witt; en 22-årig lång, stark och glad tyska som råkar vara en av de mest fotograferade feministerna under 2015.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Flyghundar byter mat mot sex

Hannar bland egyptiska flyghundar byter mat mot sex, i en till synes intrikat ordning som gynnar båda parter. Honorna blir mätta, medan hannarna ökar sina möjligheter att få föra just sina gener vidare till nästa generation..

YA - 30 minuter sedan

Tung start för Kinhult i Danmark

YA - 30 minuter sedan

Ny krögare tar över Fars hatt

Från och med nästa helg tar Svedala chark & grill över Fars hatt. Det utlovas megastora buffér, både på vardagar och helger. Företaget har dessutom hemliga planer för den kafélokal på gågatan som tidigare rymt Patisseriehuset nr 5..

YA - 30 minuter sedan

Ryssland till semifinal – besegrade USA

Ryssland fortsätter att ånga på i ishockey-VM. Efter att ha gått obesegrat genom hela gruppspelet besegrades USA med 4–3 i kvartsfinalen..

YA - 45 minuter sedan

Det här händer om Theresa May tar farväl

Mitt under brexitstök och pågående EU-val väntas Storbritanniens hårt ansatta premiärminister Theresa May ge besked om sin framtid som ledare för Konservativa partiet. Men vad sker egentligen om May säger att hon avgår?.

YA - 1 timme sedan

"Sporten har förlorat sin själ och sitt hjärta"

Företrädare för branschen sörjde Niki Lauda när F1-cirkusen samlades i Monaco..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.