Realtid > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:06

Realtid - 15 maj 19 kl. 06:05

Ödmjukhet anbefalles i debatten om den svaga kronanDet kraftigt sjunkande värdet på kronan har gjort att allt fler röster höjts för att öka politikernas makt över penningpolitiken. SBAB:s chefsekonom Robert Boije påminner om de goda skäl som finns för en politisk obunden Riksbank..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SBAB, Robert Boije, Riksbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ödmjukhet, anbefallesi , debattenom den , svaga, kronan
Världen Idag - 15 jul 16 kl. 14:17

Kändisar visar väg till ödmjukhet

I boken ”Vägen till karaktär” beskriver författaren David Brooks nio kända personer och deras olika vägar att utveckla sina karaktärer: Hur de övervinner personliga svagheter och stärker sin karaktär. I boken, som blivit en bästsäljare i USA, porträtterar författaren i tur och ordning Frances Perkins, Ike Eisenhower, Dorothy Day, George Marshall och Philip Randolph, Bayard Rustin, George Eliot, Augustinus och Samuel Johnson. Läsaren få följa var och av dem.

YLE - 03 maj 17 kl. 09:41

SFP:s potentiella presidentkandidat Nils Torvalds: Jag vill föra EU-debatten i Finland

Det ser ut som att Europaparlamentarikern Nils Torvalds blir Svenska Folkpartiets presidentkandidat i valet nästa år, det visar en rundfrågning bland partiets riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar. Torvalds själv säger att det är partifullmäktige som väljer, men att han är redo att axla ansvaret och föra en värdebetonad samhällsdebatt med internationellt perspektiv. Nils Torvalds var det mest populära namnet i en rundringning som Finska Notisbyrån gjort bland SFP:s riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar.

SVT Debatt - 02 jun 13 kl. 05:41

Medierna tiger när KD står upp för de svaga

KRISTDEMOKRATERNA Medierna osynliggör de bra insatser som Kristdemokraterna gör i regeringen ? samtidigt som exempelvis Aftonbladets ledarsida snabbt citerar en enskild riksdagsledamot som går emot partilinjen. KD är inte ett populistiskt parti, som Marcus Birro påstår.

Dagen - 04 maj 11 kl. 15:39

Arborelius vill ge de svaga en röst

"Jag hoppas att vi kan fortsätta att vara en röst för de som inte har någon röst." Det säger den katolske biskopen Anders Arborelius som det kommande året ska leda Sveriges kristna råd (SKR).

Frälsningsarméuniformer och prästkappor av skilda slag samsas med mer vardaglig klädsel i Missionskyrkan i Linköping under två dagar, när SKR håller årsmöte.

BT - 06 apr 13 kl. 00:18

Avmaskera svaga argument

Maskerade fotbollssupportrar ska inte hållas om ryggen av polisen I veckan ifrågasatte Boråsadvokaten Björn Hurtig polisens agerande vid Elfsborgs hemmapremiär i veckan. Varför lät man 500 AIK-supportrar maskera sig med rånarluvor när man omedelbart hade slagit ner på samma maskering om den förekom i en antirasist- eller nazistdemonstration? Hotet om våld är detsamma.

YLE - 14 okt 13 kl. 14:54

"Privata pengar behövs för att hjälpa samhällets svaga"

Två miljondonationer för ett nytt barnsjukhus i Helsingfors har gett vind i seglen för projektet. Intresset för att hjälpa till på olika sätt har ökat, och årets mål i insamlingen har redan nåtts. Stödföreningen Nya Barnsjukhuset 2017 har som mål att samla in totalt 30 miljoner euro av privatpersoner, företag och samfund, så att ett nytt barnsjukhus skall stå klart år 2017.

Dagen - 26 mar 15 kl. 03:05

Sexualfrågor kräver ödmjukhet

Jag vill söka en tredje väg i detta landskap – mellan att fördöma och att viga. Det skriver Mikael Löwegren, präst i Svenska kyrkan, i debatten om homosexualitet..

HBL - 11 apr 15 kl. 17:34

Räty vill ha svaga viner i matbutikerna

"Vi behöver en ny riktning i vår dryckeskultur."Social- och hälsovårdsminister Laura Räty (Saml) förespråkar tanken om att steg för steg introducera svaga viner i matbutikerna. Hon säger att förmyndarpolitiken inte fungerat som planerat.

Realtid - 20 maj 19 kl. 05:30

Riksbanken är inte lösningen på den svaga kronkursen

Majoriteten av de som hörs i debatten är oroliga och negativa till den svaga svenska kronan. En viktig fråga kvarstår. Om det är en starkare krona vi vill ha – hur kommer vi dit?

Trelleborgs Allehanda - 01 jul 14 kl. 17:25

Barcelona hyllar Suárez ödmjukhet


Luis Suárez må vara avstängd från all fotboll i fyra månader, men det stoppar inte spekulationerna om en övergång till Barcelona från Liverpool i sommar. På tisdagen - en dag efter att det att uruguayanen offentligt bett om ursäkt för att ha bitit Italiens Giorgio Chiellini i axeln - gick Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta ut och hyllade Suaréz för hans ödmjukhet. - Suárez visar karaktär och ödmjukhet genom att erkänna sitt misstag.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

HD fastställer fängelsedom för tidigare advokat

Högsta domstolen väljer att inte meddela prövningstillstånd i bedrägerimålet där bland annat advokaten Thomas Lindwall dömts till fyra år och fyra månaders fängelse..

Realtid - 1 timme sedan

Lagförslaget om betalningstider riskerar leda till problem

Landets småföretagare tvingas idag att agera bank åt storbolagen på grund av orimligt långa betalningstider. Det drabbar inte bara företagarna utan berör också tusentals arbetstillfällen, skriver idag Prioritet Finans vd Nils Wiberg på Realtids debattsida..

Realtid - Igår: 06:00

Så blev en skoltrött DJ fastighetsbolags-vd

På 90-talet var Pål Ahlsén en skoltrött DJ som hoppade av skolan.I dag är han vd för Sveriges största noterade fastighetsbolag. Realtid har tagit reda på hur det gick till..

Realtid - Igår: 07:22

Realtids satsning fungerar

Realtids satsning på ambitiös journalistik fungerar, Sovjetnostalgi och Lundbergs tjänstemannastyre. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - Igår: 07:15

#svagakronan drar fortfarande

Få har väl missat Realtids temavecka #svagakronan. Den avslutades i måndags och ett flertal av artiklarna från serien ingår i listan över de tio mest lästa artiklarna på Realtid den gågna veckan. Det gör också två artiklar om missnöjet inom Handelsbanken..

Realtid - I förrgår: 16:55

“Gamla strukturer och omedvetna fördomar måste vädras ut”

Justitiapriset 2019 har tilldelats advokatbyrån Cederquist. “Från ett företagsekonomiskt perspektiv är det en no brainer att sätta jämställdhet högt på ledningens agenda”, säger Tone Myhre-Jensen, Managing Partner på Cederquist..

Realtid - I förrgår: 16:11

Tobias Lennér begär utträde ur Prime Livings styrelse

Tobias Lennér har begärt utträde ur Prime Livings styrelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen. .

Realtid - I förrgår: 15:45

Arctic Securities sålde SBB-aktier för 200 miljoner

Arctic Securities har under fredagen mäklat en post på 15 miljoner aktier i fastighetsbolaget SBB..

Realtid - I förrgår: 15:00

Domen som dödade storyn om bostadsmarknaden

Bostadsutvecklaren SSM:s framgång i tingsrätten mot ett antal köpare som ville komma ur sina förhandsupplåtelser var en rejäl pyrrhusseger. Förhandsköpen är att betrakta döda, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Realtid - I förrgår: 14:53

Spiltan-fond åker ut från fondtorget

Pensionsmyndigheten slänger ut Spiltans Globalfond Investmentbolag. Anledningen är att den saknar tre års historik. Många fler fondförvaltares fonder riskerar samma öde – men Pensionsmyndighetens kvarnar mal långsamt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.