Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 26 May, 17:01

Dagens Medicin - 15 maj 19 kl. 06:00

Nya material ska ersätta plastenEngångsartiklar av plast orsakar en stor del av vårdens totala klimatpåverkan. Nu tas nya material fram för att möta krav på minskade utsläpp. Men för att ställa om behövs även efterfrågan vid upphandlingar..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya materialska , ersätta, plasten
Skånskan - 26 dec 18 kl. 13:00

Han vill ersätta plasten – med helt vanlig potatis

På landet Ett misstag ledde studenten Pontus Törnqvist till en upptäckt som väckt stort intresse, gett en prestigefylld utmärkelse och kanske kan minska vårt plastberoende på sikt. Han tillverkar engångsbestick med potatisstärkelse som bas.Plastbesticken som bland annat används av många snabbmatskedjor har en livslängd på 450 år, men används bara i 20 minuter.

YLE - 12 apr 19 kl. 04:34

Wasaline ersätter plasten – vill vara en föregångare då det gäller plastanvändningen

År 2021 ska användningen av engångsplast vara mycket mindre inom EU, då förbjuds användningen av till exempel engångsbestick och sugrör av plast. Johanna Långskog och Wasaline jobbar på att ersätta plasten..

Nyteknik - 30 dec 14 kl. 17:47

Svenskt trä planeras ersätta plasten

Minskad efterfrågan på papper gör att skogen söker sätt att göra nytta. En lösning är alltmer avancerat formade förpackningar..

Norrtelje Tidning - 26 jul 17 kl. 14:13

Vattentåliga papperspåsar ska ersätta plasten

Det nya forskningsprojektet är i full rulle och man har redan lyckats förbättra dagens pappersmaterial – "du kunna ställa din papperspåse i en vattenpöl och ta upp den"..

YLE - 26 jun 14 kl. 10:31

HD: Staten ska ersätta mobbad tjänsteman

Högsta domstolen har ålagt Finansministeriet att ersätta en tidigare tjänsteman i ett mobbningsfall. Staten ska ersätta den mobbade tjänstemannen för förlorade inkomster och utgifter för läkemedel, sjukvård och rättegångar. Totalt stiger ersättningarna nästan 23 000 euro.

HBL - 13 dec 13 kl. 18:43

Elbolaget måste ersätta vid längre elavbrott

Om bär och innerfiléer i frysen förstörts efter ett elavbrott kan konsumenterna själv välja om de ansöker om ersättningar från elbolaget eller försäkringsbolaget. Konsumenttvistenämnden anser att elbolagen kan åläggas att ersätta hela skadan och, till skillnad från hemförsäkringarna, utan någon självrisk.Elbolagen råder ofta sina kunder att ansöka om ersättningar från sina hemförsäkringar trots att ersättningen då blir mindre.

Nyan - 13 feb 17 kl. 15:52

Havsvidden tvingas ersätta tidigare hotelldirektör

Havsvidden Ab måste betala 6 120 euro i semesterersättning, 1 674,42 euro för lön för väntedagar och delvis ersätta rättegångskostnaderna för bolagets tidigare hotelldirektör Katarina Stylander. Det avgjorde Ålands tingsrätt i dag.

Stylander yrkade också på 2 716,98 euro i ersättning för JP-dagar, vilket är en ersättning för arbete under vissa helger, vilket tingsrätten förkastade.

Cornucopia - 06 feb 19 kl. 08:15

Utbyggd snabbjärnväg kan inte ersätta svenskt flyg till kontinenten - max 25% av flygandet

En utbyggt järnvägsförbindelse till Hamburg skulle maximalt klara av 5 000 svenska passagerare per dygn. Detta kan jämföras med att svenskt flyg idag hanterar 20 000 personer till kontinenten varje dag, oräknat de som flyger från Kastrup i Köpenhamn. Planerad utbyggnad av Fehrmarn Bält-förbindelsen, som 2035 ska sänka tågtiden Stockholm - Hamburg till fem timmar inklusive JÖK-regeringens 300 miljarder kronor snabbtåg planeras bara ta 1 200 svenskar om dagen och Trafikverket tror att 3 000 är möjligt.

YLE - 17 jul 17 kl. 05:25

Ambulansbussar kan kanske ersätta hälsocentraler i framtiden

Då patienter ska ta sig till och från sjukhus sker transporterna i Finland idag främst med ambulans och taxi men i Norge och Sverige har man i allt större utsträckning börjat använda ambulansbussar. - Bussarna är kostnadseffektiva då man kan transportera större mängder människor med dem på samma gång och dessutom bekvämare än i en ambulans, säger Volvo Norges försäljningsrepresentant Zoran Cvijanovic. Bussarna är dessutom fullt utrustade för akutvård och har både sitt- och liggplatser, så säkerheten är garanterad.

Kristianstadsbladet - 18 jul 12 kl. 09:37

Hellgren: Omöjligt att ersätta Jeppe

Handbollsälskaren, expertkommentatorn och målvaktstränaren Claes Hellgren är också på träningsläger inför OS ? med Danmark. Hellgren är en av tränarna bakom Niklas Landins landslagssuccé.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Kortspel ska ge bättre bemötande i vården

Bemötandet kollegor emellan. Det är något som Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm satsar stort på i år. Alla ska utbildas med Grand Hôtel som förebild..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:54

Första ärendena om vårdmoms avgjorda

Den som hyr ut vårdpersonal ska betala moms. Det slår Skatterättsnämnden fast i tre förhandsbesked, som Dagens Medicin tagit del av..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:39

Avhopp från KI:s styrelse

Den danska professorn Liselotte Højgaard har annonserat att hon lämnar styrelsen för Karolinska institutet, KI..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:26

Läkarstudent stängs av efter olämpliga mejl

Efter att ha mejlat ett 20-tal medstudenter om att han mår dåligt och behöver någon som håller honom i handen, har en läkarstudent portats från utbildningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:01

Nu ska fakta ersätta ”tro” i hemsjukvården

Nästa år räknar Socialstyrelsen med att kunna publicera statistik om vilken vård hemsjukvårdens patienter får. Då blir det svart på vitt vilka insatser som ges i den kommunala hälso- och sjukvården. Något som hittills varit svårt att veta..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:45

Barn dog efter att kontroll skjutits upp

Kapacitetsbrist på Karolinska universitetssjukhuset gjorde att ett tidigare cancersjukt barns undersökning flyttades fram. Barnet avled sedan av spridd cancer..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:22

Han tar över Smer

Den tidigare landshövdingen Kenneth Johansson tar över ordförandeposten i Statens medicinsk-etiska råd efter Kjell Asplund..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”Det sammanhängande systemet är en god sak”

Det skriver Anna Janson, barnläkare, Addis Abeba, Etiopien. .

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Det väsentliga för patienten är alltid de medicinska resultaten”

Det skriver Johan Lagerfelt och Lars Berggren..

Dagens Medicin - I förrgår: 17:02

Ny sjukvårdsdirektör i Skåne trots kritik

Trots kritik från flera fackföreningar i vården har Region Skåne utsett Pia Lundbom till ny hälso- och sjukvårdsdirektör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.