Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 23 May, 00:42

Dagens Medicin - 15 maj 19 kl. 06:00

Miljarder till morgondagens sjukhusbyggenRegionerna satsar uppskattningsvis över 100 miljarder i sjukhusbyggnader på några års sikt. Men en nationell helhetsbild saknas, konstaterar den statliga utredaren..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljardertill , morgondagens, sjukhusbyggen
Sydsvenskan - 23 nov 13 kl. 06:30

Miljardsatsning på sjukhusbyggen

Femklövern satsar 4,3 miljarder kronor på att rusta upp sjukhusområdet i Helsingborg.
Tillsammans med byggplanerna i Malmö har regionen inom loppet av två dagar presenterat byggprojekt till en kostnad av 10,3 miljarder..

Kristianstadsbladet - 05 okt 18 kl. 00:01

Sjukhusbyggen fördyras för att hänsyn inte tas till vårdens behov

Nya sjukhusbyggen i Skåne riskerar att inte vara anpassade efter det behov och de verksamheter som finns. Den salvan avlossar regionens revisorer som har undersökt fastighetsinvesteringar..

YA - 05 okt 18 kl. 00:01

Sjukhusbyggen fördyras för att hänsyn inte tas till vårdens behov

Nya sjukhusbyggen i Skåne riskerar att inte vara anpassade efter det behov och de verksamheter som finns. Den salvan avlossar regionens revisorer som har undersökt fastighetsinvesteringar..

Trelleborgs Allehanda - 05 okt 18 kl. 00:01

Sjukhusbyggen fördyras för att hänsyn inte tas till vårdens behov

Nya sjukhusbyggen i Skåne riskerar att inte vara anpassade efter det behov och de verksamheter som finns. Den salvan avlossar regionens revisorer som har undersökt fastighetsinvesteringar..

Dagens PS - 09 apr 19 kl. 15:57

Så ser morgondagens vårbudget ut

Dagens PS kan redan i dag presentera delar av innehållet i Magdalena Anderssons tilläggsbudget. I morgon, onsdag, är det dags för regeringen med finansminister Magdalena Andersson att lägga fram tilläggsbudgeten, som har stöd av C och L. Reformutrymmet är magert i budgeten, som uppgår till cirka 4,5 miljarder kronor.

Dagens PS - 06 mar 17 kl. 10:54

Se upp, Zennström! Här är morgondagens miljardärer

IT-miljardären Niklas Zennström är ett praktexempel på de senaste årens stora trend: framgångsrika entreprenörer som efter en rad egenstartade succbolag ”byter sida” och blir affärsänglar och stjärninvesterare. Zennström sålde exempelvis sin baby Skype till Microsoft för 8,5 miljarder kronor för några år sedan och har dessförinnan grundat tjänsterna Kazaa och Joost. Och det är just denna typ av namn man borde hålla koll på framöver.

Dagensanalys.se - 21 dec 16 kl. 11:54

Internetbanken fyller 20 år – det här kan vi vänta oss av morgondagens bank

I december 1996 lanserades de första internetbankerna i Norden. Under 20 år har mycket hänt och bankärenden har tagit steget från datorn till mobilen. Men vad kan vi vänta oss av morgondagens bank?

Nyhetskanalen - 25 apr 12 kl. 10:29

2 miljarder till utbildning i vårbudget från (S)

Socialdemokraterna föreslår ett jobb- och utbildningskontrakt värt cirka två miljarder kronor i sin vårmotion.
Det ska ge 10 000 helårsplatser och ska finansieras genom att man avvecklar den generella nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga.Enligt partiledaren Stefan Löfven vilar (s):s jobbpolitik på tre fundament: Stabila offentliga finanser, närings- och innovationspolitik samt att morgondagens arbetskraft är rätt utbildad..

Supermiljöbloggen - 13 maj 17 kl. 15:30

”Klimatet struket från morgondagens Agenda – men isen smälter ändå”

"Trots att larmen motiverar hårdare granskning än någonsin slipper partiledarna ställas till svars för sin klimatpolitik i morgondagens Agendadebatt", skriver Beatrice Rindevall i en SMB-ledare. I veckan kom nyheten att ett isblock stort som Pennsylvania håller på att bryta loss från Antarktis, något som väntas ge en vattenhöjning på tre meter. Samtidigt gick forskare ut och sa att vi närmar oss 1,5 grads uppvärmning snabbare än vi trott.

Barometern - 21 jan 19 kl. 15:52

Morgondagens mat viktig för Kalmar

Livsmedelsbranschen är en av Kalmar läns viktigaste näringar. Och branschen växer, just nu har den bara i Kalmar län en årlig omsättning i länet på 14,5 miljarder kronor och snudd på 10 000 anställda..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 15 minuter sedan

Ökat industristöd till brittiska patientföreningar

Läkemedelsföretagen mer än fördubblade sitt ekonomiska stöd till patientföreningar i Storbritannien under perioden 2012 till 2016, enligt den hittills mest omfattande studien på området i världen..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

"Dietetistkompetens lyser med sin frånvaro"

Viktnedgång är inte en normal del av åldrandet. I all fall inte om det handlar om mer än ett halvt kilo per år. Då är det snarare ett tecken på undernäring, enligt dietisten Caroline Wilbois..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Region Uppsalas regiondirektör till SKL

Regiondirektör Staffan Isling lämnar Region Uppsala. Han går till en tjänst som strategisk rådgivare på SKL..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Fler sluter upp bakom uppsagd chef

Kritiken mot petningen av Lars Almroth tilltar i Region Blekinge. Nu protesterar fem fackförbund i en gemensam skrivelse till ansvariga politiker..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

En lärande lek inför dödens allvar

Med inspiration från spel skapades en modell där sjuksköterskestudenter kan göra de fel de inte får göra..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Egen provhantering på frammarsch i landet

Flera regioner erbjuder nu invånarna olika typer av egen provhantering. I vintras anslöt sig tolv regioner på bara fem månader till en ny tjänst och i Värmland är delar av provtagningen helt automatiserad..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Tonårsaborter fortsätter att minska

Antalet tonårsaborter fortsätter minska i Sverige, enligt Socialstyrelsen. .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Inte bara positiva resultat som publiceras

En betydande andel av studier som publicerats i en av de tyngre vetenskapliga tidskrifterna har ett resultat som inte stöder forskarnas hypotes. Slutsatsen går på tvärs med en vanlig uppfattning om att dessa resultat inte blir publika..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Sahlgrenska slår larm om opererade bebisar

Karolinska har fått högspecialiserade uppdrag för att operera nyfödda med olika missbildningar. Nu larmar Sahlgrenska om brister i vården av bebisarna, skriver Dagens Nyheter..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Beslutsstöd för larmsamtal får stöd i forskning

Kombinationen beslutsstöd och sjuksköterskebedömning över telefon är i vissa fall ungefär lika bra som en ambulansbedömning på plats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.