Nyan > Svenskfinland

Thursday, 23 May, 03:28

Nyan - 15 maj 19 kl. 06:00

Ömsen fick 10,5 miljoner för aktierna i ÅABAnders Wiklöf med bolag har inte sålt 700 000 A-aktier i Ålandsbanken. Det har inte heller Alandia försäkring. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅAB, Wiklöf, Ålandsbanken, Alandia Försäkring

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ömsenfick , 10,5miljoner för , aktiernai , ÅAB
Nyan - 15 maj 19 kl. 10:01

Ömsen bekräftar försäljning

Ömsen meddelar i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen att man minskat sitt ägande i Ålandsbanken, vilket Nya Åland rapporterade om i onsdagens tidning. Ömsen har sålt cirka 10 procent av rösterna i banken, eller 700 000 A-aktier. Efter försäljningen har Ömsen 205 767 aktier i Ålandsbanken.

Nyan - I förrgår: 06:00

Ömsen-vd: Inget annat bud på helheten var bättre

– Vi är jättenöjda med helhetspriset för aktierna och vi kan konstatera att inget annat bud på helheten var bättre, oberoende av hur man räknar. .

Nyan - 27 apr 18 kl. 06:00

Röststrid om hembudsklausul i Alandia-bolag

Försäkringsbolaget Alandias tre största ägare ville slopa hembudsklausulen i bolagsordningen på stämman nyligen. Men tre mindre ägare röstade emot och fällde förslaget.
Försäkringsbolaget Alandia – som före bolagiseringen för några år sedan hette Redarnas Ömsesidiga försäkringsbolag – höll bolagsstämma den 12 april.

Nyan - 29 dec 16 kl. 15:45

Ömsens vd om Smartpark: Blev dyrare än väntat

Ömsen, som indirekt är största aktieägaren i Smart Park, kunde inte ensamt rekonstruera aktiebolaget Krutbyn för att driva den skuldtyngda familjeparken vidare.
Ömsen och Alandia är de två största ägarna i Ålands Investerings Ab. Tillsammans äger de över hälften av aktierna i Krutbyn/Smart Park i Eckerö.

Nyan - 08 apr 15 kl. 06:00

Bore vill växa i Alandia

Om det finns ägare som vill sälja aktier i Alandia försäkring så är också Bore intresserat av att köpa, säger Rettig Groups vd Hans Sohlström (bilden) till Nya Åland. Ålands ömsesidiga försäkringsbolag har bakvägen köpt in sig i bolagiserade Alandia försäkring. Detta har skett genom att Matkreatören i Mariehamn, bolaget bakom Indigo, har sålt sina aktier i Alandia försäkring till Ömsen genom en avancerad manöver.

Nyan - 23 dec 16 kl. 10:05

Smartpark söks i konkurs

Smartpark i Eckerö hotas av konkurs. Pensions-Alandia har lämnat in konkursansökan till tingsrätten eftersom bolaget Krutbyn som driver parken har obetalda försäkringspremier på 120 000 euro.
Pensions-Alandia betecknar fordran som klar, ostridig och förfallen.

Nyan - 23 dec 16 kl. 18:30

Smartpark nära konkurs

Smartpark i Eckerö hotas av konkurs. Pensions-Alandia har lämnat in konkursansökan till tingsrätten eftersom bolaget Krutbyn som driver parken har obetalda försäkringspremier på 120 000 euro.
Pensions-Alandia betecknar fordran som klar, ostridig och förfallen.

Nyan - 26 dec 16 kl. 10:03

”Hoppas att parken kan räddas”

Thomas Lundberg, styrelseordförande i Ålands Investerings Ab sedan 2015, hoppas att Smartpark kan drivas vidare trots att konkursen nu är nära.
Ålands Investerings Ab är den klart största ägaren i Krutbyn Ab. Ägarandelen har vuxit i takt med att en del lån har omvandlats till aktier och mera pengar har lagts in i det ekonomiskt tyngda parkbolaget.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Lyxkryssare till Mariehamn

Lyxkryssaren m/s Star Breeze från Windstar Cruises kommer till Mariehamn på torsdag och ligger vid kaj mellan klockan 11 och 19. Fartyget har cirka 200 passagerare, som erbjuds åka på bussutflykt på landsbygden, cykla i grupp, promenera eller åka shuttle buss till centrum och till Sjökvarteret. – Som vanligt hälsas kryssningsgästerna med musik, och i terminalen får de chansen att köpa eller få tips om åländska souvenirer som även kan köpas nere i centrum, berättar Gunilla Karlsson, som ansvarar för kryssningsbesöken.

Nyan - 9 timmar sedan

Nyan nekas handling från fastighetsverket

Landskapsregeringen har beslutat hemligstämpla en handling som Nya Åland begärt att få. Handlingen är det svar som landskapets fastighetsverk gett till landskapsregeringen i den utredning som gjorts om misstankar om jäv och andra missförhållanden inom fastighetsverket i samband med upphandlingar. Landskapsregeringen har beslutat att hemligstämpla handlingarna och motiverar detta med att de innehåller känsliga uppgifter om enskilda personer och uppgifter som är att betrakta som företagshemligheter.

Nyan - 10 timmar sedan

Slutspurt i logotävling

På självstyrelsedagen presenteras tre utvalda förslag i logotävlingen Åland 100, därefter får allmänheten rösta på hemsidan regeringen.ax till och med 16 juni, och vinnaren offentliggörs den 18 juni. Inkommande fredag klockan 15.

Nyan - 11 timmar sedan

”Musik, glad stämning och vackert väder”

Åland Pride går av stapeln mellan den 27 och 31:a augusti och redan i går kunde arrangörerna presentera ett digert schema. .

Nyan - 13 timmar sedan

Brändö-missnöje med turlistor

Brändö kommun är inte nöjd med de föreslagna turlistorna för Åva-Osnäs från och med första september. Därför har man nu lämnat in en skrivelse till landskapet. .

Nyan - 14 timmar sedan

Personbil körde på traktor bakifrån i Hammarland

En personbil med fem personer i körde in i en traktorharv på Hammarlandsvägen, i höjd med Långträsk på onsdagseftermiddagen. – Det var i samband med sväng, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson vid landskapets alarmcentral. Traktorn, som drog en harv, hade saktat ner för att svänga av när personbilen körde in i ekipaget bakifrån.

Nyan - 15 timmar sedan

Hundra år av rekord och jubel

I sommar fylls specialsalen i Ålands kulturhistoriska museum av idrottshistoria i form av bilder, texter, idrottsredskap och sportdräkter. .

Nyan - 17 timmar sedan

Gudingens hiss anpassas

Hissen ombord på skärgårdsfärjan Gudingen anpassas nu för rörelsehindrade. Därför kan hissen för tillfället enbart användas i undantagsfall. ”Vänligen meddela besättningen om du är rörelsehindrad så ordnar de att hissen kan köras.

Nyan - 18 timmar sedan

Nilsson och Finland vann

Anton Nilsson ser ut att bli ålänningarnas favorit i söndagens EU-val. .

Nyan - 19 timmar sedan

Bygglov för Dennis i Sittkoff

Dennis Jansson bekräftar att de har fått bygglov för sin planerade ombyggnad av Sittkoffgallerian. – Vi håller på att skära upp ett antal hål i väggarna mot söder, och planerar innergården, säger Dennis Jansson. – Vi berättar mer i sinom tid, men vi jobbar på att bli klara till sommaren.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.