Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 22:44

Dagensanalys.se - 15 maj 19 kl. 05:34

Bio blev månadens stora vinnare bland mediebyråernaMedieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade med 0,5 procent i april, jämfört med samma period föregående år. Totalt förmedlades under april över 1,6 miljarder kronor. Medieinvesteringarna fortsätter att öka och våren 2019 har varit en stark period då flertalet mediekategorier har utvecklats positivt. Även april blev en stark månad och investeringarna ökade med 0,5 procent. Den mediekategori som ökade mest under månaden var bio med en positiv tillväxt om 41,4 procent.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Sveriges Mediebyråers, Bio, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bioblev , månadensstora , vinnarebland , mediebyråerna
Dagens Media - 14 apr 15 kl. 09:13

Ökad tillväxt för bio och utomhus

Medieinvesteringarna, förmedlade via mediebyråerna, minskade med 2,1 procent jämfört med mars i fjol..

Dagensanalys.se - 10 apr 18 kl. 13:25

Medieinvesteringarna fortsätter att öka

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade med 2,2 procent under mars, jämfört med samma period föregående år. Ackumulerat uppvisar medieinvesteringarna en positiv tillväxt om 4,3 procent, vilket är den högsta noteringen för det första kvartalet sedan mätningarna startades. Månadens stora vinnare blev radio med en positiv tillväxt om 53,8 procent.

Dagensanalys.se - 09 jan 18 kl. 09:34

Rekordår för medieinvesteringarna

Under 2017 ökade medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, med 3,7 procent, jämfört med 2016. De totala medieinvesteringarna under 2017 är de högsta i Mediebyråbarometerns historia. Året avslutades starkt och i december ökade medieinvesteringarna med 14,7 procent, jämfört med samma månad föregående år.

Dagensanalys.se - 12 feb 19 kl. 12:18

Digitala kanaler står för nära 40 procent av totala medieköpen

Under januari uppvisade flertalet digitala kanaler positiv tillväxt och står nu för nästan 40 procent av de totala medieköpen, vilket är den högsta noteringen i Mediebyråbarometerns historia. Totalt förmedlades under januari nästan 1,2 miljarder kronor. Månadens stora vinnare blev dagspress kväll som ökade med 13,8 procent.

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 09:28

Utomhus/trafikreklam går framåt när andra medieinvesteringar backar

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, minskade under årets första månad med 9,3 procent, jämfört med samma period föregående år. Trots detta kan januari 2018 ses som stark då nivån är den näst högsta i Mediebyråbarometerns historia. Endast en gång tidigare har nivån varit högre vilket skedde i januari 2017.

Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 15:08

De svenska medieinvesteringarna har ökat under sommaren

Nya siffror från Mediebyråbarometern visar att medieinvesteringarna till skillnad från föregående år inte alls minskat under sommarmånaderna. Istället så har juni och julis investeringar ökat med 2,3 procent jämfört med samma period år 2015. Enligt dessa siffror så har det investerats runt 1,5 miljarder kronor under juni och juli månader.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Google förklarar hur du kopplar samman Analytics med Ads

Google har tagit fram en steg-för-steg guide som visar hur du kan få ut det bästa och mesta från Google Analytics och Google Ads. Sökjätten vill att du ska skapa smartare annonser som får högre konvertering. För om du får högre konvertering kommer du också att köpa fler Google Ads.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Branschledande experter diskuterar Growth Hacking på The Park Södra

Swedish Growth hackers och Stockholm Entreprenuers arrangerar meetup där du får lära dig mer om Growth Hacking 2019 och kan ställa frågor till en panel med experter. Gå om du kan för det här blir kanonbra! Growth Hacking myntades av den digitala marknadsföraren Sean Ellis som: Experimentdriven Marknadsföring.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Aller media rekryterar analyschef från ICA

Aller media rekryterar analyschefen Sofie Perslow från ICA. Sofie Perslow kommer senast från ICA där hon i rollen som bland annat Head of Market Insights lett ett team av 35 analytiker och varit ansvarig för dataanalys samt arbetet med konsument och marknadsinsikter. Sofie tillträder sin tjänst i augusti.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

ToLuna tokökar i Kina med hjälp av WeChat

ToLuna har med sitt kinesiska dotterbolag KuRunData fått till en jättedeal med populära appen WeChat i Kina. Med samarbetet ökar ToLuna sin räckvidd med hela 60 procent. Vilket betyder att man nu kan skryta om att ha den största panelen i Kina med fem miljoner registrerade panelister.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Jan Prokopec blir digitalchef på Ica

Prokopec har utsetts till digitalchef för ICA och Peter Muld, som tidigare hade rollen, blir chef för Strategier, nya affärer och digital transformation. Prokopec som tidigare varit vd för Blocket kommer nu att ansvara för ICA Gruppens digitala utveckling. Rollen innefattar även ansvar för innovationssystem ICAx, koncernens funktion för Artificiell Intelligens, samt utvalda utvecklingsprojekt som berör flera av koncernens dotterbolag.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Vänj dig vid att Swish:a när du köper på nätet

Swish tänker roffa åt sig större andelar av företagssidan i en satsning. Bankerna som äger Swish ser redan en stor uppsida i att tillhandahålla betaltjänsten. Men det är främst privatpersoner som swishar till varandra.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Guideline för när du ska genomföra undersökningar med barn och ungdomar

ESOMAR och GRBN har tagit fram en ny guideline för när du ska genomföra undersökningar barn och ungdomar. ESOMAR är en global organisation som verkar för att skapa en världsstandard inom research. Guiden förklarar följande: Hur du får på ett korrekt sätt tillstånd för onlineundersökningar.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Sparks och Solita går ihop för att skapa datadriven framtid

Solita förvärvar svenska datakonsultföretaget Sparks med ambitionen att bli Nordens ledande konsultföretag inom tjänster kopplade till data och digital transformation. Sparks är ett konsultföretag med inriktning mot data och analys. Tillsammans vill nu Solita och Sparks skapa Nordens ledande datakonsultföretag för att hjälpa företag att skapa datadrivna affärer, automatisera sina verksamheter med hjälp av data samt använda data för att förutspå kunders behov.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

The Power of Journalism till Sverige

Torsdagen den 23 maj går den första svenska versionen av The Power of Journalism av stapeln i Stockholm. Konferensen arrangeras av Schibsted med syftet att skapa en plattform för ett öppet och transparent samtal om journalistiken roll. Damian Collins, konservativ parlamentariker som kallat Facebook för “digitala gangsters”, kommer att berätta om sina förslag till reglering av stora techbolag.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Missade du också Google Marketing Live?

Om du, som många andra, var busy med annat när Google rev av sin årliga Marketing Live kan du nu se hela klippet här. Men du måste bänka dig i över två och en halv timme. Fram med popcorn, läsk och annat snask för nu blir det Google Marketing Live.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.