Skånskan > Nyheter

Sunday, 19 May, 12:25

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:30

Re­jäl upp­rust­ningDen största upp­rust­ningen se­dan 1940-talet har fö­re­slagits av för­svars­be­red­ningen med den ti­digare för­svars­mi­nis­tern Björn von Sydow (S) som ord­fö­ran­de. Att det vid un­der­teck­nan­det på tis­dags­mor­gonen var bara fyra par­tier kvar, den ovan­liga kon­stel­la­tionen S, MP, V och SD, gav för­sla­get lägre sta­tus. I sak är dock enig­heten ovan­ligt stor, efter­som även de fyra allians­par­tierna i allt vä­sent­ligt står bak­om för­sla­get till ökade för­svars­kost­nader.
Med tan­ke på den sak­liga enig­heten om att satsa yt­ter­li­ga­re 30 mil­jarder kro­nor fram till 2025 (samt fyra mil­jarder till ci­vil­för­svaret) verkar det ha varit för­has­tat av de fyra att hoppa av be­red­ningen
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Björn, Sydow, SD, Nato, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Re jälupp , rust, ning
Skånskan - 21 nov 18 kl. 01:00

Håll i Tull­ver­kets för­stärk­ning

Med sitt geo­gra­fiska läge är Malmö och Skåne porten till Skandinavien.
Malmö är mån­ga gånger första an­halten för all slags tra­fik, även il­le­gal in­för­sel av ex­em­pel­vis nar­ko­ti­ka och va­pen. Ge­nom att stärka tullen i Malmö kan vi stoppa in­för­seln av va­pen och droger re­dan vid gränsen.

YLE - 27 maj 16 kl. 06:01

Rust visade ingen rost – Pittsburgh till Stanley Cup-final

Olli Määttä och hans Pittsburgh Penguins gör upp om Stanley Cup-bucklan i en finalserie mot San Jose Sharks. Penguins besegrade Tampa Bay Lightning i den avgörande NHL-konferensfinalen. Antingen Olli Määttä eller Joonas Donskoi får lyfta Stanley Cup-bucklan om ett par veckor.

SmålandsPosten - 10 timmar sedan

Växjö kommun: Årets hedersbelöning av särskilda skäl till Lundvik

Bara några minuter efter att det stod klart att Växjöbördige John Lundvik kom på plats sex i Europas största musiktävling kom beskedet: Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl går i år till John Lundvik. .

Barometern - 3 timmar sedan

Växjö: Årets hedersbelöning av särskilda skäl till Lundvik

Bara några minuter efter att det stod klart att Växjöbördige John Lundvik kom på plats sex i Europas största musiktävling kom beskedet: Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl går i år till John Lundvik. .

IDG - 03 aug 17 kl. 06:01

Rust allt närmare att ersätta C


Mozillas språk Rust tar bakvägen in på C-domänerna, för att skapa tillägg till Python-program. Nu kommer allt fler lösningar för att förenkla kopplingen mellan Rust och Python ..

The Local - 24 feb 14 kl. 13:56

Rust found on Vattenfall nuclear waste barrels

A new nuclear waste inspection has revealed rust one every fourth barrel containing radioactive material at one of Swedish energy giant Vattenfall's nuclear power plants in Germany..

Supermiljöbloggen - 17 nov 14 kl. 08:45

Mattias Rust, WWF: ”Att pumpa ut orenat avloppsvatten i Östersjön är en osmart affärsmodell”

Att kasta sopor i naturen slutade vi med för länge sedan. På 1980-talet täppte vi till avloppen på våra tåg. Men ute till sjöss är det fortfarande helt lagligt att tömma orenat avloppsvatten i havet.

IDG - 30 dec 14 kl. 09:44

Beta av Rust 1.0 i februari

Alla programmerare som törstar efter nya fräscha språk får en sen julklapp i vinter när Rust finslipas inför 1.0..

Nerikes Allehanda - 02 aug 15 kl. 05:02

Rust nästa för gammal station

Tidens tand gör sitt. Nu är det hög tid för rust av gamla stationshuset i Järle..

IDG - 17 apr 16 kl. 12:06

Överlevnadsspelet Rust slumpar spelarnas kön - kritiken lät inte vänta på sig


Utvecklarna av Rust, ett spel som går ut på att överleva i en karg och ogästvänlig värld, släppte förra veckan en uppdatering som blev kontroversiell bland spelarna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Två män skottskadade – utreds som mordförsök

Malmö En skjutning på Derbyvägen i Malmö under natten mot söndagen utreds som mordförsök.
Flera privatpersoner ringde in till SOS om att man hört en förmodad skottlossning i området kring Almgårdsgatan i Malmö. Polis och ambulans larmades ut, utan att hitta några skadade personer.

Skånskan - 5 timmar sedan

Inte alls ett tvättäkta kafé

KÖPENHAMN Vid första anblicken verkar kaféet på Elmegade i Nørrebro inte speciellt annorlunda från andra liknande ställen, möjligtvis sticker den färgstämda inredningen ut en aning.
Men så är det något som surrar i bakgrunden.När islänningen Fridrik Weisshappel kom till Danmark för 16 år sedan hade han två mål: att lära sig danska och börja träna yoga.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lundvik föll på tittarrösterna

eurovision Omröstningen blev en rysare där Sveriges John Lundvik låg på andra och tredje plats fram tills sista landets jurygrupp avgav sina röster. Då passerades Nordmakedonien, och Sverige tog över ledningen inför publikrösterna. Sverige ledde med två poäng före Nordmakedonien och åtta före förhandsfavoriten Nederländerna.

Skånskan - 15 timmar sedan

En till sjukhus efter bråk

svedala Vid 17.30-tiden larmades polisen till området kring Furugatan med anledning av ett bråk.På plats hittades en person med skador i ansiktet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Rosengård vände och gick upp i topp

FOTBOLL FC Rosengård 1917 vände 0-2 till 3-2 hemma mot Qviding FIF och tog över serieledningen i division 2 västra.– I dag leker fotbollslivet och livet i största allmänhet, konstaterade påtagligt belåtne tränaren Mladen Blagojevic på lördagskvällen.
– Just nu sitter jag i en trädgård i Lomma och äter glass.

Skånskan - 15 timmar sedan

Konstnären Peter Dahl är död

Den norskfödde konstnären Peter Dahl är död, skriver Aftonbladet. Han blev 85 år gammal och avled under natten till Norges nationaldag.Peter Dahl är kanske mest känd för skapandet av sina illustrationer av Bellmans Fredmans epistlar samt för sin fantasivärld Caribanien, ett stort verk med träd, hus och 30 000 tennsoldater Peter Dahls hälsa har inte varit god de senaste åren.

Skånskan - 16 timmar sedan

Succé för dryckesmässan

Malmö För andra året arrangerade Skånes dryckesproducenter mässa i Folkets park för att visa den bredd och kvalitet som Skåne kan erbjuda. Det blev succé – inte minst då vädret var som beställt av arrangörerna...– Det här har blivit större än man kunde tänka sig från början, sade Emil Jonsson, en av utställarna på mässan.

Skånskan - 17 timmar sedan

Stora torg fylldes när Åkesson kom till Eslöv

ESLÖV Det var minst sagt en både förvånad och överraskad Jimmie Åkesson som kom till Eslöv på lördagskvällen.
Flera hundra personer hade samlats på Stora torg för att få en glimt av den populäre SD-ledaren.– Så här mycket publik har vi inte haft någonstans under turnén.

Skånskan - 17 timmar sedan

Caroline Hedwall på väg mot sin sjunde titel

GOLF Barsebäcksspelaren Caroline Hedwall storspelar i helgen. Hon är i ledningen inför den sista rundan i spanska Sotogrande på damernas Europatour. Den 30-åriga svenskan är fyra slag bättre än par efter att ha gått den tredje rundan på 70 slag på den svårspelade banan utmed den spanska solkusten.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lärosäte startar ett råd

LUND Universitetet inrättar ett filantropiskt råd för att stärka arbetet med finansiering av forskning och utveckling från den privata sektorn.Det skriver universitetet i ett pressmeddelande.
Rådets ledamöter ska bidra med sitt kunnande för att öka universitetets kontakter med privata finansiärer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.