SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 26 May, 23:01

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 05:30

Avskaffa flygskatten och satsa på grönt flygFlygskatten bör avskaffas. Bättre vore att införa ekonomiska incitament för de flygbolag som går före och tankar sina flygplan med biobränsle eller flyger med bränsleeffektiva flygplan. Det skriver Patrik Åkesson (KD) och Ingemar Swalander (M)..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Patrik Åkesson, Ingemar Swalander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avskaffa, flygskattenoch satsa på , grönt, flyg
Supermiljöbloggen - 27 aug 17 kl. 09:50

Efter oppositionens hot – flygskatten blir kvar, men revideras

Oppositionen har hotat flera statsråd med misstroendevotum om regeringen skulle gå vidare med tre olika planerade skattehöjningar, varav flygskatten är en. Nu har regeringen valt att dra tillbaka två av skattehöjningarna — men flygskatten blir kvar, om än något reviderad.  Debatten om flygskattens för- och nackdelar har gått het under året.

Supermiljöbloggen - 22 feb 18 kl. 10:17

Luftfartsverkets medverkan i Svenskt Flyg kan bryta mot grundlagen

Det stormar kring Svenskt Flyg.  Luftfartsverkets medverkan i branschorganisationen Svenskt Flyg gör att de bryter mot grundlagens nionde paragraf om att den som gör offentliga förvaltningsuppgifter ska vara opartisk, säger statsvetarprofessorn Bo Rothstein till DN. Rättsläget är, vad jag kan förstå, solklart.

Supermiljöbloggen - 13 jul 17 kl. 18:34

Myt 1 om flygskatten: ”Landsbygden kommer ta skada”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Nu går SMB nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt - och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "Flygskatten kommer skada landsbygden" I slutet på juni publicerade företagarorganisationen Stockholms Handelskammare en rapport med titeln "Flygplatsdöden - flygskatt skapar flygplatsdöd".

Supermiljöbloggen - 08 feb 18 kl. 17:54

Svenskt flyg stämplar klimatforskning som fake-news

I en intervju på sin hemsida, stämplar Svenskt flyg klimatforskning som alternativ fakta. Enligt klimatforskaren Jörgen Larrson exkluderar Svenskt flyg många faktorer i sin kritik av klimatforskningen. 2016 släpptes en rapport av ett antal klimatforskare som studerade flygets utsläpp och dess klimatpåverkan.

SvD - 06 mar 17 kl. 12:30

”Lyssna på kritiken – skrota flygskatten!”

Den 1 mars löpte remisstiden för förslaget om en ny svensk flygskatt ut. Av de 156 yttranden som tar ställning till förslaget är 126 starkt kritiska. Myndigheter, regioner, kommuner och näringslivet avfärdar skattens klimatnytta och varnar för stora negativa effekter för samhällsekonomin.

DN - 25 mar 18 kl. 20:58

Stödet ökar för flygskatten –majoritet säger ja

Allt fler är positiva till flygskatten. Mer än hälften av väljarna säger ja enligt DN/Ipsos undersökning, en kraftig ökning jämfört med förra mätningen. Numera är det även en klar majoritet av C-väljarna som stöder skatten, trots att partiet försökt stoppa den.

Expressen - 03 apr 18 kl. 12:06

Så påverkas du av den nya flygskatten

Nya flygskatten är verklighet sedan 1 april.SAS och Norwegian spår dock olika om dess effekter.Blir det färre flyg – eller rentav lägre biljettpriser?.

Expressen - 23 feb 18 kl. 18:17

Centerns svar efter heta flygdebatten: ”Grönare flyg”

Flygdebatten har varit en av höstens och vinterns hetaste. Nu vill Centerpartiet, som profilerat sig som ett grönt alternativ bredvid MP, satsa 750 miljoner kronor på klimatvänligare flyg.Samtidigt kritiserar man flygskatten.

DN - 01 dec 16 kl. 15:15

Flygskatten i Sverige blir högre än vad regeringen påstår

En inrikes tur och retur-resa med flyg blir 170 kronor dyrare 2018 om flygskatteutredningens förslag blir verklighet. Det är tio kronor mer än vad som påstås på regeringens hemsida. Orsaken är att momsen också blir dyrare för konsumenten..

SvD - 01 dec 16 kl. 20:30

”Flygskatten är skadlig och utan nytta för klimatet”

Det nya förslaget till flygskatt som nu presenterats inrymmer samma dubbelfel som 2006: skatten missar helt sitt klimat­syfte och hotar samtidigt jobb, tillgänglighet och konkurrenskraft, skriver debattörer från flyg- och transportbranschen..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

William Nylander med i VM:s all star-lag

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

SD och M kämpar om andraplats – L hänger löst

Moderaterna och Sverigedemokraterna kämpar om att bli näst största parti i EU-valet. Socialdemokraterna blir störst, enligt SVT:s vallokalundersökning (Valu) medan Liberalerna hänger på repet..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

M störst i skolvalet – men få kunde rösta

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

TT-FLASH: Finländskt VM-guld

Finland har fullbordat skrällen och sensationellt vunnit VM-finalen i ishockey mot Kanada med 3–1. Det är Finlands tredje VM-guld..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Svenskt bolag indraget i dansk momssvindel

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Anttila guldhjälte och nationalidol

En 33-årig jätte har blivit Finlands stora nationalidol. Förre Örebroforwarden Marko Anttila sköt två mål och avgjorde VM-finalen i ishockey mot Kanada. Laget som ingen trodde på fullbordade askungesagan och vann med 3–1..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Stora slagsmål på pendeltågsstationer

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fi ser ut att mista sitt enda mandat

Feministiskt initiativ skrällde i förra EU-valet och partiets representant Soraya Post kunde ta plats i Bryssel. Fem år senare har partiet gått kräftgång i opinionen och ser nu ut att förlora sitt enda mandat..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

De gröna visar musklerna i Finland

Miljöpartiet De gröna är det finländska EU-valets raket. Partiet ökade kraftigt och lär knipa två av Finlands 13 mandat i Bryssel. Även högerpopulistiska Sannfinländarna går framåt något men störst parti blir konservativa Samlingspartiet..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Farsot närmar sig Sverige

Det är åtminstone över. Ja, tyvärr är det ingen orimlig slutkommentar. Den här valrörelsen har varit bedrövlig och bara blivit värre ju mer intensivt det blivit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.