SR > Nyheter

Saturday, 25 May, 02:54

SR - 15 maj 19 kl. 05:30

Snart är det Finlands tur att styra EUFinland förbereder sig som bäst för att ta över som EU:s ordförandeland den 1 juli..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Finlands, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är det Finlands, turatt , styraEU
YLE - 26 mar 13 kl. 12:47

Idag är det Finlands tur att anfalla

Finlands fotbollslandslag möter Luxemburg på tisdagen. Kasper Hämäläinen påminner om att Finland ofta efter att ha spelat en bra match, haft det svårt i den följande drabbningen. Nu vill han få kontinuitet i de goda prestationerna.

Dagen - 31 maj 11 kl. 03:00

Människosynen måste styra abortlagarna

Att definiera när en människa blir till är svårt, men det måste göras. Människovärdet hänger på det, och det måste i sin tur styra abortlagstiftningen.

Med anledning av larmrapporter om att sjukvårdspersonal tvingas låta levande men aborterade barn ligga och dö, medan barn födda i samma vecka kan räddas till livet, måste vi fundera över det absoluta människovärdet.

HBL - 13 feb 15 kl. 15:13

UM: Utvecklingen i Ryssland negativ för Finlands säkerhet

Det säkerhetspolitiska läget har försämrats och inverkar negativt på säkerheten i Europa och Finland, slår Utrikesministeriet fast i en färsk översikt– Ryssland har genom sitt agerande i Ukraina brutit mot internationell rätt och europeiska principer om staters rätt att själva bestämma om sina egna säkerhetspolitiska vägval. Det råder inte klarhet om Rysslands exakta målsättningar och avsikter, men stormaktsidentitet och intressesfärstänkande förefaller styra Rysslands verksamhet, slår Utrikesministeriet (UM) fast i sin färska översikt om Finlands säkerhetspolitiska samarbete. Utöver det här anser UM att relationen mellan väst och Ryssland kännetecknas av misstro och att de militära spänningarna har skärpts.

YLE - 06 aug 17 kl. 06:55

Dokument: Sommaren när Finlands damer tog Europa med storm

Dokument: Sommaren när Finlands damer tog Europa med storm
Yle Sporten följde noggrant med det finska damlandslagets väg till sitt historiska första EM-slutspel sommaren 2005. Nu bjuder vi på lite godbitar från arkivet när vi minns hur Finland sensationellt nådde semifinal. Den historiska EM-biljetten fixade Finland via ett playoff mot Ryssland.

YLE - 22 aug 17 kl. 08:19

EM i volleyboll börjar – Yle följer Finlands framfart i Polen

Finlands volleybollherrar går in i EM-slutspelet i Polen på torsdag med högt uppskruvade förväntningar. Du kan följa med hur det går för Tuomas Sammelvuos adepter via Yles kanaler. EM ordnas nu för 30:e gången och Polen agerar värdnation med fem spelorter inbokade (Warsawa, Gdansk, Szczecin, Katowice och Krakow).

YLE - 06 mar 17 kl. 14:34

Världscupen fortsätter i Norge – här är Finlands trupp

IF Minkens Matias Strandvall och Toni Ketelä får mäta sina krafter med världseliten när världscupen fortsätter igen efter VM. Minkenduon är två av totalt sex herråkare som tävlar i sprinten i Drammen. Efter en och en halv vecka i Lahtis är det nu dags för skidåkarna att styra kosan mot Norge.

YLE - 05 sep 17 kl. 14:32

Inför Finlands match mot Grekland – fortsätter basket-EM med ny thriller?

Efter tre spelade omgångar i grupp A ligger Finland med sina två segrar på andra plats efter obesegrade Slovenien och före Frankrike som också har vunnit två matcher. Grekland har endast en seger och möter, förutom Finland, ännu Polen som har en seger. Grekland har föryngrats sedan senaste EM (Vassileios Spanoulis och Nikos Zisis borta) men är fortfarande en farlig motståndare för Finland.

BT - 20 nov 14 kl. 13:52

Konsten att styra efter folkets vilja

Demokrati är inget perfekt styrelseskick och att styra efter folkets vilja är inte alltid enkelt, men nödvändigt. I valet gav boråsarna sin stad ett knepigt parlamentariskt läge. Inget av de traditionella blocken (Alliansen/rödgröna) fick majoritet i kommunfullmäktige.

YLE - 16 aug 16 kl. 07:36

Demonstration mot Finlands flyktingpolitik

På torsdag förmiddag ordnas en fredlig demonstration i Kristinestad mot Finlands flyktingpolitik. Irakiska asylsökande och flyktingvänner i staden vill demonstrera mot Finlands flyktingpolitik och klassificeringen av Irak som ett tryggt land. Initiativtagare är de irakiska asylsökande som bort på flyktingförläggningen i staden.

YLE - 30 sep 16 kl. 16:19

Göran Stubb: Agenterna har makten över Finlands unga talanger

Varför är Kanada så överlägset i ishockeytoppen? Är Team Europas och Team Nordamerikas medverkan en bra sak och vad gav World Cup för Finlands del? Göran Stubb, verkställande direktör för Euroscouting, Hufvudstadsbladets sportredaktör Marcus Lindqvist och Yle Sportens Anders Nordenswan tog ställning.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Abortfrågan fick slutdebatten att hetta till

Klimat, migration och sociala frågor stod i centrum i SVT:s slutdebatt mellan toppkandidaterna till EU-valet – men det var abortfrågan som fick debatten att hetta till..

SR - 6 timmar sedan

Fler använder sociala medier

Svenskarna använder allt mer digitala medier. Fler använder social medier, flera lyssnar på radio via internet och fler tittar på strömmad tv. Samtidigt går boken mot strömmen..

SR - 7 timmar sedan

Katalanska politiker uteslutna

I Spanien har fyra separatistiska politiker från Katalonien, som svors in i parlamentet i tisdags, nu tvingats lämna sina poster under tiden som rättsprocessen pågår emot dem..

SR - 8 timmar sedan

Explosion på gågata i Lyon

I Frankrike har en explosion inträffat på en gågata i staden Lyon i södra delen av landet, rapporterar AFP..

SR - 9 timmar sedan

Stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm

Ett signalfel mellan Tjörnarp och Stehag i Skåne stoppar tågtrafiken på sträckan sedan klockan 15:58..

SR - 9 timmar sedan

Boris Johnson favorit i jakten på ersättare

I Storbritannien meddelade premiärminister Theresa May i dag att hon avgår som partiledare den sjunde juni. Hon sitter kvar som premiärminister till dess att hennes ersättare är vald i slutet på juli..

SR - 10 timmar sedan

XXL:s vd avgår efter kontroversiella uttalanden

Sportkedjan XXL:s Sverige-vd avgår. Detta efter att flera kontroversiella uttalanden från hans Facebook-konto uppmärksammats..

SR - 10 timmar sedan

Homosexuella relationer förblir olagliga i Kenya

Kenyas högsta beslutande domstol röstade nej till att legalisera samkönade relationer..

SR - 11 timmar sedan

Terrordömd släppt ur häktet

Hovrätten häver häktningen av den man som dömts till sju års fängelse för att ha förberett ett terrorattentat i Sverige..

SR - 11 timmar sedan

Ny smällare kastades mot Jimmie Åkesson

En smällare kastades i närheten av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett framträdande i Tranås rapporterar tidningen Expressen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.