Skånskan > Nyheter

Monday, 27 May, 06:10

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

Slimmingeby skola räddas tills vidareSlimmingeby Slimmingeby skola ska öppna som vanligt vid höstterminen och verksamhet ska bedrivas tills vidare. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagseftermiddagen.Moderaterna har velat stänga Slimmingeby skola efter vårterminens slut för att kunna spara pengar. I år väntas skolan gå back med 3,3 miljoner kronor. Skol- och utbildningsutskottet beslutade därför att de 80 eleverna skulle flytta till Hallenborgsskolan i höst.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Slimmingeby, Hallenborgsskolan, Centerpartiet, Liberalerna, Johan Bolinder, Skurup, Bolinder, Moderaterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slimmingeby, skola, räddas, tills, vidare
YLE - 20 nov 13 kl. 15:04

Klemetskog skola räddas: "Nu får vi en glad julfest!"

Den enda svenskspråkiga skolan i Tusby kan fortsätta också nästa skolår. Tusby kommunstyrelse har förkastat tjänstemännens förslag om att lägga ner fem byskolor, bland dem Klemetskog. Rektor Jyrki Kaarela är lättad: - En verkligt glädjande nyhet!

YLE - 04 mar 15 kl. 13:51

Tjöck skola fortsätter tills renoveringen av stadsskolan är klar

Tjöck skola skall läggas ner enligt beslut i fullmäktige i Kristinestad i december ifjol men eleverna kan fortsätta att gå i skolan tills renoveringen av Kristinestads skola är klar. Ännu så länge är resultatet av konditionsgranskningen av skolan inte klar och först efter det görs renoveringsplanerna och tidtabellen för renoveringen av Kristinestads skola upp. Det är ännu inte klart om eleverna i Kristinestads skola tillfälligt kan gå i skola i kanslihuset eller om de måste gå i Tjöck skola under renoveringstiden.

ÖstersundsPosten - 18 mar 13 kl. 12:45

Så kan Klövsjö skola räddas

Etableringen av en filial till Fjällgymnasiet i Svenstavik, i Klövsjö, skulle kunna bli räddningen för byns nedläggningshotade skola. Det är ett helt nytt förslag till samnyttjande av lokalerna som nu presenterats inför verksamhetsnämndens sammanträde nästa vecka..

NSD - 22 mar 17 kl. 10:42

Porjus skola räddas

Porjus skola blir kvar när Jokkmokks kommun backat från nedläggningsförslaget på grund av nya besked från Migrationsverket..

Nerikes Allehanda - 06 apr 17 kl. 16:00

Munkhyttans skola räddas från kommunal skogsförsäljning

Munkhyttans skola kommer att undantas när kommunen fastighetsbolag säljer Munkhytteskogen. Det berättar Ingrid Nordmark, ordförande för Linde fornminnes- och hembygdsförening, som drivit anläggningen där i många år..

ÖstersundsPosten - 27 sep 13 kl. 22:51

Bringåsen räddas i nytt förslag

Bringåsens skola räddas, medan skolan i Ope läggs ned. Beslut om Ångsta skola skjuts på framtiden..

YLE - 18 maj 17 kl. 11:38

Virkby skola kan pusta ut - skolflytten uppskjuten på obestämd tid

Skolflytten i Virkby skjuts upp på obestämd framtid. Det blev klart efter stadsfullmäktiges möte i går (17.5).

LV - 09 jun 15 kl. 08:15

Så kan Djursdala skola räddas

Förskolan i Djursdala kan öka till två avdelningar och flytta in i skolhuset utan att skolan behöver läggas ned.
Det alternativet driver nu Djursdalaborna och får direkt stöd från ansvarig rektor för förskolan..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Så kan Sulviks skola räddas

Så ser beslutsprocessen ut – och det kan politikerna göra för att rädda skolan..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

God morgon med Kvinnoorkestern

De hade sin debutkonsert i Halmstad på Internationella kvinnodagen. Nu är det dags för Kvinnoorkestern att ställa sig på Malmö Lives scen. 29 maj bjuder de in till morgonkonsert med tre kvinnliga tonsättare på programmet.

Skånskan - 45 minuter sedan

Modi tog stor­se­ger

Världens största val är inte valet till EU-par­la­mentet utan In­di­ens val, som av­slu­tades för en vecka se­dan. Över 600 mil­joner in­di­er röstade.
Ty­värr kom val­rö­rel­sen att på­verkas starkt av ett ter­ror­dåd i den om­stridda pro­vinsen Kash­mir där 40 in­dis­ka po­liser dödades.

Skånskan - 1 timme sedan

Jordskredsseger för nej-sidan

Svedala Folkomröstningen om fängelse i Svedala gav ett tydligt resultat.
Betydligt fler än dubbelt så många röstade emot som röstade för.Siffrorna är än så länge preliminära och de förtidsröster som lämnats in i annan kommun räknas inte förrän den 29 maj.

Skånskan - 4 timmar sedan

Staten måste stödja även mu­se­er utan­för Stockholm

S/MP-rege­ringens stora kul­tur­po­li­tiska sats­ning är gra­tis en­tré på de stat­liga mu­se­erna. I prak­tiken är detta ett en­si­digt gynnande av kul­turen i Stockholm, efter­som näs­tan alla stat­liga mu­se­er finns i Stockholm. Un­dan­tag finns – Moderna mu­se­et i Malmö, Världs­kul­tur­mu­se­et i Göteborg och Ma­rin­mu­se­um i Karls­kro­na.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ge kommunerna resurser

Allt fler förstår nu att det ekonomiska läget för kommuner och regioner blir kärvare de kommande åren. Vi blir allt fler äldre, barn och unga samtidigt som bristen på arbetskraft är stor i hela samhället. Om tio år kommer äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.

Skånskan - 8 timmar sedan

William till semifinal på Silverstone

RALLYCROSS William Nilsson lyckades inte nå finalen i den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series på Silverstone i Storbritannien.Rallycrossfesten slutade i stället med en fjärdeplats i semifinalen.
– Trots att tempot egentligen fanns så fattades det där lilla extra, säger Nilsson.

Skånskan - 8 timmar sedan

Liberalerna balanserar på spärren

EU-val Liberalerna ligger på gränsen för att åka ur EU-parlamentet, visar SVT:s vallokalsundersökning vid 21-tiden på söndagen.
Partiet får 4,4 procent av rösterna.Alla siffror
Socialdemokraterna: 25,1 (+0.

Skånskan - 10 timmar sedan

Älska Svedala räknar med ett tydligt nej

SVEDALA
Älska Svedala tror på ett nej och vill se att resultatet av folkomröstningen snarast hamnar på kommunfullmäktiges bord för ett slutligt politiskt beslut.– Jag utgår från att det blir fler som röstar nej än ja. Hade jag suttit på Kriminalvården hade jag inte gått vidare med planerna i Svedala kommun om nejsidan får mer än femtio procent av rösterna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Danskonkurrens blev till publikframgång

Staffanstorp/Veberöd Det såg ut att bli en olycklig dragkamp om danspubliken.
Men icke! Istället växte besöksantalet för både dansfestivalen i Staffanstorp och dansgalan i Veberöd.

Skånskan - 11 timmar sedan

Två personbilar i olycka vid Örtofta

Eslöv Larmet kom in klockan 18.27 på söndagen om en trafikolycka i höjd med Örtofta sockerbruk.Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för närmare kontroll.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.