YLE > Svenskfinland

Sunday, 19 May, 12:23

YLE - 15 maj 19 kl. 04:59

Krav på fler vårdare på boenden kan leda till problem inom hemvården – hemvårdaren Ulla är viktig för 89-åriga Gunvor i JakobstadInför valet gick många partier ut med löften om att det i framtiden ska finnas fler vårdare per klient på äldreboenden runt om i landet. I Jakobstad har bristen på närvårdare aldrig varit så stor som nu. Äldreomsorgschef Pirjo Knif är orolig för vad kraven på fler vårdare vid äldreboenden betyder för hemvården..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ulla, Gunvor, Jakobstad, Pirjo Knif

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, fler, vårdare, boendenkan , ledatill , problem inom hemvården hemvårdaren Ulla är viktig för 89-åriga Gunvor i Jakobstad
YLE - 02 feb 19 kl. 06:00

Analys av partiordförandedebatt: Oppositionens krav på fler vårdare möttes av skämt från statsministern

Hela Finland diskuterar seriösa krav på fler vårdare i äldreomsorgen. Men samtidigt är det Sipiläs halvt skämtsamma inställning till förslaget, som river ner mest applåder hos företagarna. Det skriver Svenska Yles politiska kommentator Ingemo Lindroos om dagens partiordförandedebatt..

Expressen - 25 apr 19 kl. 20:05

Fler mördare ska få livstid – ”jättebra”

Kroppsbyggaren Martin Jonsson slog och sparkade Lotta Rudholm till döds.I tingsrätten dömdes han till livstid för mordet, men hovrätten sänkte straffet till 18 år.Nu vill regeringen att fler mördare döms till livstid.

Sydsvenskan - 31 aug 13 kl. 06:30

Beatrice Ask: Fler mördare ska få livstid

Markera allvaret i brottet. Döm fler mördare till livstid, föreslår justitieministern.
Röstfiske inför nästa års val, säger kriminologiprofessorn..

Aftonbladet - 30 jan 14 kl. 09:26

Fler mördare ska få livstid

Regeringens vill ge fler mördare lagens strängaste straff.

UNT - 25 jan 17 kl. 09:10

Vill ha fler dagbarnvårdare

Med en höjd ersättning för barnomsorgen vill Kristdemokraterna se fler dagbarnvårdare och ökad mångfald inom barnomsorgen i kommunen..

Barometern - 20 mar 18 kl. 14:10

SD-motion om fler dagbarnvårdare avslås

Fler dagbarnvårdare är en flexibel, småskalig och kostnadseffektiv lösning, tyckte Janita och Martin Kirchberg (SD) i sin motion..

Barometern - 14 maj 18 kl. 18:48

Majoritet för fler dagbarnvårdare inom barnomsorg

Det blev bifall i kommunstyrelsens arbetsutskott för SD:s motion att införa fler dagbarnvårdare i kommunen..

SVT Debatt - 27 aug 13 kl. 05:09

M:s krav på hårdare straff låser unga i kriminalitet

STRAFFRABATT Ungdomsbrottsligheten minskar, enligt BRÅ.? Ändå vill justitieminister Beatrice Ask (M) som ”avskräckande effekt” ta bort straffrabatten för unga brottslingar ? och överväger att göra det till ett vallöfte inför 2014.

Skånskan - 21 feb 19 kl. 18:15

Oro att fler särskilda boenden läggs ner

Kävlinge 2017 spåddes att Kävlinge behövde två nya äldreboenden inom tio år. Samtidigt finns inga planer på att kommunen bygger nytt och det nyöppnade privata boendet är inte ens halvfyllt. Oppositionen oroas för att fler kommunala boenden kommer att läggas ner.

Sydsvenskan - 25 maj 13 kl. 06:30

MI5:s miss väcker krav på hårdare tag

Borde och kunde polis och säkerhetstjänst ha reagerat på förhand mot de män som i onsdags brutalt mördade en brittisk soldat i London?
Frågan väcker debatt i Storbritannien med krav på ännu hårdare tag mot islamister..

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Vasa borde satsa mera på skola och mindre på byggande - vi frågade Vasaborna var de vill att staden sparar

Vasa stad måste spara hela 25 miljoner euro under de kommande åren. De olika sektorerna ska i år spara in 2,5 procent och staden har inlett samarbetsförhandlingar. Men var ska staden spara?.

YLE - I förrgår: 11:09

Stafettkarnevalen: Se bilderna, känslorna och de stora ögonblicken

Yle Sporten punktmarkerar Stafettkarnevalen i Esbo. Följ med vårt flöde med färska uppdateringar och bilder från Alberga!.

YLE - 18 timmar sedan

Högstadiet i Petalax och Helsinge skola i Vanda har Stafettkarnevalens bästa hejarklackar i högstadieklassen

Både högstadiet i Petalax och Helsinge skola i Vanda tilldelas i år priset för Stafettkarnevalens bästa hejarklack i högstadieklassen..

YLE - Igår: 09:15

David Björkström är lyssnarnas sommarpratare 2019

Omröstningen om lyssnarnas sommarpratare är avgjord och David Björkström är vinnaren..

YLE - Igår: 08:27

19-åriga Valter Nyman kom till Dragsvik 4 april 1941 och köpte ett skrivhäfte direkt – nu kan alla ta del av hans dagböcker

Två gånger blev han sårad, och förlorade nästan dagböckerna, men häftena med anteckningar från krigets vardag lyckades han bevara och nu har alla tre blivit en bok, Infanteristen mosatramparen..

YLE - Igår: 16:19

VPS gick back över 400 000 euro i fjol: ”U19-EM var en utmaning för vår ekonomi”

Vaasan Palloseura Oy gjorde ett riktigt dåligt resultat räkenskapsåret 2018. Bolaget meddelar att omsättningen minskade med knappa 300 000 euro, medan intäkterna minskade med hela 700 000 euro. En betydande försämring av ekonomin, skriver klubben i sitt pressmeddelande..

YLE - Igår: 12:31

Beväring skadades i Lochteå - fördes med helikopter till sjukhus

En beväring har skadats i en olycka vid en övning vid skjutområdet i Lochteå utanför Karleby, rapporterar Försvarsmakten. Olyckan inträffade på fredag förmiddag..

YLE - I förrgår: 12:07

Muddringsarbetet igång igen i Karleby – "en granat ändrar inte planerna"

Muddringsarbetet vid farleden till Karleby hamn har återupptagits efter att Försvarsmakten nu har oskadliggjort den granat som igår kväll påträffades i muddringsmassorna..

YLE - I förrgår: 11:09

Live från Stafettkarnevalen: Se bilderna, känslorna och de stora ögonblicken

Yle Sporten punktmarkerar Stafettkarnevalen i Esbo. Följ med vårt flöde med färska uppdateringar och bilder från Alberga!.

YLE - I förrgår: 11:55

Här hittar du Stafettkarnevalens färgsprakande hejarklackar!

Färggranna dräkter och finurliga ramsor står på agendan när tiotals skolor tävlar om vem som har Stafettkarnevalens bästa hejarklack. På Yle Arenan laddar vi upp alla hejarklackars bidrag i efterhand - dit kommer du genom att klicka här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.