Skånskan > Opinion

Thursday, 23 May, 03:51

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

Gammalt bankpalats renoveras för ny gästlund Det gamla bankpalatset på Stortorget återskapas i sin forna glans. Fastighetsägaren Thomas Löfgren köpte byggnaden av kommunen för fem år sedan och den genomgår nu en genomgripande renovering.
Än så länge vill han inte avslöja vilken hyresgäst som efter sommaren flyttar in i det pampiga bottenplanet.– Nej, jag har lovat att inte berätta det. De vill presentera sig själva.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Stortorget, Thomas Löfgren, Sydsvenska, Theodor Wåhlin, Parkster, EQL Pharma, Psykologiverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammalt, bankpalats, renoverasför ny , gäst
NT - 11 okt 17 kl. 18:00

Gammalt bankpalats ska byggas om

Fastighetsbolaget Lundbergs ska bygga om en stor fastighet vid Tyska torget..

Cornucopia - 11 maj 17 kl. 14:19

Ingen ersättare för Tp 84 Hercules - flygplanen ska renoveras istället

Det blir inte någon svensk ersättare för de svenska Tp 84 Hercules som är svenska försvarets slitvargar. De inköptes 1965 - 1981 och de två äldsta har redan uppgraderats till H-versionen från 1981. Nu ska flygplanen återigen renoveras och uppgraderas och någon ersättare ska inte köpas in rapporterar Jane's.

SvD - 17 apr 14 kl. 13:45

Bankpalats i Stockholm city står inför stor förändring

Ett bankpalats från 1960-talet vid Sergels torg står inför en metamorfos. Om tomträttsinnehavaren Vasakronans planer går vägen blir kontorshuset, med banken SEB som tongivande hyresgäst, även berikat med bostäder, affärslokaler och ett hotell..

SvD - 17 apr 14 kl. 13:45

Bankpalats i Stockholm city står inför stor förändring

Ett bankpalats från 1960-talet vid Sergels torg står inför en metamorfos. Om tomträttsinnehavaren Vasakronans planer går vägen blir kontorshuset, med banken SEB som tongivande hyresgäst, även berikat med bostäder, affärslokaler och ett hotell..

Nerikes Allehanda - 22 apr 17 kl. 06:00

Följ med till Kenneths och Kristinas pampiga bankpalats i Vretstorp: "Bankdisken var kvar och allt var grönt"

Kenneth och Kristina Engström tycker om gamla hus, framför allt stenhus och speciellt de som ligger i Vretstorp. Följ med hem till deras bankpalats..

Sydöstran - 29 sep 16 kl. 16:00

Gammalt hotell blir bostadshus

Gamla Dahls hotell på Gustaf Arnolds gata ska renoveras. Nästa år ska det finnas fyra nyrenoverade lägenheter i huset..

ÖstersundsPosten - 25 apr 17 kl. 10:12

Svegs kyrka renoveras för 15 miljoner

För dem som haft svängarna förbi Sveg så är det svårt att undvika byggställningarna som står runt kyrkan. Taket är snart 100 år gammalt och behöver förnyas. Innan allt är klart kommer dryga 15 miljoner att spenderas på reparationerna.

Länstidningen i Jämtland - 25 apr 17 kl. 10:12

Svegs kyrka renoveras för 15 miljoner

För dem som haft svängarna förbi Sveg så är det svårt att undvika byggställningarna som står runt kyrkan. Taket är snart 100 år gammalt och behöver förnyas. Innan allt är klart kommer dryga 15 miljoner att spenderas på reparationerna.

UNT - 27 feb 18 kl. 17:00

Kommunalt löfte om gammalt rökeri

Kommunen lovar att det gamla rökeriet på Granåsen ska renoveras..

Skånskan - 19 feb 19 kl. 12:00

Internatet ska renoveras

Skurup Det kan bli lugnare på Nils Holgerssons internat till hösten – om skolans byggplaner går i lås.
Sista internatet ska renoveras och ”tillhållen” renoveras bort.– Vi tar bort vardagsrum och kök.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Ryss­land har gått från ett kallt krig till ett an­nat

Ryss­land är ett eu­ro­pe­iskt land fram­hålls ofta. Men en­ligt den ti­digare am­bas­sa­dören i Moskva Tomas Ber­tel­man, som samlat en del av sina rap­porter och ar­ti­klar från Moskva i en bok, Från ett kallt krig till ett an­nat (Med­ströms bok­för­lag); gäller det inte po­li­tiskt. Den ryska tra­di­tionen leder ryska po­li­ti­ker till mot­sätt­ningar med Väst, för­kla­rade han vid ett re­lea­se­se­mi­na­ri­um.

Skånskan - 9 timmar sedan

Tre nollor kan raderas bort

FOTBOLL Marieholms IS får klara sig utan två starka spelare, Jesper Olsson och Max Williamsson, när de på fredagskvällen gästas av obesegrade division 5 västra-serieledaren BK Borstahusen.
– Vi har chansen att sudda bort tre olika nollar och ska göra ett gott försök att lyckas, hälsar Anders Nordström, tränaren i Marieholm inför matchen hemma på Åvallen.Skytteligatoppen i division 5 västra:
13 mål: Nicklas Nielsen, Svalöv.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya ägare till mindre hus i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på adressen Norrekärrsvägen 8 i Höör är nu klar. Nya ägare är Kim Jansson, 36, och Martin Carl Jonas Fredrik Bergström, 40, från Malmö, och säljare är Michael Rademske. Huset har en boyta på 62 kvadratmeter.

Skånskan - 10 timmar sedan

Inställd stängning firades med fest

Blentarp Flaggan är hissad och på uteplatsen serveras rabarberpaj med vaniljsås, kaffe – och alkoholfritt bubbel.
På Blentarpsgården har personalen ställt till med fest för att fira den inställda stängningen.
– Det är en stor dag, säger Rolf Steen som bor på boendet med sin fru Sulvi.

Skånskan - 10 timmar sedan

Dagsböter för män som tvättade pengar

Malmö Fyra män som upplät sina bankkonton till transaktioner av stulna pengar döms nu i Malmö tingsrätt.
Men Malmöborna får endast villkorlig dom och dagsböter, trots att de hanterade flera miljoner kronor.Domen är en del av en stor penningtvättshärva med kopplingar till Nigeria, där utländska företag lurats av miljontals kronor med hjälp av kapade e-postkonton.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kvintettens budget klubbades i kommunstyrelsen

LUND Det blev en ganska lugn budgetdebatt i kommunstyrelsen på onsdagen. Kvintettens budget fick också majoritet när förslaget las fram.– Vi har en tradition av att spara den heta debatten och voteringar till kommunfullmäktigemötet i juni, säger Fredrik Ljunghill (M) som för dagen ersatte Liberalen Philip Sandberg som ordförande.

Skånskan - 13 timmar sedan

HTS-rättegång startar måndag

HÄSSLEHOLM Rättegången mot den 21-åring som misstänks för sprängningen på Hässleholms tekniska skola inleds på måndag.
Plats på åhörarläktaren tilldelas i turordning till dem som kommer till förhandlingen.Det hör inte till vanligheterna att Hässleholms tingsrätt skickar ut pressmeddelanden inför rättegångar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Man som angrep brandman fälls av tingsrätten

Lund En man som angrep en brandman under en insats i Lund döms till dagsböter av Lunds tingsrätt.
- Det är en stor lättnad, och en viktig signal. Såhär beter man sig inte mot räddningstjänstens personal, säger Linda Kazmierczak, förbundsdirektör på Räddningstjänsten Syd.

Skånskan - 14 timmar sedan

Cykeltjuv blev gripen

LUND En 24-årig cykeltjuv greps av polis på Sankt Hans gränd på tisdagen vid halv fem på eftermiddagen. Polisen hade stannat honom för en kontroll och upptäckte då att den elcykel han hade med sig var anmäld stulen. 24-åringen är misstänkt för antingen stöld eller häleri..

Skånskan - 14 timmar sedan

Inbrott när boende sov

LUND Någon gång under natten mellan lördag och söndag tog sig en tjuv in i en villa på Stadsbudsgatan. De boende upptäckte när de steg upp på morgonen att två altandörrar stod öppna, liksom källardörren samt en grind i trädgården. En Ipad är borta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.