Skånskan > Opinion

Saturday, 25 May, 14:06

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:00

Elev hotade att ta med vapen till skolanSkurup Skolinspektionen har beslutat att förelägga Nils Holgerssongymnasiet med en halv miljon kronor.
Skälet är bristande studiero och otrygghet på skolan.Inspektionen skriver att både elever, elevhälsan och rektor påtalar att det finns brister i studieron sedan början av höstterminen 2018. Det är speciellt en av skolans klasser som har mer problem än andra vad gäller studiero. Problemen med otrygghet på skolan har varat mycket längre skriver inspektionen som nu finner anledning att kräva förbättringar innan oktober månad – annars får skolan böta en halv miljon kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skolinspektionen, Nils Holgerssongymnasiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elev, hotadeatt ta med , vapentill , skolan
Nya Wermlands Tidningen - 26 mar 18 kl. 11:39

Elev hotade sin lärare

Elev hotade sin lärare efter att läraren skulle ta mobilen från eleven under en lektion..

Skånskan - 13 dec 18 kl. 20:00

Elev hotade att ta med vapen till skola

Sjöbo En elev på Färsingaskolan i Sjöbo ska ha uttryckt att han tänkte ta med vapen till skolan i syfte att döda.
– Vi ser allvarligt på detta och har gjort en tillsyn på skolan, säger Pär Hallin Kvalvik, inre befäl på polisen i Ystad.Skånskan fick på torsdagsförmiddagen ett anonymt tipsmejl om händelsen på Färsingaskolan.

YLE - 29 jan 16 kl. 16:52

Elev hotade annan elev med eggvapen i Virkby

En hotfull situation uppstod i Järnefeltin koulu i Virkby i Lojo mitt under skoldagen på fredagen (29.1). En av skolans elever elev hade tagit med ett eggvapen och hotade en annan elev under en rast.

Sydsvenskan - 09 mar 18 kl. 05:59

Elev hade vapen i skolan

Rektorn på en högstadieskola i Mjölby har polisanmält att en elev på skolan haft med sig en så kallad soft air gun till skolan. Enligt skolan är det inte första gången som en elev tagit med sig vapen till skolan – vid en tidigare händelse har en elev vi.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 18 kl. 05:59

Elev hade vapen i skolan

Rektorn på en högstadieskola i Mjölby har polisanmält att en elev på skolan haft med sig en så kallad soft air gun till skolan. Enligt skolan är det inte första gången som en elev tagit med sig vapen till skolan – vid en tidigare händelse har en elev vi.

BT - 28 jan 19 kl. 13:00

Borås: Elev hotade lärare till döden – döms för olaga hot

En elev på ett gymnasium i Borås hamnade i en konflikt på skolan och i efterspelet hotade han två lärare till döden och slog sönder en fönsterruta på skolan. Den unge mannen döms nu för olaga hot och skadegörelse. .

Skånskan - 24 maj 18 kl. 12:54

Elev hotade lärare till livet

STAFFANSTORP En 15-årig elev blev så arg när en lärare skrev upp honom som frånvarande att han hotade döda läraren om inte anmärkningen togs bort.Nu döms 15-åringen till 1 500 kronor i dagsböter för hot mot tjänsteman.
Händelsen inträffade i skolan före jul.

GöteborgsPosten - 17 jan 19 kl. 14:25

Elev hotade med kniv på grundskola

Vid lunchtid på onsdagen fick polisen in en anmälan om att en elev på en skola i Färgelanda haft med sig kniv till skolan och hotat en annan elev.
– Jag fick det till mig strax före 12 och redan vid 12 hade vi hämtat eleven, säger rektorn på skolan..

Sydöstran - 09 mar 18 kl. 05:59

Elev hade vapen i skolan

Rektorn på en högstadieskola i Mjölby har polisanmält att en elev på skolan haft med sig en så kallad soft air gun till skolan.(TT).

YA - 09 mar 18 kl. 05:59

Elev hade vapen i skolan

Rektorn på en högstadieskola i Mjölby har polisanmält att en elev på skolan haft med sig en så kallad soft air gun till skolan.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Hus på 78 kvadratmeter i Rydsgård sålt

Rydsgård Shaheen Akhtar Hayat, 50 år, från Luleå, är ny ägare till huset på adressen Villie 103 i Rydsgård. Huset såldes på en exekutiv auktion. Ägarskiftet blev klart i april 2019 och köpesumman blev 595 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Eslöv glömde Prideflaggning

ESLÖV Världen över vajade regnbågsflaggorna för att uppmärksamma IDAHOT-dagen. Även politikerna i Eslöv har beslutat om att kommunen ska hissa Prideflaggan under denna dag.
Men när det väl var dags glömdes flaggningen bort.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hacka dina möbler och prylar

bostad Konsten att ”hacka” möbler och föremål handlar om att ge något befintligt en ny kostym eller funktion. Det är ett hantverk som bloggaren och inredaren Monica Karlstein behärskar till fullo.– Det gör oss mer hållbara på flera sätt, säger hon.

Skånskan - 4 timmar sedan

Strid om Borgs nya toppost

HÖRBY Det blåser upp till strid i fullmäktige om valet av Stefan Borg (SD) som ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden på måndag. Socialdemokraterna anser att han är olämplig för uppdraget.
– Vi är väldigt kritiska till att det är just Stefan Borg som ska ta hand om vår framtid, säger Renaldo Tirone (S), ordförande i Hörby Arbetarekommun.

Skånskan - 4 timmar sedan

Blivande seniorer får prata äldremat

SJÖBO/Simrishamn Det är vanligt att man frågar de som får mat i äldreomsorgen vad de tycker om den.
Nu ska de som ännu inte fått smaka på den få berätta vad och hur de vill få sin mat serverad i framtiden.Det har ingen gjort tidigare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fastigheten på postadress Bokeslund Björkallén 2 i Höör har bytt ägare

Höör Gunilla Larsson, 72 år, ärver fastigheten på Bokeslund Björkallén 2 i Höör från Sture Karlsson. Huset är byggt 1975 och har en boyta på 46 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2019.

Skånskan - 9 timmar sedan

Får bakläxa för ja till prickigt plank

VEBERÖD Det prickiga planket i olika färger som retat upp grannarna fick inte godkänt av länsstyrelsen.Länsstyrelsen ger de klagande rätt och river upp byggnadsnämndens beslut om att planket inte behöver åtgärdas. Enligt länsstyrelsen överstiger höjden på konstruktionen, som numera är cirka två meter hög, höjden på ett sedvanligt staket.

Skånskan - 9 timmar sedan

Föräldrars bjudvanor har blivit viktig film

SVEDALA Ett gäng ungdomar skickar en uppmaning till Svedalas föräldrar att tänka till och agera annorlunda.
Med en helt nyinspelad informationsfilm hoppas de att vuxna med barn i tonåren ska sluta bjuda sina barn på alkohol.– Vi hoppas att föräldrar ska förstå hur det blir när de bjuder sitt barn på alkohol, säger Hanna Pettersson, en av eleverna på NFU, Nils Fredriksson utbildnings, barn- och fritidsprogram som står bakom informationsfilmen Bjudvanor.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hotell Svea kan bli kollektivboende

Vollsjö Hotell Svea kan göras om till kollektivboende. Ägarna Lisbeth och Magnus Hammarskjöld har lämnat in en bygglovsansökan till kommunen.I ansökan, som lämnades in till bygglovsenheten den 23 maj, skriver paret Hammarskjöld att de vill göra om Hotell Svea ”till ett nytt spännande konceptboende”.

Skånskan - 9 timmar sedan

Florence gåva rustar kyrkan

SÖVDE Sövde kyrka har fått nytt golv och ny ljudanläggning, kyrkans orgel har fått en översyn och nu ska utsidan fräschas upp.
Allt har bekostats av Florence Ljungdahl. Inom kort ska hon äras av Blentarps församling med en egen konsert.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.